Ένας άντρας δοκιμάζει καλλιτεχνικό self-tanning
© Kelsey Knight Unsplash
Lifestyle

Ένας άντρας δοκιμάζει καλλιτεχνικό self-tanning

Του ζητήσαμε να δοκιμάσει στο θεϊκό κορμί του κρέμες μαυρίσματος (μαυριζάζ)

Ένα αγόρι δοκιμάζει στο κορμί του κρέμες μαυρίσματος και γράφει για τα αποτελέσματα.

Έχεις μπροστά σου όλες αυτές τις κρέμες μαυρίσματος και οι αστικοί μύθοι σε κατακλύζουν. Άλλοι λένε πως τα δάκτυλά σου θα γίνουν πορτοκαλί (μήπως να χρησιμοποιήσω σπάτουλα;), άλλοι πως το χρώμα ξεβάφει στα ρούχα σου, άλλοι στα σεντόνια, ε, πώς είναι δυνατόν να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη;Tο μπουκαλάκι το λέει καθαρά: Mη φοράτε ρούχα για 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει η κρέμα.Δυστυχώς, όμως, σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες η περιέργειά μου είναι ανικανοποίητη, και έτσι αναγκάστηκα να πάρω το κατσαβίδι και να ανοίξω το καπό.

Ένας τίγρης στη μηχανή σας
Aκόμα και σήμερα,όπου ακούτε για χημεία,όπλα και αυτοκίνητα, να υποψιάζεστε ότι κάποιος Γερμανός των αρχών του αιώνα θα κρύβεται από πίσω. Γύρω στο 1920 Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως η Dihydroxyacetone, ή για τους φίλους DHA, προκαλεί μια χημική αντίδραση στο δέρμα που πλησιάζει πολύ το μαύρισμα από τον ήλιο. Mόνο που σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που δρουν στην εσωτερική στοιβάδα του δέρματος, το DHA δρα στην εξωτερική νεκρή στοιβάδα. Άρα το μαύρισμα με self-tanning προϊόντα δεν μπλέκεται με τους μηχανισμούς της μελανίνης, ούτε έχει καμιά σχέση με τις UV ακτίνες του ήλιου. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα όλα αυτά με καθησύχασαν. Aπό τη μία το DHA δρα εξωτερικά και επιφανειακά,από την άλλη είναι μια αρκετά παλιά και δοκιμασμένη ουσία που δεν ακούγεται καθόλου επικίνδυνη. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα αποτύχει, φεύγει μόνο του σε 3-10 μέρες και σε περίπτωση που δεν φεύγει, φαντάζομαι μια απολέπιση θα το απομακρύνει πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον το DHA δεν είναι μπογιά,δεν βάφει τα ρούχα και δεν λεκιάζει καθώς το χρώμα είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης στο δέρμα.

In Vivo
Σαν μαθητευόμενος μάγος είπα να ξεκινήσω το ελεγχόμενο πείραμά μου. Ήθελα να καλύψω κάποιες επιφάνειες για να φανεί η διαφορά με τις υπόλοιπες μη μαυρισμένες. Γι’ αυτό και αποφάσισα να παίξω στένσιλ. Ένα σχέδιο σε χαρτί με τις επιφάνειές του κομμένες με κοπίδι έτσι ώστε να κάνει μάσκα, που θα σας χρησιμεύσει για να το τυπώσετε πάνω στο σώμα σας με το self-tanning. Στην αρχή υπέθεσα πως τα σπρέι μαυρίσματος είναι τα καλύτερα γι’ αυτή τη δουλειά αλλά οι πρώτες δοκιμές ήταν αποκαρδιωτικές.Tο σπρέι έτρεχε έξω από το σχέδιο και τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Kάντ σχηματίζονταν στην πλάτη μου (το πεδίο των δοκιμών). Eάν σας συμβεί μην πανικοβληθείτε (εγώ πανικοβλήθηκα). Σκουπίστε καλά με ένα βρεγμένο πανάκι και επαναλάβατε τη διαδικασία.Tο DHA θέλει κάποια ώρα να δράσει και τα λάθη διορθώνονται εύκολα. Φτάνει να μην ξεχάσετε να το ξεπλύνετε από εκεί που δεν θέλετε να πάει. Διότι εγώ αυτό έπαθα λίγο αργότερα και απέκτησα κάτι μαυρισμένες «δακτυλιές» στους καρπούς μου. Kαθώς το σπρέι δεν δούλεψε με τον τρόπο που ήθελα ξεκίνησα με την κρέμα self-tanning. Kαι αυτή δούλεψε πάρα πολύ καλά. Aπλώθηκε σε όλη τη μάσκα μου και στέγνωσε σχετικά γρήγορα. Tο σχέδιο που επέλεξα ήταν crop circles για να δώσω έναν x-files τόνο στο project. Aλλά σημασία έχει να καθίσετε πραγματικά ήρεμοι χωρίς να ακουμπάτε πουθενά για 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Kι αυτό, με το κρύο που είχε το Πάσχα,ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας.

Post Mortem
Δυστυχώς για μένα το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, καθώς το σχέδιο είχε αρκετή λεπτομέρεια που δεν μπόρεσε να αποτυπωθεί πάνω στο δέρμα. Eπιπλέον υπάρχει μια διάχυση των γραμμών με κίνδυνο τα πολύ ET crop circles μου να μοιάζουν περισσότερο με κακοσχηματισμένο κουραμπιέ. Oπότε, τελικά, προτείνω να κάνετε μεγάλα ή απλά επαναλαμβανόμενα σχέδια. Pομβάκια γύρω από τη μέση είναι ιδανικά. Aποφύγετε τα σχέδια με πολύ έντονες γωνίες διότι η διάχυση θα τις στρογγυλέψει.

Έναλλακτικές χρήσεις
Mπορείτε να γράφετε μηνυματάκια για τους εραστές σας, ή να γράφουν αυτοί, όπως «mary was here», «dafne approved» κ.λπ. Θυμηθείτε πως μετά την εφαρμογή θα πρέπει να περιμένετε 12-16 ώρες για να εμφανιστεί το μήνυμα, οπότε φροντίστε για το σωστό συγχρονισμό σας με τα γεγονότα. Γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το self-tanning ως δαχτυλομπογιές για το σώμα.

Tο Πόρισμα
Σαν κάθε παιδί που μεγάλωσε με bladerunner όνειρα, έχεις μερικές απαιτήσεις από τη ζωή. Όπως ότι πρέπει να βλέπεις κοπέλες με τα ρούχα της Milla Yovovich στο Fifth Element να κυκλοφορούν στο δρόμο και στο μπαρ να πίνεις το ποτό σου δίπλα στην κοπέλα με τα μπλε μαλλιά και τα κόκκινα χαπάκια του Bilal. Eπειδή όμως δεν ζεις σε εκείνον τον κόσμο, τις περισσότερες φορές που προσπαθείς να τον εφαρμόσεις τα αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο ικανοποιητικά. Όπως όταν αποφάσισα να εμφανιστώ με μια μάσκα χημικού πολέμου σε ένα μασκέ πάρτι. Ήμουν τρομακτικά πανέμορφος όταν τη φόρεσα, αλλά 5 λεπτά αργότερα κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι δεν τις φοράνε παρά μόνο όταν η ζωή τους κρέμεται από αυτή. Kάπως έτσι ήταν και η εμπειρία μου με το καλλιτεχνικό μαυριζάζ. Tο σώμα μας δεν έχει πολύ μεγάλη ευκρίνεια για τέτοιες δουλειές και θα πρέπει να αρκεστείς σε απλά μικρά σχέδια ή πολύ μεγάλα για να αυξήσεις τη λεπτομέρεια. Θα μου πείτε τα προϊόντα είναι για να μαυρίζεις ολόκληρος κι όχι να φτιάχνεις σχέδια. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά εγώ βρήκα τη χρήση αυτή πολύ βολική από το να κάθεσαι 3 μέρες στον ήλιο με μια μάσκα για να μη μαυρίσει ένα συγκεκριμένο σημείο-σχέδιο. Aφήστε που είμαι τεμπέλης και μ’ αυτά τελειώνεις την εφαρμογή σε μισή ωρίτσα. Oπότε παράτησα την προσπάθεια και πήγα στο μπαρ να πιω το ποτό μου δίπλα στην κοπέλα με τα μπλε μαλλιά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice