Μωρουδίστικες πόζες για τέλειες βρεφικές φωτογραφίες

Πώς μπορείτε να φωτογραφίσετε καλύτερα το μωράκι σας ανάλογα με την ηλικία του

mommy-logo-1-1_copy.jpg
mommy.gr |

Όσο περισσότερες φωτογραφίες τόσο το καλύτερο! Κάπως έτσι σκέφτονται οι ξετρελαμένοι νέοι γονείς που φωτογραφίζουν κάθε λίγο το μωρό τους από νεογέννητο ως… τον γάμο του! Σε ό,τι αφορά όμως τις μωρουδίστικες πόζες ας δούμε πώς μπορείτε να φωτογραφίσετε καλύτερα το μωράκι σας ανάλογα με την ηλικία του.

Οι μωρουδίστικες πόζες ανάλογα με την ηλικία του βρέφους:

Από νεογέννητο ως και τον 3o μήνα το μωρό δεν μπορεί να ποζάρει. Είναι συνήθως ξαπλωμένο ενώ σε όρθια στάση πρέπει κάποιος να στηρίζει τον αυχένα και το πλατάκι του. Φωτογραφίστε του τα πατουσάκια και τα μικροσκοπικά χεράκια και μην παραλείψετε τις λεπτομέρειες, όπως τα ζαρωμένα γονατάκια, τις δίπλες που σχηματίζουν τα μπουτάκια ή τα λακάκια στο πηγούνι και τα μάγουλα.

shutterstock_107918516.jpg

Από τον 3ο ως τον 6ο μήνα το μωρό μπορεί να κρατηθεί από το κάγκελο της κούνιας ενώ η αντίληψή του είναι διαφορετική. Αφήστε το να σταθεί όρθιο ενώ κρατιέται από κάπου και φωτογραφίστε τα γελάκια του ή την έκπληξη στα μάτια του όταν κάτι του αποσπά την προσοχή. Τα βρέφη από εδώ και πέρα είναι στις περιέργειές τους και αυτό είναι υπέροχο όταν το καταγράφει ο φωτογραφικός φακός.

shutterstock_129088694.jpg

Από τον 6ο ως τον 9ο μήνα οι γρκιμάτσες του είναι όλο και πιο ενδιαφέρουσες ενώ έχει αρχίσει να βηματίζει. Πιάστε με την κάμερά σας κάθε προσπάθειά του με χέρια και πόδια –όπως τη στιγμή που τραβά το τραπεζομάντηλο και τα κάνει όλα άνω κάτω- αλλά και τις εκφράσεις του προσώπου του. Άλλοτε πολύ σοβαρές και άλλοτε ξεκαρδιστικά αστείες.

shutterstock_286988390-1.jpg

Από τον 9ο ως τον 12ο μήνα το μωρό σας μπουσουλάει, περπατάει, πέφτει και ξανασηκώνεται. Όλες αυτές τις στιγμές του είναι ωραίο να τις έχετε σε κάποιο άλμπουμ. Η κάμερα έχει αρχίσει να του κινεί την περιέργεια, οπότε μην διστάσετε να κάνετε κλικ ακριβώς τη στιγμή που δείχνει με το δαχτυλάκι του τον φακό.

shutterstock_111837182.jpg

Και φυσικά μην παραλείψετε να φωτογραφίζετε το μωρό σας όταν κοιμάται. Πότε μοιάζει με αγγελούδι και πότε νιώθετε ότι σας δουλεύει και μόλις γυρίσετε την πλάτη θα ανοίξει τα μάτια για να αρχίσει τα δικά του! Ακόμη και όταν βλέπουν όνειρα έχουν παράξενο ύφος που έχει ειδικό ενδιαφέρον για τον φωτογραφικό φακό!

shutterstock_133285943-1024x681.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice