Ελληνίδα δημιουργός στο Κάιρο

 Η Έλενα Συράκα παρουσιάζει τη νέα συλλογή κοσμημάτων της

Στο Κάιρο παρευβρίσκεται η Eλληνίδα δημιουργός κοσμημάτων Έλενα Συράκα, όπου από τις 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου, εκθέτει τη συλλογή της «Nour», στο El Hanager Arts Center, στο Opera House Yard του Καΐρου.

n

Πρόκειται για την πρώτη Ελληνίδα δημιουργό που παρουσιάζει τα κοσμήματά της στο χώρο αυτό και μάλιστα υπό την αιγίδα του Υπουργού Πολιτισμού της Αιγύπτου Dr. Mohamed Sber Arab, της Ελληνικής πρεσβείας και του Ελληνικού πολιτιστικού κέντρου του Καΐρου.

n

Η συλλογή κοσμημάτων με τίτλο «Nour» (το όνομα της οποίας σημαίνει φώς στα αραβικά), συνδυάζει τον κόσμο της Ανατολής με τη σύχρονη αισθητική. Η δουλειά της σχεδιάστριας βασίζεται στη λάμψη και στην καθαρότητα των πολύτιμων λίθων και του χρυσού. Η ίδια χρησιμοποιεί φυτικά μοτίβα, μεταξωτά υφάσματα ενώ χαρακτηριστικά είναι τα σχήματα από πανοπλίες, κράνη και σπαθιά στα χειροποίητα κοσμηματά της.

n

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 23 Φεβρουαρίου 2012 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συλλογής έχει αναλάβει ο δημιουργός του Yatzer.com Κώστας Βογιατζής.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice