Θα φας Xylo!

Και θα φορέσεις κιόλας

Τώρα που έρχεται η άνοιξη και θα αρχίσουμε να ψωνίζουμε γυαλιά ηλίου και φλοράλ παντελόνια σου έχουμε νέα. Η καινούργια μόδα είναι ξύλινα γυαλιά ηλίου και ως το καλοκαίρι, μαθαίνω, στις παραλίες θα τα φοράνε και τα σαλάχια. Τα βρήκαμε στη Σύρο, είναι ελληνικότατα και φτιαγμένα αποκλειστικά στο χέρι. Ο Περικλής Θερριός και η Ελένη Βακονδίου είναι οι ιδρυτές και θέλουμε στ’ αλήθεια να τους σφίξουμε το χέρι που τόλμησαν να ανοίξουν επιχείρηση εν μέσω κρίσης.

image

Γιατί ξύλο; «Σε συνδέει άμεσα με την φύση και σε βάζει στην διαδικασία να ζήσεις μια διαφορετική ιστορία, βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Αυτό πιστεύουμε ότι συνδέει τα γυαλιά με οποιονδήποτε επιθυμεί να τα αποκτήσει. Μια νοσταλγία και την ευχαρίστηση να αγκαλιάζει το πρόσωπο σου ένα υλικό βγαλμένο από την φύση», λένε. Πέτυχε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πανέμορφα και πανάλαφρα γυαλιά, δουλεμένα στο χέρι, σαν ένας μικρός θησαυρός. Γιατί μερικές φορές, νομίζεις ότι τα χειροποίητα πράγματα σου μεταδίδουν την θετική ενέργεια του ανθρώπου που τα έφτιαξε. Κάποιος πέρασε ώρες εκεί πάνω δουλεύοντας με αγάπη.

image

Κάθε τεχνίτης φροντίζει κάθε ζευγάρι προσωπικά, περνώντας το από 14 στάδια μέχρι να του δώσει την τελική του μορφή. Έτσι κανένα ζευγάρι δεν είναι ολόιδιο με το άλλο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 155 έως 180 ευρώ, ενώ αν θέλεις, με 20 ευρώ μπορείς να χαράξεις στο εσωτερικό του αριστερού βραχίονα το όνομά σου. Ντιν νταν ωραία ιδέα για δώρο. Τα γυαλιά έχουν μεγάλη αντοχή στον χρόνο, κάτι το οποίο μπορείς να ενισχύσεις με την ειδική κηραλοιφή που παρασκευάζουν οι ίδιοι από λευκό κερί μέλισσας, και ελαιόλαδο.image

Βρες τα αποκλειστικά στο http://store.xyloeyewear.com/, κλίκαρε το ζευγάρι που σου αρέσει και σε μια εβδομάδα just θα το έχεις στα χέρια σου. Αν πάλι για οποιοδήποτε λόγο δεν τα θέλεις, έχεις τρεις εργάσιμες να τα επιστρέψεις και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω.

Δες την συνέντευξη που είχαν δώσει ο Περικλής και η Ελένη στην A.V. εδώ!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice