Το Glamour αποχαιρετά το χαρτί - Διέκοψε την έντυπη έκδοση μετά από 80 χρόνια

Το γυναικείο αμερικανικό περιοδικό θα συνεχίσει ψηφιακά

Newsroom |

Ένα ακόμα περιοδικό για τη γυναίκα και τη μόδα εγκαταλείπει το χαρτί και επικεντρώνεται στο μέλλον της ψηφιακής εποχής. Μετά από σχεδόν 80 χρόνια κυκλοφορίας το αμερικανικό περιοδικό Glamour διακόπτει την έντυπη έκδοσή του.  Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού του θα είναι αυτό του Ιανουαρίου 2019, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Variety.   

Ο όμιλος Condé Nast, ο οποίος εκδίδει περιοδικά όπως το Vogue, Vanity Fair και The New Yorker, ανακοίνωσε τη διακοπή της έντυπης έκδοσης του Glamour την Τρίτη. Η κυκλοφορία του εντύπου έφτανε τα δυο εκατομμύρια αντίτυπα τον μήνα, ωστόσο η ηλεκτρονική του απήχηση αγγίζει τους 20 εκατομμύρια αναγνώστες.   



 Η Σαμάνθα Μπάρι, η οποία προσλήφθηκε από το Glamour τον Ιανουάριο ως αρχισυντάκτρια, σε σημείωμά της προς το προσωπικό, έγραψε πως το περιοδικό θα συνεχίσει να επενδύει στις ιστορίες, τις υπηρεσίες, τις καταπληκτικές φωτογραφήσεις για τις οποίες είναι γνωστό, φέρνοντας όλα αυτά στις πλατφόρμες που οι αναγνώστες απευθύνονται περισσότερο.   «Θα επεκταθούμε στα βίντεο και στις αφηγήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με νέες και φιλόδοξες σειρές και νέα πρότζεκτ.»  



Η εταιρεία διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το όμιλος Condé Nast διέκοψε πέρυσι τις έντυπες εκδόσεις του Teen Vogue και του Self. Ο όμιλος δεν σκοπεύει να αναστείλει την έκδοση των άλλων περιοδικών που του ανήκουν.