18507106.jpg
© EPA/DANIEL DAL ZENNARO
Lifestyle

Οι Κινέζοι δεν συγχωρούν τους Dolce & Gabbana (εικόνες)

Αποσύρουν τα προϊόντα του οίκου από όλους τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η κόντρα Κίνας - Dolce & Gabbana συνεχίζεται και περνάει σε άλλο επίπεδο. Οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας αποφάσισαν να αποσύρουν από τις ιστοσελίδες τους όλα τα προϊόντα της εταιρείας Dolce & Gabbana σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαφημιστική καμπάνια που έδειχνε ένα μοντέλο από την Κίνα να δίνει μάχη προσπαθώντας να φάει μακαρόνια και πίτσα με τσόπστικς.

Οι Κινέζοι θεωρούν ότι το διαφημιστικό σποτ υποβαθμίζει τον κινεζικό πολιτισμό και προωθεί στερεότυπα που δεν κολακεύουν τη χώρα και τους πολίτες της.



Αυτή η κόντρα φέρνει τον οίκο Dolce & Gabbana σε δύσκολη θέση καθώς κινδυνεύει να χάσει ένα αγοραστικό κοινό που λατρεύει τα προϊόντα και είδη πολυτελείας.

Ακόμη και διασημότητες της Κίνας απευθύνουν έκκληση προς τους Κινέζους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα του οίκου.



Η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι λογαριασμοί τους στο Instagram έπεσαν θύματα των χάκερς. Οι σχεδιαστές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την πασαρέλα στη Σαγκάη, καθώς φημολογείται πως χρειάστηκε να επέμβουν οι κινέζικες αρχές και πολλοί από τους διάσημους που είχαν συμφωνήσει να παραστούν ακύρωσαν την παρουσία τους.

10775982.jpg
© EPA/JEROME FAVRE


«Εάν μπορούν να δείξουν ότι ειλικρινά θέλουν να είναι δίπλα στον κινέζικο καταναλωτή και θέλουν να γνωρίσουν την κινεζική αγορά ... η επιχείρησή τους μπορεί να τα καταφέρει», λένε οι αναλυτές που περιμένουν να δουν αν ο «πόλεμος» θα κλιμακωθεί ή αν η κρίση θα εξασθενήσει και απλά θα ξεχαστεί.

Cina, spot ritenuto offensivo: bufera su Dolce e Gabbana. Ecco cos'è successo

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice