Run, Ladies Run!

Ένα πολύχρωμο -sold out- event γεμάτο θηλυκότητα και θετική ενέργεια

62222-137653.jpg
A.V. Team |

Είναι o πρώτος και μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα όπου τρέχουν αποκλειστικά γυναίκες.

Είναι o πρώτος και μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα όπου τρέχουν αποκλειστικά γυναίκες. Για δεύτερη χρονιά το «Ladies Run» φιλοξενήθηκε στο «Astir Palace», στην Astir Marina και στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, με την υποστήριξη της Hermès, και σκοπό την ενίσχυση του γυναικολογικού τμήματος των πολυϊατρείων των "Γιατρών του Κόσμου", μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ. 

Μοιάζει λίγο… περίεργο μέσα στη γενική κατήφεια ότι μόλις πριν από λίγες μέρες εκατοντάδες γυναίκες έτρεχαν με φόντο το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων και τα ροζ, πορφυρά και κίτρινα μεταξωτά λάβαρα που κυμάτιζαν στον τερματισμό και στις απονομές.

n

n

Πάνω από 760 κυρίες είχαν δηλώσει συμμετοχή, καθιστώντας το Ladies Run sold out ένα μήνα πριν την εκκίνηση. Ανάμεσά τους, κορυφαίες πρωταθλήτριες του στίβου. Διαλέγοντας απόσταση (5 ή 10 χιλιόμετρα) απόλαυσαν μια διαδρομή με έντονες διακυμάνσεις στην κλίση του εδάφους, και αρκετές στροφές: Ο Ladies Run θεωρείται από τους επαΐοντες ιδιαίτερα απαιτητικός, εκτός από όμορφος αγώνας.

Οι αγωνιζόμενες χρονομετρήθηκαν για πρώτη φορά σε αγώνα στην Αθήνα, με αυτοκόλλητα chips μιας χρήσης, τοποθετημένα στον αριθμό συμμετοχής (χωρίς τσιπάκι στο παπούτσι). To ρυθμό στο event έδωσε η (παλιά μας αγαπημένη από το Best radio) dj Μαρία Παπιδάκη, χαρίζοντας στιγμές fun & run στον αγώνα και στις απονομές. Τη στιγμή της εκκίνησης στα ηχεία δονούνταν το Reflector των Arcade Fire!

Στη γενική κατάταξη, στα 5 και στα 10 χλμ αντίστοιχα, αναδείχτηκαν νικήτριες η Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο με χρόνο 0:19:52 και η Ντενίζ Δημάκη με επίδοση 0:37:40 (ρεκόρ διαδρομής) και adidas boost στα πόδια. Σε δηλώσεις τους, η Φωτεινή μίλησε για την σπουδαία τάση του τρεξίματος και την αισιόδοξη άνοδο των γυναικείων συμμετοχών, ενώ η Ντενίζ τόνισε τη σημασία της φιλανθρωπικής διάστασης στην επιλογή της να στηρίξει για δεύτερη χρονιά τη διοργάνωση. (Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη γενική κατάταξη και ανά ηλικιακή κατηγορία, στο www.race.ladiesrun.gr).

n

n

Μετά την απονομή των πρώτων μεταλλίων από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρο Πανά, τον γενικό διευθυντή του Αστέρα Μιχάλη Μεταξά, τον διοργανωτή του αγώνα Κίμωνα Φραγκάκη και την εκπρόσωπο του φιλανθρωπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ Εκάβη Βαλλερά, τις νικήτριες περίμενε μια έκπληξη: Η γενική διευθύντρια της Hermès Ιταλίας, Ελλάδας και Τουρκίας, Francesca di Carrobio, τους πρόσφερε από ένα μεγάλο μεταξωτό καρέ με παραστάσεις Ολυμπισμού.

Η εικόνα των γυμνασμένων δρομέων με τα φουτουριστικά αθλητικά παπούτσια και αξεσουάρ, να ξαναβρίσκουν τη θηλυκότητα τους πάνω στο πόντιουμ και να χαμογελούν τυλιγμένες στα ολομέταξα καρέ, ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί!

Δείτε το βίντεο του αγώνα:

n

n

n


Φωτογραφίες: Δέσποινα Σπύρου, Κωνσταντίνος Καραβατέλης, Δήμητρα Σπυροπούλου, adidas photo team.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice