Οι πιο κομψές δίδυμες του Παρισιού

Δείτε τις φωτογραφημένες από τη Σουηδή Maja Daniels

Η Μονέτ και η Μάντυ Μαλρού είναι μονοζυγωτικές δίδυμες. Δεν έχουν παιδιά, ούτε είναι παντρεμένες.

Η Μονέτ και η Μάντυ Μαλρού είναι μονοζυγωτικές δίδυμες. Δεν έχουν παιδιά, ούτε είναι παντρεμένες. Ζούνε στο ίδιο διαμέρισμα και κάνουνε μαζί τα περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα-κι όταν αυτό δε γίνεται, μιλάνε στο τηλέφωνο η μία με την άλλη. Τρώνε τα ίδια γεύματα σε πανομοιότυπες μερίδες και χρησιμοποιούν το 1ο ενικό για να αναφερθούν στις συνήθειές τους. Κι ενώ τα περισσότερα από αυτά συμπεριλαμβάνονται στην εικόνα που μπορεί να έχουμε για τη ζωή των διδύμων, η Μονέτ και η Μάντυ κάνουν και κάτι άλλο, που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο, ειδικά γιατί είναι πια σχεδόν εξήντα ετών: ντύνονται ολόιδια.

n

Τα ρούχα που φοράνε είναι πάντα κομψά και συνήθως ιδιαίτερα θεατρικά. Σε συνδυασμό με τα μαλλιά τους, που είναι βαμμένα στην ίδια ακριβώς απόχρωση του κόκκινου, οι αδερφές Μαλρού όταν κυκλοφορούν μαζί -δηλαδή σχεδόν πάντα- παρουσιάζουν μια ιδιόμορφη εικόνα, σαν βγαλμένη από ταινία. Οι ίδιες διασκεδάζουν με τους «μονούς» ανθρώπους που εκπλήσσονται όταν τις βλέπουν ντυμένες πανομοιότυπα. «Μονοί» είναι η λέξη που χρησιμοποιούν για τους ανθρώπους που δεν είναι δίδυμοι. «Η μοναδικότητα είναι σημαντική για τους μονούς ανθρώπους, αλλά εμάς δε μας απασχολεί», είχαν πει σε μια συνέντευξή τους όπου ρωτήθηκαν για τη συνήθειά τους αυτή και συμπλήρωσαν πως αν φορούσαν διαφορετικά ρούχα θα ένιωθαν σαν να φορούσαν δύο άουτφιτ ταυτόχρονα.

n

n

Η Σουηδή φωτογράφος Maja Daniels είχε συναντήσει πολλές φορές τις δίδυμες στους δρόμους του Παρισιού και για χρόνια ήθελε να τις φωτογραφήσει, μέχρι που, μια μέρα του 2010, αποφάσισε να τους το ζητήσει. Αυτές δέχτηκαν. Εξάλλου, δεν ήταν η πρώτη φορά που πόζαραν. Η Μάντυ και η Μονέτ έχουν εργαστεί ως μοντέλα και ηθοποιοί και έχουν συμμετάσχει σε διαφημίσεις και σε διάφορα πρότζεκτ, όπως και στις γαλλικές ταινίες Amelie και Paris, je t’ aime, καθώς και σε ένα βίντεο κλιπ του George Michael.

image

n

Η Daniels φωτογραφίζει τη Μάντυ και τη Μονέτ εδώ και τρία χρόνια και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει καθώς αυτές μεγαλώνουν. Όπως είπε, δεν εντυπωσιάστηκε μόνο από την ομοιότητα και το στυλ τους, αλλά και από το πώς αποτυπώνεται στις πανομοιότυπες μορφές τους το γήρας και η φθορά. Πριν από ένα μόλις μήνα κέρδισε με τις φωτογραφίες της το Contour by Getty Images Portrait Prize και τώρα τις παρουσιάζει στην Polka Galerie του Παρισιού, σε μια έκθεση με τίτλο «Μάντυ και Μονέτ». Στις φωτογραφίες της αποτυπώνεται η ιδιαίτερη συνύπαρξη των δύο γυναικών που η ζωή τους καθορίστηκε από τη μεταξύ τους σχέση. Στην περίπτωσή τους, η δυϊκότητα και η ατομικότητα μοιάζουν τόσο μπλεγμένες η μία με την άλλη που καταλήγουν δυσδιάκριτες. Κι αν οι φωτογραφίες τους αποπνέουν μια αίσθηση αυτάρκειας, είναι μάλλον το βλέμμα ενός «μονού» ανθρώπου προς μια συνθήκη που δε θα μπορέσει ποτέ να κατανοήσει.

n

n

n

Info: Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την έκθεση της Maja Daniels στην Polka Galerie: https://majadaniels.com/news/contour-by-getty-portrait-prize-and-exhibition-at-galerie-polka/