sdfkjskdfjs.jpg
Getty Images// Kevork Djansezian
Lifestyle

20+2 πράγματα που δεν γνώριζες για το κόκκινο χαλί των Όσκαρ

Όχι, δεν είναι ακριβώς κόκκινο. Όπως σ' τα λέω.

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες μακριά από την 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ και οι συζητήσεις για τα φαβορί φουντώνουν. Πέρα όμως από το ποιοι θα είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, οι περισσότεροι περιμένουμε να κάνουμε χάζι το pre-show και τις εμφανίσεις των celebrities στο διασημότερο κόκκινο χαλί του κόσμου. Αν ανυπομονείς κι εσύ, μπες την Κυριακή 4 Μαρτίου στα κανάλια COSMOTE CINEMA για να παρακολουθήσεις σε απευθείας μετάδοση την 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων OSCAR. Η μετάδοση θα ξεκινήσει με τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί, τις αποκλειστικές δηλώσεις και τις εμφανίσεις των σταρ (στις 23.30μμ). Θα ακολουθήσει το pre-show (01:30) και στις 03.00 η 90η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ που θα μεταδοθεί με ελληνικό σχολιασμό από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα στο COSMOTE CINEMA 2HD και με τον πρωτότυπο αγγλικό ήχο στο COSMOTE CINEMA 1HD. Μέχρι τότε, ας δούμε μερικά fan facts για το πολυσυζητημένο «red carpet» των Όσκαρ.

1. Το ακριβές χρώμα του χαλιού είναι μυστικό, ονομάζεται Academy Red και παρασκευάζεται σε μία μυστική βιοτεχνία στο Τέξας. Η εταιρεία Signature Systems Group που έχει αναλάβει την παραγωγή και τοποθέτησή του το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό και η συγκεκριμένη απόχρωση δεν εμφανίζεται σε κανένα άλλο επίσημο χαλί στον κόκκινο.

2. Το χαλί στρώνεται παραδοσιακά την Τετάρτη πριν το σόου και καλύπτεται με ένα αδιάβροχο υλικό που το προστατεύει. Αν η νύχτα πριν την τελετή είναι καλή το αφαιρούν, αλλιώς παραμένει. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικοί τεχνικοί ντυμένοι με σμόκιν και ηλεκτρικές σκούπες προκειμένου να το στεγνώσουν σε περίπτωση βροχής. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικοί φύλακες κατά μήκος της διαδρομής του χαλιού, οι οποίοι εξασφαλίζουν ότι κανένας από το κοινό ή τους περαστικούς δε θα προσπαθήσει να αποσπάσει κομμάτι του χαλιού είτε σαν σουβενίρ είτε για να το πουλήσει στο ebay.

gettyimages-925526330.jpg

3. Το οσκαρικό κόκκινο χαλί έχει 274 μέτρα μήκος και 10 μέτρα πλάτος. Το κόστος του ανέρχεται σε 24.700 δολάρια, ενώ η τελετή των Όσκαρ συνολικά κοστίζει περίπου 44 εκ. δολάρια.  

4. Το πρώτο κόκκινο χαλί στα Όσκαρ στρώθηκε το 1961.

5. Ο λόγος που καθιερώθηκε το κόκκινο χαλί, εκτός από το glamour που πρόσδιδε στη βραδιά, ήταν για να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή οι σταρ και για να μην γλιστρούν στο μάρμαρο οι γυναίκες με τα τακούνια.

gettyimages-926048826.jpg
Getty Images// Kevork Djansezian

6. Το κόκκινο χαλί σταματάει στη βάση της Grand Staircase -τα τελευταία σκαλιά που οδηγούν στο Dolby Theatre- και συνεχίζει στην κορυφή της σκάλας.

7. Ωστόσο, η ίδια η σκάλα είναι ντυμένη με ένα πλακάκι που μιμείται την εμφάνιση του κόκκινου χαλιού.

8. Όταν οι σταρ φτάνουν στο κόκκινο χαλί, περίπου 150 δημοσιογράφοι περιμένουν να τους γνωρίσουν.

9. Από το σημείο του φοίνικα και έπειτα, όλοι είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το εισιτήριό τους -ακόμη κι η Μέριλ Στριπ.

10. Καθώς οι σταρ περπατούν στο κόκκινο χαλί, έχουν το κοινό στα δεξιά τους και τους φωτογράφους στα αριστερά τους.

gettyimages-57005863.jpg
Getty Images// Ethan Miller

11. Οι φωτογράφοι φωνάζουν τόσο δυνατά στους σταρ προκειμένου να τους κοιτάξουν για να τραβήξουν τη σωστή φωτογραφία, που πολλές φορές αναγκάζονται να φορέσουν οι ίδιοι ωτοασπίδες για να αντέξουν όλο το βράδυ.

12. Υπάρχουν 735 θέσεις διαθέσιμες για θαυμαστές, οι οποίοι συνήθως επιλέγονται από κληρώσεις, διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες, ενώ κάποιες φορές είναι φίλοι και συγγενείς των υποψηφίων.

gettyimages-162576877.jpg
Getty Images// David McNew

13. Όλοι οι καλεσμένοι ποζάρουν μπροστά σε ένα ειδικά στημένο τοίχο για τους φωτογράφους. Μόνο 50 φωτογράφοι επιτρέπονται στο κόκκινο χαλί, οι οποίοι στήνονται σε 2 σειρές σε συγκεκριμένο, οριοθετημένο σημείο.

14. Φέτος, 785 μέσα μαζικής ενημέρωσης ζήτησαν διαπιστεύσεις για να καλύψουν τα Όσκαρ, αλλά μόνο 299 έγιναν δεκτά.

15. Η 90η Τελετή Απονομή θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 225 χώρες.

16. 75,000 δολάρια υπολογίζεται η τιμή του εισιτηρίου για ένα ζευγάρι που θέλει να παρευρεθεί στο Vanity Fair Oscar Party, το πιο ακριβό Όσκαρ after-party.

gettyimages-925526974.jpg
Getty Images// Kevork Djansezian

17. Οι στυλίστες που αναλαμβάνουν τις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί, υπολογίζεται ότι πληρώνονται από $1,500 έως $6,000 ημερησίως.

18. Οι ενέσεις που κάνουν οι διάσημοι για κάλυψη ρυτίδων ή τόνισμα χειλιών λίγες μέρες πριν την τελετή, κοστίζουν από $500 έως $2,000.

19. Πληροφορίες θέλουν τη Μίλα Κούνις να έχει κάνει την πιο ακριβή θεραπεία προσώπου με πολύτιμους λίθους, για την εμφάνισή της στις Χρυσές Σφαίρες το 2011, συνολικής αξίας 7,000 δολαρίων.

20. Οι makeup artists και οι κομμωτές των celebrities αμείβονται με $1,500 έως $4,000 ημερησίως.

gettyimages-73419176.jpg
Getty Images // Frazer Harrison

20+1. Το κόστος για την εμφάνιση μιας Α κατηγορίας ηθοποιού υπολογίζεται περίπου στα 10 εκ. δολάρια. Ο μέσος καλεσμένος στα Όσκαρ χρειάζεται 1,5 εκ.δολάρια για την εμφάνισή του, ενώ ένας πρωτοεμφανιζόμενος 266.000 δολάρια.

20+2. Όταν ένας υποψήφιος κερδίσει, υπάρχει ένας μικρός διάδρομος που οδηγεί στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως Νικητή Όσκαρ. Αυτός ο διάδρομος είναι γνωστός ως «Winner's Walk» (Ο δρόμος των Νικητών) και είναι διακοσμημένος με κορνιζαρισμένες φωτογραφίες παλαιότερων νικητών.


Μείνε συντονισμένος το βράδυ της Κυριακής στην COSMOTE TV για να μη χάσεις ούτε στιγμή από την 90η τελετή Απονομής των Όσκαρ! Αλλά κι αν τη χάσεις, μην ανησυχείς. Μπορείς να την απολαύσεις ξανά τη Δευτέρα 05/03 με υπότιτλους με το pre show από τις 21.00 και την τελετή στις 22.00μμ στο COSMOTE CINEMA 1HD, την Τρίτη 06/03 δες με υπότιτλους τις αφίξεις στο RED CARPET και στη συνέχεια το  βίντεο με το κόκκινο χαλί των νικητών ενώ και τις επόμενες μέρες σε περιμένουν πολλές ακόμα ευκαιρίες να απολαύσεις τα 90α ΟΣΚΑΡ και τα παραλειπόμενα τους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice