Ε.Μ.Ε.Ι.Σ: Ωραία Λέξη

Φιλανθρωπική συναυλία κατά του καρκίνου του μαστού 

Ωραία λέξη το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Σου αρέσει να την ακούς, να τη λες. Και, πιστεύω, δε θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο αρκτικόλεξο αυτοί οι άνθρωποι για την τόσο σημαντική δουλειά τους, σε μια τόσο ασαφή και «φοβιστική» εποχή εν μέσω γενικότερης κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής.

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. θα πει «Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ιασης-Στήριξης» και αφορά στην πρωτοβουλία ενός δικτύου εθελοντών χειρουργών, ειδικών στο θέμα του καρκίνου του μαστού , που συσπειρώθηκαν, οργανώθηκαν και προσφέρουν την πλήρη στήριξή τους, ιατρική και οικονομική, σε άπορες γυναίκες κάθε ηλικίας και εθνικότητας, χωρίς καμία διάκριση. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2010 και μέχρι σήμερα οι γιατροί της «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ» έχουν χειρουργήσει 17 άπορες ή άστεγες γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ενώ παράλληλα έχουν προσφέρει δωρεάν κλινική εξέταση σε δυσπρόσιτα και απομονωμένα μέρη σε όλη την Ελλάδα.

«Εκτός από τη στήριξη για την ασθένειά τους, δρομολογούμε και τις ενέργειες για περαιτέρω υποστήριξη από άλλους φορείς όπως, πχ. η πρόνοια» λέει ο Δημήτρης Γροσομανίδης, χειρουργός μαστού και αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Και προσθέτει: «το δυσκολότερο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση πόρων, γι’ αυτό θέλουμε να μάθει ο κόσμος για μας και να μας βοηθήσει οικονομικά, όσο και όπως μπορεί ο καθένας φυσικά».

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και με αυτό το στόχο, η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίασης και Στήριξης, δηλώνει «Ε. Μ. Ε.Ι.Σ τραγουδάμε!» και διοργανώνει συναυλία με τη γνωστή σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου την Παρασκευή στις 7 Ιουνίου, στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Από τον Χατζηδάκι και τον Θεοδωράκη, ως τον Πουτσίνι και τον Λούτσιο Ντάλα, ένα «ταξίδι» στο ελληνικό και στο παγκόσμιο τραγούδι με μοναδικό όχημα και καύσιμο την προσφορά και την αλληλεγγύη των ανθρώπων απ’ όπου κι αν προέρχονται. Ε.Μ.Ε.Ι.Σ θα είμαστε εκεί.

Δείτε το βίντεο:|

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice