Εβδομάδα Μόδας
Εβδομάδα Μόδας / © EPA/ANGEL DIAZ
Lifestyle

Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας: «Όχι» άλλα ανήλικα κορίτσια στις πασαρέλες

Μόνο η Vogue έχει από πέρσι δεσμευτεί να σταματήσει τις προσλήψεις κοριτσιών κάτω των 18 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom |

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (Council of Fashion Designers of America) προτρέπει τους οίκους υψηλής ραπτικής να μην προσλαμβάνουν μοντέλα ηλικίας κάτω των 18 ετών ενόψει της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο επικεφαλής της οργάνωσης, Στίβεν Κολμπ απευθύνθηκε στους επαγγελματίες της μόδας: «Καθώς επιλέγετε μοντέλα για τις επιδείξεις στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, θυμηθείτε να προωθήσετε την πολυμορφία και να μην προβαίνετε σε αποκλεισμούς, πάνω και εκτός πασαρέλας. Η αμερικανική μόδα μπορεί να ηγηθεί σε αυτή την πορεία. Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε να υποστηρίξετε την ευημερία των νεότερων ατόμων, μη προσλαμβάνοντας μοντέλα ηλικίας κάτω των 18 ετών σε επιδείξεις μόδας και να δημιουργήσετε ειδικούς χώρους πίσω από τις σκάλες για να αλλάζουν ρούχα τα μοντέλα σε συνθήκες προστασίας της ιδιωτικότητας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο email.

 Η απόφαση του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας των ΗΠΑ έρχεται μετά τη δέσμευση της Vogue τον περασμένο χρόνο ότι θα σταματήσει την πρόσληψη ανήλικων μοντέλων.

Ο Στίβεν Κολμπ διεξάγει επίσης εκστρατεία για ιδιωτικά αποδυτήρια για τα μοντέλα στα παρασκήνια των επιδείξεων μόδας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice