13 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα χωρίς σουτιέν

Πού ξεκίνησε και με ποιο σκοπό

Παρόλο που είναι μια παρεξηγημένη ημέρα για κάποιους, η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Σουτιέν έχει αποκτήσει τη δική της θέση στις γυναικείες συνειδήσεις τα τελευταία χρόνια.

Εορτάζεται στις 13 Οκτωβρίου. Η ιδέα ξεκίνησε το 2011 από τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με κεντρικό σύνθημα «Leave your bra at home» και δεν άργησε να περάσει και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μεγάλος «ντόρος» γίνεται παραδοσιακά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν την καμπάνια #nobraday και ποστάρουν φωτογραφίες τους χωρίς σουτιέν, διαδίδοντας έτσι το μήνυμα της ημέρας που δίνει έμφαση στην ελευθερία, την υγεία και την αυτοπεποίθηση.

Γιατί εορτάζεται η Ημέρα Χωρίς Σουτιέν;

Έχοντας ξεκινήσει ως ιδέα στο Τορόντο του Καναδά από τον πλαστικό χειρουργό Mitchell Brown, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Παραδοσιακά, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει συνδεθεί με την ενημέρωση και πρόληψη της συγκεκριμένης ασθένειας (25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού).

Σύμφωνα με έρευνες :

  • Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες.
  • Ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας σε περίπου 4.500 γυναίκες.
  • 1 στις 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της.
  • Περισσότερες από 70% του συνόλου των γυναικών με καρκίνο του μαστού δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό.

Διαβάστε επίσης: A.V.: Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΤΙΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice