Καθημερινές γυναίκες με αληθινά σώματα έκαναν επίδειξη εσωρούχων στην Times Square

Η αυθόρμητη πρωτοβουλία μίας ακτιβίστριας στην καρδιά της Νέας Υόρκης με στόχο την ανάδειξη ρεαλιστικών προτύπων για τη γυναικεία ομορφιά

Για την Khrystyana, μοντέλο και ακτιβίστρια, καθώς και για πολλές ακόμα γυναίκες διεθνώς, το catwalk της Victoria’s Secret δεν είναι γιορτή, ούτε η αποθέωση της γυναικείας ομορφιάς. Είναι μάλλον ο εφιάλτης τους, αφού όταν παρακολουθούν τις γνωστές επιδείξεις της διάσημης εταιρείας εσωρούχων, «πολλές αισθάνονται απογοητευμένες για το σώμα και το πρόσωπό τους, σαν να πατιέται ξανά και ξανά το κουμπί αυτό-υποτίμησής τους», έγραφε πρόσφατα η Khrystyana στα social media.

Kαμπύλες, ρυτίδες, σημάδια, κυτταρίτιδα και ραγάδες, φαίνονται παντελώς ασυμβίβαστα με τους καλοσχηματισμένους μύες, το κενό μεταξύ των μηρών και την επίπεδη κοιλιά. Όταν η κουβέντα φτάνει στη σύγχρονη γυναικεία ομορφιά, αυτές οι δύο κατηγορίες χαρακτηριστικών παρουσιάζονται αμοιβαία αποκλειόμενες.  Ανεξάρτητα όμως από αυτό που η βιομηχανία μόδας και διαφήμισης θέλουν να πιστέψουμε, ότι οι «ατέλειες» πρέπει να λείπουν προκειμένου μία εικόνα να θεωρείται ωραία, η αλήθεια είναι ότι η ομορφιά παραμένει διαχρονικά εσωτερική και δεν καθορίζεται από το μέγεθος των ρούχων ή του σουτιέν καμίας γυναίκας.


Γνωστή στα social media, η  Khrystyana κατάφερε να διαδώσει το μήνυμά της ότι το μέγεθος είναι απλώς ένα νούμερο, καλώντας τις ίδιες τις γυναίκες να το αποδείξουν έμπρακτα σε ένα πραγματικό show χωρίς αποκλεισμούς. Σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις γυναίκες σε επαγρύπνηση σχετικά με αυτά τα ζητήματα, κατάφερε να διοργανώσει μία εντυπωσιακή δράση στην καρδιά της Νέας Υόρκης, πραγματοποιώντας ένα ανατρεπτικό catwalk στην Times Square. Με τίτλο #theREALcatwalk, καθημερινές γυναίκες, με διαφορετικούς σωματότυπους συμμετείχαν σε μία αυθόρμητη πασαρέλα μεγάλης απήχησης και μαζικότητας.


Μιλώντας στο «Yahoo! Lifestyle», η Khrystyana αποκάλυψε ότι έχει ενταχθεί στο κίνημα positive body τον τελευταίο περίπου χρόνο, αντλώντας πραγματική έμπνευση με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών. Μεγάλο ρόλο στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας έπαιξε η αμφιλεγόμενη επίδειξη της Victoria's Secret που συχνά επικρίνεται ότι προωθεί μη ρεαλιστικά και πολύ αυστηρά πρότυπα ομορφιάς. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται αντίστοιχες δράσεις από ακτιβίστριες κατά της συγκεκριμένης επίδειξης. Έχει προηγηθεί το μυστικό show που είχαν διοργανώσει στο παρελθόν οι αδελφές Alyse και Lexi Scaffidi.

 

 

Δημοσιεύοντας στα social media τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, η Khrystyana κάλεσε τις γυναίκες να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία που διοργάνωνε γράφοντας τα εξής: «Αυτό το Σάββατο, [...] πολλές εθελόντριες θα κάνουν μια guerilla επίδειξη εσωρούχων στην Times Square, ενισχύοντας το μοναδικό πρότυπο ομορφιάς του να είσαι ο εαυτός σου. Επειδή είσαι εσύ είναι ο ορισμός της ομορφιάς.»


Γυναίκες «έφτασαν αεροπορικώς από άλλες πόλεις» προκειμένου να εκπροσωπήσουν ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης γυναικείας ομορφιάς, αφού υπάρχουν παντού κορίτσια με καμπύλες, άλλα πιο μικροκαμωμένα, κάποια που γυμνάζονται και άλλα που δεν γυμνάζονται ποτέ. Στην επίδειξη βρέθηκαν διαφορετικές γυναίκες, transgender, διαφορετικής ηλικίας και σεξουαλικού προσανατολισμού, [...] με αποτριχωμένα ή μη αποτριχωμένα πόδια, μέχρι vegan, ό,τι συναντά κανείς καθημερινά.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα υπερθάμα, φωτογραφήθηκε από πολλούς ταλαντούχους φωτογράφους και κατάφερε να διακόψει για λίγο τη βουή Times Square με τα μάτια όλων στραμμένα στις πανέμορφες, σίγουρες κυρίες που περπάτησαν πάνω κάτω και γεμάτες αυτοπεποίθηση τις λεωφόρους της Νέας Υόρκης.

Οι εικόνες παρακάτω είναι εντυπωσιακές, ενώ για περισσότερα ακολουθείστε τo hashtag #theREALcatwalk στα social media.

 

 

 

A post shared by Abbey Drucker (@abbeydrucker) on

 

 

A post shared by Abbey Drucker (@abbeydrucker) on

 

 

 

A post shared by P.S. Kaguya (@p.s.kaguya) on

 

 

A post shared by P.S. Kaguya (@p.s.kaguya) on

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice