Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη
Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη © ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μαρέβα Μητσοτάκη - Μπριζίτ Μακρόν: Γεννήθηκε μια νέα φιλία

Οι πληροφορίες του γαλλικού περιοδικού Gala για τη σχέση που ανέπτυξαν οι δύο γυναίκες στο Μέγαρο των Ηλυσίων
  • A-
  • A+
Μαρέβα Μητσοτάκη - Μπριζίτ Μακρόν: Γεννήθηκε μια νέα φιλία. Οι πληροφορίες του γαλλικού περιοδικού Gala για τη σχέση που ανέπτυξαν στο Ελιζέ.

Στο πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων αναφέρεται η γαλλική έκδοση του περιοδικού Gala.

Το περιοδικό τονίζει ότι το ζεύγος Μακρόν υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων μόλις δύο 24ωρα πριν από τη Σύνοδο των G7 το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ελλάδας. Ωστόσο αυτό που κέντρισε την προσοχή των Γάλλων δημοσιογράφων ήταν η πολύ καλή σχέση που φαίνεται πως ανέπτυξαν η Μπριζίτ Τρονιέ με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Αρχικά, το περιοδικό αναφέρεται στην Μπριζίτ Μακρόν, η οποία, όπως επισημαίνει, «αρέσκεται στο να παίζει τον δικό της διπλωματικό ρόλο στο να συνδιαλέγεται με τους ηγέτες και τους ή τις συντρόφους τους». Κάτι που θα γίνει στο έπακρο στη Σύνοδο των G7, με το Gala να αναφέρεται και στο πρόσωπο της συζύγου του Αμερικανού προέδρου Μελάνιας Τραμπ. «Αλλά η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ εν είναι η μοναδική σύζυγος πολιτικου με την οποία η πρώτη μας κυρία έχει σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς» επισημαίνει ο αρθρογράφος, βάζοντας σε αυτό το σημείο του άρθρο το όνομα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον υπότιτλο «Κοινά ενδιαφέροντα», το περιοδικό τονίζει, επικαλούμενο πληροφορίες από τη Γαλλική Προεδρία πως «αν και η Μαρέβα Γκραμπρόφσκι, η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, δεν είναι η πρώτη κυρία (της Ελλάδας) με την επίσημη έννοια του όρου (σ.σ. η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας είναι η πρώτη κυρία της Ελλάδας), η επίσκεψη του ζεύγους, την περασμένη Πέμπτη,  22 Αυγούστου στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επέτρεψε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μακρά συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της τελευταίας και της συζύγου του Εμανουέλ Μακρόν».

«Οι δύο γυναίκες, μοιράστηκαν και συνέκριναν τις εμπειρίες τους, κυρίως γύρω από τα καθήκοντα των συζύγων τους. Οι δύο γυναίκες μίλησαν και για τις κοινές τους αγάπες: την παιδεία, την οποία έχει θέσει ως προτεραιότητα η Μπριζίτ Μακρόν από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο σύζυγός της, όπως επίσης και τη λογοτεχνία και κυρίως τη μελέτη κλασικών συγγραφέων» προσθέτει το περιοδικό.

Επίσης, ο δημοσιογράφος αναφέρεται στο γεγονός πως η συζήτηση τους «διήρκησε περισσότερο από το προβλεπόμενο» κάτι που επέτρεψε στην Μπριζίτ Μακρόν και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι να επισφραγίσουν μια  συμπάθεια, ίσως και μια συνεργασία, και στις κοινές τους φωτογραφίες. Μάλιστα, επισημαίνεται το γεγονός ότι ήταν τέτοια η συμπάθειά τους που «η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουγού αποχώρησε μετά τον σύζυγό της από το Ελιζέ! Για ακόμα μία φορά η πρώην καθηγήτρια ξέρει να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της πολιτικής που αρμόζει στον ρόλο της».

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

7 Ελληνίδες χορεύτριες μας μιλάνε για την καθημερινότητά τους
Back to top