Οι 46 γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο

Τα εξώφυλλα του TIME που τραβήχτηκαν μόνο με ένα iPhone για το αφιέρωμα «Firsts» 

Σε έναν κόσμο που εξακολουθεί σε πολλές πτυχές του να είναι ανδροκρατούμενος, εκείνες κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και μοιράζονται τη «θέα». Στο ειδικό αφιέρωμα «Firsts» το TIME μοιράζεται τις ιστορίες διάσημων αλλά και λιγότερο γνωστών γυναικών που αλλάζουν τον κόσμο σήμερα και έφεραν την επανάσταση στον τομέα τους. Ποιες είναι και πώς βλέπουν τα πράγματα από ψηλά; 

Σερένα Γουίλιαμς, Έλεν ΝτιΤζένερις, Αρίθα Φράνκλιν, Όπρα Γούνφρεϊ, Χίλαρι Κλίντον, Σελένα Γκόμεζ και Άβα ΝτιΒερνέ, μεταξύ πολλών άλλων, πρωταγωνιστούν στις διαφορετικές εκδοχές εξωφύλλων του περιοδικού, το εγχείρημα του οποίου κυκλοφορεί σε ένα όμορφο φωτογραφικό άλμπουμ στις 19 Σεπτεμβρίου. 

Σε μια φωτογράφηση που έγινε μόνο με ένα iPhone, όχι μόνο για τα 12 εξώφυλλα αλλά και για τα 46 πρόσωπα που επιλέχθηκαν, η διευθύντρια φωτογραφίας Κίρα Πόλακ εμπιστεύτηκε την 28χρονη βραζιλιάνα φωτογράφο Λουίζα Ντορ για να αποτυπώσει με έναν άλλο τρόπο την εικόνα της επιτυχίας.

Η ίδια εξήγησε πως προσπάθησε να φανταστεί αυτά τα πορτρέτα σαν να μοιάζουν περισσότερο με έργα ζωγραφικής: «Είμαι ενθουσιασμένη από τα τοπία και τις τοπογραφίες από τα πρόσωπα των γυναικών, τις ιστορίες και το πλαίσιο τους. Ενδιαφέρομαι για τον τρόπο που γράφει η ζωή και ο χρόνος σε όλες τους-όχι μόνο με φυσικά σημάδια αλλά και με περισσότερα πνευματικά ίχνη».

Διασχίζοντας επί τρεις εβδομάδες τις ΗΠΑ, αποκόμισε μια μοναδική εμπειρία, παραδίδοντας μια σειρά εικόνων που θα δουν εκατομμύρια άνθρωποι.

«Για μένα είναι δύσκολο να εμπνευστώ από ένα πορτρέτο ενός ατόμου που φαίνεται απρόσιτο. Για το πρότζεκτ “Firsts”, οι εικόνες τραβήχτηκαν με φυσικό φως, χρησιμοποιώντας μόνο έναν ανακλαστήρα όταν κρίθηκε απαραίτητο. Μου αρέσει η απλότητα του πώς γίνονται αυτές οι εικόνες. Αλλά το καλύτερο μέρος είναι ότι ως φωτογράφος, αισθάνεσαι εξαιρετικά ελαφριά και ελεύθερη. Είναι σχεδόν σαν να μπορώ να κάνω φωτογραφίες με το χέρι μου» εξήγησε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice