Η curator Αλεξάνδρα Κολλάρου μας ξεναγεί στο διαδικτυακό της σπίτι

«Eπιτέλους, σταμάτησα να είμαι άστεγη!»

Η Αλεξάνδρα Κολλάρου διοργανώνει την ΕΚΠΛΗΞΗ X και ταυτόχρονα μας ξεναγεί στο νέο διαδικτυακό της σπίτι.

Η Αλεξάνδρα Κολλάρου διοργανώνει την ΕΚΠΛΗΞΗ X. Από το 2009 η ετήσια εκστρατεία της εικαστικής πλατφόρμας του artAZ συσπειρώνει την καλλιτεχνική κοινότητα για να στηρίξει τους αστέγους συνανθρώπους μας, μέσα από το έργο της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ, και ταυτόχρονα να κάνει την τέχνη πιο προσιτή στο ευρύ κοινό. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο νέο χώρο του The Project Gallery στο Μοναστηράκι θα γιορτάσει τα 10 χρόνια προσφοράς και ετοιμάζει την «απόλυτη έκπληξη». Απόλυτη γιατί θα έχει διάφορα απίθανα αλλά και γιατί θα είναι η τελευταία. Διαβάστε παρακάτω τι μας εξομολογείται η ίδια για όσα πέρασαν το καλοκαίρι και όσα θα έρθουν το φθινόπωρο...


«Δε φτάσαμε ακόμη μέσα Σεπτεμβρίου και βρίσκομαι ήδη στο κατώφλι του burn-out. Ένας συνδυασμός του πριν, του τώρα και του μετά - υπολογίζω μέσα στον επόμενο μήνα να το έχω κλειδώσει. Δυνατή αρχή :) 

Τι μεσολάβησε λοιπόν το καλοκαίρι και τι έρχεται;\

cbae0e49-1dd2-496d-aaaf-361886535074.jpg

Από διακοπές, πήγα στην Ηρακλειά. Το είχα βάλει στο μάτι από πέρυσι που είχα περάσει από το λιμάνι καθ' οδόν για Κουφονήσια. Δεν είναι για όλα τα γούστα και δεν είναι καθόλου κοσμικά (θα γίνει όμως) αλλά αν θες να κάνεις αποσυμπίεση και να πολλαπλασιάσεις τον χρόνο είναι ιδανικό. Μπόνους: έχει τέλειο φαγητό. Φαίνεται τελικά ότι οι Μικρές Κυκλάδες είναι το πιο ωραίο σποτ για καλοκαιρινές διακοπές. Έγραψα τις εντυπώσεις μου εδώ - μαζί με ωραίες φωτό (κυρίως τοπία κλπ - όχι πολλές δικές μου, λόγω φωτογραφικού «ατυχήματος») 

eaf12bca-51c4-4a84-9323-418d10164147.jpg
Αυτή είναι μία από τις καλύτερες φωτογραφίες που έχω από τις διακοπές. Αν και (με) τράβηξα(ν) περί τις 160. Συμφορά :(

»Κατά τα λοιπά, πρώτη φορά κάθησα στην Αθήνα τόσο πολύ. Λόγω φόρτου εργασίας - αυτό το είχα δει θετικά αλλά τελικά δεν ήταν πολύ ευχάριστο, η φάση ήταν σα να παίζεις ηλεκτρονικό παιχνίδι που όλο σου τρώει τα κανονάκια. Κάποια στιγμή μετακόμισα στο εξοχικό, όπου συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο, απλά με μαγιώ. Ήταν περίεργο καλοκαίρι - είχε πολλές καλές στιγμές και ταυτόχρονα φουλ στρες και ένα αλλόκοτο βάιμπ - σα να περιμένω κάτι δυσοίωνο να συμβεί. Εντωμεταξύ έβρεχε μ@λ@κίες και κρεμάσματα ολούθε. Μαγικά, στο τέλος όλα βγήκαν σε καλό.

4a3f087a-0584-45bd-9f6b-a57892fa4189.jpg
Περιμένω επίσκεψη!

»Άργησα αλλά τα κατάφερα. Ένα κομμάτι του καλοκαιριού αφιερώθηκε στη δημιουργία του website μου, alexandrakollaros.com. Το κόνσεπτ του είναι κάπως πρωτοποριακό (θα καταλάβεις) και είμαι εντελώς ενθουσιασμένη που επιτέλους απέκτησα «σπίτι». Εφεξής θα λειτουργεί σαν ναυαρχίδα του στόλου - οτιδήποτε έχει να κάνει με εμένα, επαγγελματικό, προσωπικό ή otherwise, θα βρίσκεται πρώτα εκεί. Χρειάζεται λίγο fine-tuning, δεν το έχω λανσάρει επίσημα ακόμη - αυτό θα γίνει προσεχώς - αλλά η ιδέα είναι να μαθαίνεις πρώτος τα πράγματα οπότε βουαλά.

f59361d9-52a5-4409-bb1a-279de9f9a919.jpg
ύρισμα με τον one of a kind Νίκο Γιαβρόπουλο για την εκπομπή.


»Καρέ απο το καλοκαίρι: Πολλές όμορφες εκθέσεις φίλων & αγαπημένων καλλιτεχνών - γενικά ανεβασμένο ηθικό στα εικαστικά / Γυρίσματα με απίθανο team για την εκπομπή / Date nights μετά από παρατεταμένη αποχή / Μπλα μπλα στην αυλή της Μάρως / Cocktails σαμπάνιας στο Lycabettus / Plan B Dolce Vita / Τάβλι και μπιρίμπα οικογενειακώς / DIY extravaganza - έχω περάσει σε άλλο level / Η Kaya έγινε 1 έτους / Φανταστικός εορτασμός ονομαστικής εορτής / Γράψιμο...

»... Έγραψα πολύ. Όλο το περιεχόμενο του site, προφανώς, και μαζί κείμενα δουλειάς, προσχέδια νέων βιβλίων, blog posts (τα εργαλεία ομορφιάς μου εδώ) αλλά τελικά δε πρόλαβα να γράψω όλα όσα ήθελα, ούτε όλα όσα έπρεπε κλασικά. Και συνεχίζω να γράφω... κείμενα, κείμενα, δελτία τύπου... 

c3197cdb-c3b0-486f-8dca-ec6831b20a19.jpg

» ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ: Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου σε περιμένω στον νέο χώρο του The Project Gallery στο Μοναστηράκι (Νορμανού 3, έναν όροφο κάτω από το Couleur Locale) για τα εγκαίνια της ΕΚΠΛΗΞΗ X. Φέτος γιορτάζουμε 10 χρόνια προσφοράς και ετοιμάζουμε την «απόλυτη έκπληξη». Απόλυτη γιατί θα έχει διάφορα απίθανα αλλά και γιατί θα είναι η τελευταία. Ίσως είναι το «επετειακό» της υπόθεσης και οι υψηλές απαίτήσεις που συνεπάγεται, ίσως είναι τα «γεράματα» που δεν αντέχω την πίεση - πάντως με λούζει κρύος ιδρώτας μήπως βγει φιάσκο. Μην αφήσεις να συμβεί κάτι τέτοιο λοιπόν! Δες τα έργα ΕΔΩ και αν θες να μαθείς για προκράτηση & πώληση γράψου στην λίστα για να ενημερωθείς μόλις ξεκινήσει. Και πες το σε φίλους καλλιτέχνες, εεεε - θέλουμε συμμετοχές. 

(μη μου γκρινιάζεις ότι δε στο είπα μετά)
Γράφεσαι στη λίστα πατώντας ΕΔΩ

fdd23b32-f86e-4139-a312-eb116ad5d223.jpg
ΕΚΠΛΗΞΗ Χ - μία πρόγευση. Σου ετοιμάζουμε πολλές "εκπλήξεις"

» Προχωράει και το Art Fair, η εκπομπή και άλλα σημαντικά πρότζεκτς και η λίστα είναι σε καλό δρόμο. Είχα μια θεωρία ότι αν καταφέρω τα φετινά entries η ζωή μου θα είναι όπως ακριβώς τη φαντασιώνομαι, αλλά προς το παρόν δεν αισθάνομαι κάτι σχετικό - μπορεί βέβαια να φταίει ότι ψιλοκλέβω (σβήνω μερικά πράγματα χωρίς να έχουν επιτευχθεί στον απόλυτο βαθμό). Επίσης, πρέπει να καταφέρω 43 πράγματα ακόμη (τα περισσότερα από τα οποία δε βλέπω πολύ καυτά για πραγματοποίηση).

c77bee22-16e0-412b-b11c-99bb0ba424ce.jpg
Ο Μενέλαος αποκάλεσε αυτήν τη φωτό "Πιετά παραλίας". Μου άρεσε αυτό.

» Όπως πάντα είμαι ενθουσιασμένη με την έλευση της νέας σεζόν και, όπως πάντα, 3 λαλούν και 2 χορεύουν. Business as usual λοιπόν, όλα όπως πρέπει και πανέτοιμοι να κατακτήσουμε εκ νέου τη ζωή. Έχω καλά βάιμπς, γενικώς.  

Με αυτό στο μυαλό, καλό μας Φθινόπωρο».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice