Μια εικονογράφος φαντάστηκε τα 12 ζώδια σαν γυναικείες θεότητες κι αυτό είναι το αποτέλεσμα

Ερωτευτήκαμε τα σχέδια της Emilee Petersmark

Η εικονογράφος και μουσικός Emilee Petersmark τη χρονιά που πέρασε, δημιούργησε μια σειρά από εικονογραφήσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στις διαφημιστικές αφίσες του συγκροτήματος The Accidentals. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εικονογραφήσεις της απεικόνιζαν κάθε ένα από τα 12 ζώδια ως θεότητα, με μια πιο σκοτεινή πλευρά που όμως δεν μπορούσε παρά να σε μαγέψει.

Η ίδια δήλωσε: «Οι The Accidentals μου ζήτησαν να δημιουργήσω 12 αφίσες βασισμένες στο κάθε ζώδιο για κάθε μήνα του 2018. Ανταλλάσσαμε ιδέες και χρωματικές παλέτες και μοτίβα διάθεσης κι αυτό έδινε άλλη διάσταση στα έργα. Δημιουργώντας τα από μήνα σε μήνα, είχα την ευκαιρία να δω αυτή τη φυσική εξέλιξη που υπάρχει από αφίσα σε αφίσα, το οποίο είναι τέλειο! Είναι τρελό να βλέπεις το πρώτο έργο και το τελευταίο και πόσο εξελίχθηκε μέσα σε ένα χρόνο».

Κριός

«Είχα στο μυαλό μου την ενήλικη version ενός Παρθένου. Προσπάθησα να δώσω μια πιο ώριμη πλευρά, η οποία ταυτόχρονα δείχνει αγριότητα μέσα από τις νέον λεπτομέρειες».

Ταύρος

«Αυτή η αφίσα είναι εμπνευσμένη από την ακτιβίστρια Emma Gonzalez. Ήθελα ο Ταύρος να έχει μια εξέχουσα αίσθηση δύναμης ενάντια σε κάτι δυσοίωνο».

Δίδυμοι

 «Ήθελα οι Δίδυμοι να φαίνονται επιδέξια ισχυροί, σχεδόν βασιλικοί με τα ρουστίκ στέμματά τους. Ήταν σημαντικό για μένα καμία από τις γυναίκες της σειράς να μην είναι υπερβολικά σεξουαλική, αλλά ήθελα να διατηρήσω μια ευαισθησία και μια φυσικότητα σε αυτό το ζώδιο».

Καρκίνος

«Αυτό το μήνα οι Accidentals έπαιζαν στο Electric Forest. Έχω πάει μονάχα μία φορά αλλά θυμάμαι ότι είχα λατρέψει το νέον φως που αντιφέγγιζε ανάμεσα στα σκοτεινά δέντρα. Ήθελα να αιχμαλωτίσω αυτό το συναίσθημα του να βρίσκεις κάτι αλλόκοτα όμορφα στην αγριότητα της νύχτας».

Λέων

«Αυτό το σχέδιο με δυσκόλεψε περισσότερο γιατί θα ήταν μέρος και του εξωφύλλου του άλμπουμ τους. Το άλμπουμ ονομάζεται Odyssey, οπότε ήθελα να συμβολίζει την αρχή ενός ταξιδιού με την θεότητα Λέοντα να ξεκινάει να βρει κάτι σημαντικό. Έχω συνδυάσει φυσικά, γήινα και διαστημικά στοιχεία.

Παρθένος

«Αυτό το ζώδιο εμφανίζεται πάντα ως μια παρθένα γυναίκα, οπότε προσπάθησα να της δώσω μια νεανικότητα. Το πρώτο μου σχέδιο έβγαζε ένα υπερβολικά ντροπαλό βλέμμα, οπότε το έσβησα και το ξαναέκανα για να της δώσω ύφος».

Ζυγός

«Αυτό το εμπνεύστηκα από ένα σκίτσο της Δικαιοσύνης που είχα κάνει όταν ορκίστηκε ο Τραμπ. Αν και δεν προσπαθούσα να στείλω κάποιο πολιτικό μήνυμα, το να απεικονίζεις την Δικαιοσύνη ως μαύρη γυναίκα ήταν μια συνειδητή και "αιχμηρή" επιλογή».

Σκορπιός

«Ήξερα από την αρχή ότι ήθελα κάποιο από τα ζώδια να έχει πολλά τατουάζ κι ευτυχώς στο Σκορπιό έδεσαν αρμονικά όλα τα μοντέρνα στοιχεία που φανταζόμουν με αυτό το παραδοσιακό πολυνησιακό τατουάζ».

Τοξότης

«Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν γίνεται να μην απεικονίσεις έναν τοξότη χωρίς τόξο και βέλος. Προσπάθησα να δώσω όμως στο σώμα της κίνηση που να ταιριάζει σε κάποιον που κυνηγάει για να τραφεί ή δίνει επικές μάχες».

Αιγόκερως

«Όσο περισσότερο μελετούσα τα ζώδια, τόσα περισσότερα μάθαινα. Όπως για παράδειγμα ότι ο Αιγόκερως απεικονίζεται ως θαλάσσια κατσίκα, αφού είναι εμπνευσμένος από την σουμέρια θεότητα της γνώσης, της σοφίας, της αταξίας και της δημιουργίας».

Υδροχόος

«Ένα από τα αγαπημένα μου σχέδια. Δεν ήθελα να κάνω τρεις αφίσες στη σειρά με θέμα τον ωκεανό, οπότε τοποθέτησα αυτό το ζώδιο στην έρημο και προσπάθησα να το παρουσιάσω ως μυθικό ον. Ήθελα να θυμίζει Αιγύπτια θεά και αιγυπτιακά μνημεία».

Ιχθύες

«Σε κάποιες αφίσες, έπαιξα με τα μεγέθη ώστε να φαίνονται οι γυναικείες φιγούρες πιο μεγάλες και επιβλητικές. Εδώ ήθελα η γυναικεία παρουσία να επισκιάζεται από το ψάρι, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στη θνητή φύση της και παρομοιάζοντας τα ψάρια με αρχαία γιγαντιαία θαλάσσια πλάσματα».