Η «τρέλα» ενώνει την όπερα και τη μόδα

…στις σκάλες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Ο κόσμος της όπερας θα συνυπάρξει με τον κόσμο της μόδας σε μια παράσταση «τρέλας», στη “La Follia". Το σκηνικό μεγαλοπρεπές, μοντέλα θα ανεβοκατεβαίνουν τις κυκλικές σκάλες του θεάτρου Ολύμπια, φορώντας τις νέες δημιουργίες του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσσιου, ενώ συγχρόνως θα ακούγονται διάσημες άριες των Πουτσίνι, Μασνέ, Ντονιτσέττι, Ντεμπυσσύ, Σούμαν και Βέμπερ. Πόσο στενή είναι η σχέση των δύο διαφορετικών αυτών κόσμων; Αυτός είναι και ο σκοπός της παράστασης, να την αναδείξει, μέσα από ένα μοτίβο τρέλας και όλες τις εκφάνσεις της, όπως την τρέλα του έρωτα, της απογοήτευσης, του πόνου, της χαράς.

Την λυρική ατμόσφαιρα έρχονται να τονίσουν ακόμη περισσότερο κοστούμια και αντικείμενα από το βεστιάριο της ΕΛΣ (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και κοστούμια σημαντικών σκηνογράφων όπως μεταξύ άλλων του Νικόλα Γεωργιάδη, του Γιάννη Μετζικώφ και του Νίκου Πετρόπουλου). Το σύγχρονο και το εκλεπτυσμένο συναντιούνται και το αποτέλεσμα λογικά θα είναι εντυπωσιακό και πρωτόγνωρο.

n

Ιδέα-σύλληψη: Ίσμα Τουλάτου

Σκηνοθεσία- εικαστική επιμέλεια- φωτισμοί: Δημήτρης Ντάσσιος

Make up / φωτογραφίες: Αχιλλέας Χαρίτος

Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Κουμεντάκης

Σοπράνο: Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Τζούλια Σουγλάκου, Βάσια Ζαχαροπούλου

Μέτζο σοπράνο: Ειρήνη Καράγιαννη

Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας

Συμμετέχουν οι μουσικοί Θοδωρής Μαυρομμάτης και Αμαλία Γιαννοπούλου

και μέλη του Μπαλέτου και της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

n

Είσοδος Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα ξεκινήσουν να διανέμονται από τα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια, δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης. Θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στην αίθουσα «Μαρία Κάλλας» του Θεάτρου Ολύμπια διότι ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ (Σκάλες εισόδου & live προβολή στην Αίθουσα Μ. Κάλλας)

Ώρα έναρξης 20.00 , Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

n

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice