19217731.jpg
EPA/LUDOVIC MARIN
Lifestyle

Γυναίκες πίστεψαν στη «θαυματουργή» αντιρυτιδική κρέμα της Μπριζίτ Τρονιέ Μακρόν αλλά ήταν απάτη

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας έπεσε θύμα απατεώνων στο διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ως «μούσα» και ιδιοκτήτρια εταιρείας καλλυντικών εμφανιζόταν τις τελευταίες εβδομάδες η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ σε ιστοσελίδες που διαφήμιζαν μια αντιρυτιδική κρέμα που «θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα την βιομηχανία της φροντίδας του δέρματος». Η διαφημιστική εκστρατεία ήταν απάτη και η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν ενοχλημένη ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας έφτασαν επιστολές με παραλήπτη την κ. Μακρόν από γυναίκες που διαμαρτύρονταν πως είχαν εξαπατηθεί από τις ψευδείς διαφημίσεις.  Μία από αυτές, η 68χρονη Αν Μαρί δήλωσε: «Έλεγε (η διαφήμιση) ότι η κυρία Μακρόν είχε συνεργασία με την εταιρεία και πως οι κυρίες Ομπάμα και Μπρούνι είναι καλές πελάτισσες. Σκέφθηκα πως ήταν σοβαρή (διαφήμιση)».

Οι πελάτισσες που επιθυμούσαν να αγοράσουν μόνο μια μικρή ποσότητα της «θαυματουργής» κρέμας έπρεπε να δώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία αλλά με αυτό τον τρόπο η εταιρεία τους επέβαλε μόνιμη συνδρομή. Όπως κατήγγειλε η 68χρονη, ενώ της ζητήθηκε να καταβάλει 3,95 ευρώ για την αγορά μιας μικρής συσκευασίας του προϊόντος μέσω της ιστοσελίδας Beauty and Truth, ανακάλυψε αργότερα πως είχε γίνει συνδρομήτρια και έλαβε στο σπίτι της προϊόντα αξίας 88 ευρώ! Η γυναίκα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, οι ιστοσελίδες που προωθούσαν την απάτη εις βάρος της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας θα διαγραφούν και τα εμπλεκόμενα άτομα θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice