Πέννυ Μπαλτατζή

Το κορίτσι που χορεύει swing

Είναι η Πέννυ και είναι καλά. Ζει στη Ρετρόπολη, ταξιδεύει στο χρόνο. Δραπετεύει από τις γκρι αποχρώσεις του σήμερα με χρώμα και ενέργεια από το χθες. Αρκετά πιο χθες. Την εποχή του Swing. Mε γρήγορο τέμπο, uplifting ρυθμό, κοντραμπάσο και πνευστά. Κυρίως, όμως, groove. Δηλαδή, χορό. Το ταξίδι ξεκίνησε το 2009 και από τότε έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ, μουσικές σκηνές και κλαμπ σε όλη την Ελλάδα. Με την πολύτιμη εμπειρία που τους χάρισε η έντονη συναυλιακή τους δράση η Πέννυ με τους Γάτους της, με το όνομα Penny And The Swingin’ Cats, έχουν έτοιμο το πρώτο τους μίνι άλμπουμ «Retro» με έξι πρωτότυπα τραγούδια που έγραψε η ίδια ταξιδεύοντας σε περασμένες δεκαετίες με swing, jazz και rockabilly.

n

Όταν δεν κάνει μαθήματα πιάνου σε παιδιά και δεν έχει συναυλίες, της αρέσει να βολτάρει σε παλιές αγορές, στην Πλάκα και «σε όλα τα στενάκια που σου μιλάνε μόλις πας να τους γυρίσεις την πλάτη». Αν μείνει μέσα μαγειρεύει για τους φίλους της τη σπεσιαλιτέ της: μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, σολομό, φινόκιο, κολοκυθάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι σβησμένα με ούζο. Aπό πού ψωνίζει όμως τα ρούχα για τις εμφανίσεις της στη σκηνή; Από διάφορες άκρες, άλλοτε από σειρά καταστημάτων όπως Ζara, Η&Μ, άλλοτε από γειτονικά μαγαζιά.

n

«Τα περισσότερα τα μεταποιώ» λέει. «Τελευταία έχω φορέσει πολύ όμορφα ρούχα από το Phillyshop και επίσης στις τελευταίες εμφανίσεις και φωτογραφίσεις με έχει ντύσει ο ευγενέστατος και γλυκύτατος Βασίλης Ζούλιας». Γεμίζει τις μπαταρίες της πηγαίνοντας θέατρο και σινεμά, όσο κι αν ο χρόνος δεν είναι μαζί της. Μετά την κρίση το πρώτο πράγμα που έκοψε ήταν «να ξοδεύω χρήματα για χαζομάρες και για πράγματα που δεν χρειάζομαι».

Αll she needs is love and swing.

image

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice