Πόσο αφηρημένος είσαι; Κάνε το τεστ

Μήπως χαζεύεις;

Κάνε το παρακάτω τεστ για να καταλάβεις πόσο αφηρημένος είσαι στα αλήθεια!

Σύμφωνα με έρευνες που ίσως σε κάνουν να αισθανθείς κάπως καλύτερα με τον εαυτό σου, όσα άτομα πάσχουν από αφηρημάδα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι πιο δημιουργικά, με μεγαλύτερο IQ από το συνηθισμένο και να παντρευτούν κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ή σταρ του σινεμά (το τελευταίο το υπέθεσα μόνη μου). Παρ' όλα αυτά, το να αφαιρείσαι εύκολα δεν είναι καθόλου ευχάριστο για όσους σε γνωρίζουν και μάλλον περιμένουν μήνυμά σου εδώ και τρεις ημέρες (το οποίο ήσουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως έστειλες).

Δώσε στον εαυτό σου έναν πόντο για κάθε ένα από τα παρακάτω που σε αντιπροσωπεύει.

1. Μπορείς να διαβάσεις την ίδια πρόταση σαράντα φορές και να εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής. Οι λέξεις απλώς υπάρχουν πάνω στο χαρτί και αδυνατείς να βγάλεις νόημα. Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι το μυρμήγκι που φέρνει βόλτες δίπλα στο βιβλίο.

2. Πας στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις κάτι συγκεκριμένο και τελικά γυρίζεις σπίτι με τρεις σακούλες πράγματα, εκτός αυτού για το οποίο πήγες.

3. Δεν καταλαβαίνεις καθόλου τα άτομα που είναι ικανά να συγκεντρωθούν με μουσική υπόκρουση. Όλες αυτές οι playlists με κλασικά κομμάτια που υπάρχουν στο internet και υποτίθεται σε βοηθάνε στο διάβασμα σού είναι παντελώς άχρηστες.

4. Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με συγκεκριμένο σκοπό, ξεχνάς τον συγκεκριμένο σκοπό, κάνεις δύο κύκλους και φεύγεις. Θυμάσαι τον συγκεκριμένο σκοπό μετά από κανένα μισάωρο, αλλά πλέον ή βαριέσαι ή δεν προλαβαίνεις να τον φέρεις εις πέρας.

5. Υπάρχουν δεκάδες άτομα που ακόμα περιμένουν να τους απαντήσεις σε μήνυμα, να επιστρέψεις την κλήση τους ή να πας στο ραντεβού που κανονίσατε.

6. Το να δεις ταινία στον υπολογιστή αποτελεί μία τουλάχιστον τετράωρη διαδικασία, καθώς πατάς pause κάθε πέντε λεπτά για να χαζέψεις στο τουίτερ, να πάρεις κάτι να φας, να πας στην τουαλέτα, να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που γυαλίζει έξω από το παράθυρο.

7. Δεν έχει σημασία αν έχεις κάνει μία διαδρομή χίλιες φορές, τη χιλιοστή πρώτη θα χαθείς γιατί σκεφτόσουν κάτι άλλο και δεν πρόσεχες τον δρόμο.

8. Όταν κάποιος αρχίσει να σου αναλύει πού σπουδάζει, τι δουλειά κάνει ή πόσα αδέρφια έχει, το μυαλό σου κατευθείαν πατάει off και δεν συγκρατείς το οτιδήποτε, με αποτέλεσμα να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις συνέχεια. Μέχρι τελικά να νιώσεις άσχημα και απλά να υποδύεσαι πως τις θυμάσαι.

9. Πας στο σούπερ μάρκετ και κάθε φορά νομίζεις ότι σου λείπουν οι μπανάνες, έχοντας ξεχάσει πως αγόρασες ήδη μπανάνες και το ψυγείο σου καταλήγει κάπως έτσι.

vamama.jpg

10. Ναι, έχεις φύγει από το σπίτι με διαφορετικά παπούτσια, με το ταμπελάκι αγοράς ακόμα πάνω στη μπλούζα, με ένα μάτι βαμμένο και το άλλο άβαφτο. Και κανείς δεν το θεώρησε περίεργο για εσένα.

 

11. Έχεις φτιάξει τσάι η καφέ, ξεχνάς πως έχεις φτιάξει τσάι ή καφέ, περνάνε δύο ώρες, το τσάι ή ο καφές κρυώνει, αδειάζεις την κούπα στο νεροχύτη, βρίζεις λίγο.

12. Υπάρχουν τουλάχιστον τρία ανοιχτά tabs στον υπολογιστή σου αυτή τη στιγμή.

13. Αν αποφασίσεις να βάλεις κάτι στον φούρνο, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει κάπως έτσι:

 

17. Μία δουλειά που υπό κανονικές συνθήκες θα σου έπαιρνε ένα μισάωρο, σου παίρνει όλη την ημέρα.

18. Έχεις μία άριστη σχέση με το ξυπνητήρι του κινητού σου, εκτός από εκείνες τις στιγμές που αρχίζει να χτυπάει για να σου υπενθυμίσει κάτι και δεν μπορείς να θυμηθείς τι.

19. Βγαίνεις από το ντουζ και κάθεσαι μία ώρα στο κρεβάτι με την πετσέτα κοιτάζοντας το υπερπέραν ή τον τοίχο σου. Έτσι, χωρίς λόγο.

20. Είσαι ικανός να περπατάς για ολόκληρες ώρες αρκεί να ακούς μουσική με τα ακουστικά και να φαντάζεσαι διάφορα σενάρια που δεν θα συμβούν ποτέ. 

 

1-10 πόντοι: Σωστό μέλος της κοινωνίας (με μερικές off days)

10-15 πόντοι: Υπάρχουν ελπίδες για εσένα. Λίγες. Αλλά υπάρχουν.

15-20 πόντοι: Σούζυ, χαζεύεις. Και τρως όσο χαζεύεις! 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice