Η 5χρονη Νιγηριανή Jare είναι «το πιο όμορφο παιδί στον κόσμο»

Το Instagram είναι τα νέα καλλιστεία

Μπορεί να είναι μόλις 5 ετών αλλά αυτό δεν την έχει εμποδίσει να αποκτήσει χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram που τη χαρακτηρίζουν «άγγελο», «εντυπωσιακή» και «όμορφη σαν πορσελάνινη κούκλα».

nintchdbpict000423038855.jpg

Η φωτογράφος γάμων Mofe Bamuyiwa, με έδρα το Lagos στη Νιγηρία, ανέβασε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών της μικρής Jare ως μέρος του νέου του project. Οι φωτογραφίες έλαβαν δεκάδες εκατοντάδες like και αμέτρητα σχόλια σχετικά με την φυσική ομορφιά της 5χρονης. «Είναι ένα θαυμάσιο κοριτσάκι» και «παραείναι όμορφη για αυτό τον κόσμο. omg.» ήταν μόνο κάποια από τα σχόλια.

nintchdbpict000423038851.jpg

Σύμφωνα με την Bamuyiwa, η Νιγηριανή Jare δεν είναι επαγγελματίας μοντέλο αλλά τόσο εκείνη όσο και οι δύο της αδερφές Jomi (7 ετών) και Joba (10 ετών) είναι πολύ όμορφες και δυναμικές και ποζάρουν συχνά για φωτογραφίες. Μάλιστα, αυτό ενέπνευσε τη μητέρα τους να δημιουργήσει μια σελίδα στο Instagram την οποία ονόμασε «The J3 Sisters». Έχουν ήδη πάνω από 84 χιλιάδες followers και έχουν ποστάρει μόλις 11 φωτογραφίες.

nintchdbpict000352803783.jpg

Η φωτογραφία έλαβε παρόμοια προσοχή με εκείνη της 6χρονης γαλλίδας Thylane Blondeau, η οποία έγινε το νεαρότερο μοντέλο στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue σε ηλικία 10 ετών.

nintchdbpict000355490655-e1532536701995.jpg

Εξίσου διάσημη είναι και η γαλανομάτα Anastasia Knyazeva που είχε χαρακτηριστεί επίσης «το πιο όμορφο κορίτσι στη Γη» χάρη στις κουκλίστικες φωτογραφίες της. Έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες για μεγάλα ρωσικά brand και έχει 1.2 εκατ. followers στο Instagram (το οποίο χειρίζεται η μητέρα της Anna) που τη λατρεύουν.

nintchdbpict000371130910.jpg

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι που αντιδρούν σχολιάζοντας ότι τα παιδιά δε θα έπρεπε να εκτίθενται από τόσο μικρή ηλικία στη δημοσιότητα και τα social media. Υπάρχει όμως τρόπος να το αποτρέψεις όταν τα παιδιά μεγαλώνουν σε ψηφιακό περιβάλλον; Μια πρόσφατη έρευνα του Common Sense Media έδειξε ότι οι γονείς εφήβων ή νηπίων περνούν κατά μέσο όρο 9 ώρες την ημέρα σε οθόνες ηλεκτρονικών μέσων, εκ των οποίων τουλάχιστον μία ώρα σε social media. To 78% αυτών των γονέων θεωρεί τον εαυτό τους σωστό πρότυπο για τα παιδιά.

Η ψυχολόγος Sherry Turkle, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης πάντως εξηγεί ότι δεν είναι κακό τα παιδιά να χρησιμοποιούν από μικρά πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αρκεί οι γονείς να αφιερώνουν χρόνο στο να τα διδάξουν, όπως θα έκαναν με ένα βιβλίο. «Αφιερώστε χρόνο για να συστήσετε στα παιδιά σας τα social media, με τον ίδιο τρόπο που θα τα συστήνατε στη γειτονιά σας. Αποτελεί πλέον μέρος του τρόπου που πρέπει να μεγαλώνουν και είναι θέμα των γονιών να το συνειδητοποιήσουν».

Από την άλλη, η έρευνα του Children’s Digital Media Center στο Λος Άντζελες δείχνει ότι όσο περισσότερο εκτίθενται τα παιδιά στην κουλτούρα των like των social media, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσουν εγωκεντρική συμπεριφορά και έντονη επιθυμία για δόξα, λεφτά και κοινωνικό στάτους.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice