19219208.jpg
© EPA/ANDY RAIN
Lifestyle

Γιατί η Μέγκαν Μαρκλ δεν μπορεί να φορέσει σανδάλια;

Γιατί της το απαγορεύει, μεταξύ άλλων, το βασιλικό πρωτόκολλο

Αν κάτι σιχαίνεται η βασιλική οικογένεια στη Βρετανία είναι η «Αναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο». Και αυτό δεν αφορά μόνο το ομώνυμο τραγούδι των Sex Pistols ή την πολιτική διάσταση της διατύπωσης, αλλά και οποιαδήποτε απόκλιση από τις επιταγές του βασιλικού πρωτοκόλλου.

Το πρωτόκολλο ρυθμίζει τα πάντα στη ζωή των μελών της οικογένειας, από το πώς θα χαιρετήσουν μέχρι το πώς θα στηθούν για την οικογενειακή φωτογραφία. Όσο κι αν η πολύφερνη νέα νύφη Μέγκαν έσπασε ήδη μερικές από τις παραδόσεις, ωστόσο καλείται να υπακούσει στις περισσότερες και κυρίως σε αυτές που ρυθμίζουν το τι θα φορέσει και τι όχι σε επίσημα event και, φυσικά, σε επίσημες επισκέψεις και ταξίδια. Το βασιλικό ντύσιμο είναι κάτι σαν «στολή εργασίας», δεν είναι τρόπος αυτοέκφρασης ή γούστου. Τα κορίτσια στο παλάτι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στο attitude και στην εμφάνισή τους, γνωρίζοντας ότι βρίσκονται διαρκώς κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και έχοντας συνείδηση ότι η στάση και τα ρούχα τους στέλνουν μηνύματα και συμβολισμούς. (διαβάστε τα σχετικά με την τσάντα της Βασίλισσας). Κοινώς, δεν μπορούν να ντυθούν «τσίρκο» (αν και θα ήταν ένας πολύ ωραίος συμβολισμός)! Ακολουθούν μερικά απαγορευτικά που θέτουν στις βασιλοπούλες και τις πριγκιποπούλες οι βασιλικοί fashion κανόνες. Μέγκαν, διάβασε και συμμορφώσου. Και όπως έλεγαν οι Sex Pistols, God save the (future) queen!

 

[[{"fid":"544114","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_text[und][0][value]":"© EPA/SERGEANT RUPERT FRERE "},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_text[und][0][value]":"© EPA/SERGEANT RUPERT FRERE "}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

 

Σεμνά και ταπεινά! Εντάξει, δεν απαιτείται ζιβάγκο στο λαιμό και ποδόγυρος κάτω από το γόνατο. Αλλά χαμηλά ντεκολτέ, μίνι, σκισίματα για να βγαίνει μπούτι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις σε καμιά βασιλική γκαρνταρόμπα.

Πνεύμα και ηθική! Τα κορίτσια της αυλής δεν φορούν πέδιλα ή σανδάλια, που να βγάζουν φάτσα φόρα δάκτυλα ποδιών. Σε κάζουαλ στιγμές θα βάλουν μια μπαλαρίνα ή εσπραντίγιες ή αθλητικά ή μπότες.  Τα τακούνια σχεδόν μοιάζουν επιβεβλημένα.

Όχι γυμνά πόδια! Σε περίπτωση που μια γαλαζοαίματη έχει φορέσει φόρεμα ή φούστα, είναι υποχρεωμένη να φορά καλτσόν. Και ας σκάει ο τζίτζικας!

Άσε κάτω την τσαντάρα, αγάπη μου! Στις επίσημες εκδηλώσεις η βασιλοκοπελίτσες υποχρεώνονται να κρατούν μια μικρή τσαντούλα, ένα clutch. Όχι, bag packs, όχι Ποτάμι look!

Θα βάλω τα μεταξωτά και θα φυσάει; Ξέχνα το! Απαγορεύονται τα υφάσματα που τσαλακώνονται εύκολα. Άρα ξεχάστε τα λινά και τα μεταξωτά, εσείς εκεί στο Μπάκινχαμ! Προφανώς η απαγόρευση ισχύει για πρακτικούς λόγους, καθώς οι επίσημες βασιλικές εμφανίσεις είναι πολύωρες και απαιτητικές (δύσκολη ζωή!)

No black is the… new black. Η Μέγκαν και οι συναδέλφισσές της απαγορεύεται να φορέσουν μαύρο ένδυμα σε περίπτωση που το event πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός αν πρόκειται για κηδεία (φτου!) ή μνημόσυνο. Και για αυτή την απαγόρευση υπάρχει λογική εξήγηση. Αν δεν φορέσει χρώμα η εστεμμένη, πώς θα ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος; Εξ ου και οι καπελαδούρες και τα διάφορα εκκεντρικά αξεσουάρ!

18776659.jpg
© EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice