Κι όμως! Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το νέο fashion trend

Σου δίνουμε δύο απαραίτητες διευθύνσεις για να αποκτήσεις το δικό σου

Πίσω στα, όσο πάει και πιο μακρινά, 90s τα φυτά εσωτερικού χώρου είχαν μία θέση σε κάθε σαλόνι. Προσωπικά θυμάμαι μερικά αγέρωχα μπέντζαμιν να κοσμούν το δικό μας, αλλά κάπου εκεί στις αρχές των 00s εξοστρακίστηκαν στην είσοδο του σπιτιού και αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τα είδα. 20 χρόνια μετά τα φυτά εσωτερικού χώρου – τα μεγαλύτερα από τους κάκτους και τα παχύφυτα που δεν έχασαν ποτέ την εκτίμησή μας -  κάνουν μία δυναμική επιστροφή που οφείλεται μάλλον στις μεγαλύτερες δεξαμενές τάσεων σήμερα, στο Pinterest και φυσικά το Instagram.

Φτάνει να πατήσεις το hashtag #monstera και θα καταλάβεις (και θα μάθεις επιτέλους πους λέγεται και αυτό το φυτό με το πλατύ φύλλωμα). Μοντέλα, Influencers και κοινοί θνητοί φωτογραφίζονται δίπλα στο αγαπημένο τους φυτό και αναδεικνύοντάς σε trademark της millennial αισθητικής. Ανεξαρτήτως trend ωστόσο, τα φυτά λέγεται πως ηρεμούν και γαληνεύουν την ψυχή και ανακουφίζουν από την καθημερινή ένταση, ομορφαίνουν και αναβαθμίζουν το χώρο μας με ελάχιστα χρήματα και μας ξαναφέρνουν σε επαφή με τη Φύση και την περιβαλλοντική μας συνείδηση. Ό,τι καλύτερο δηλαδή επιστρέφοντας στο σπίτι από τη φρενίτιδα της δουλειάς και του ρυθμού της πόλης.

Προμηθεύσου τα φυτά εσωτερικού της αρεσκείας σου από τις παρακάτω διευθύνσεις:  

Kopria  - Ερεσσού 20, Εξάρχεια

Η μισή και πλέον Αθήνα έχει σπίτι της ένα φυτό από την Kopria. Είναι το hype της πόλης αυτή τη στιγμή, διαθέτει μεγάλη ποικιλία φυτών, εξειδίκευση που σημαίνει ότι μπορούν να σε κατευθύνουν και να σου δώσουν τα απαραίτητα tips για τη συντήρηση του φυτού σου και ένα ζηλευτό Instagram account.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

setting up the store ? #greenmakessense

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOPRIA (@kopriastore) στις

 

Θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιερά οδός 75, Βοτανικός

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην καρδιά της Γεωπονικής σχολής είναι το φυτώριό της στο οποίο καλλιεργούνται καλλωπιστικά  φυτά, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και είναι διαθέσιμα προς πώληση. Οι υπεύθυνοι του φυτώριου είναι εκεί για να σε βοηθήσουν με την επιλογή του φυτού και να σου δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές, ενώ οι τιμές των φυτών δεν ξεπερνούν τα 20€. Άσε που θα έχεις κάνει και μία υπέροχη βόλτα σε ένα παράδεισο 1.757 στρεμμάτων.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice