Νίνα Κομηνού: H travel blogger μας δίνει συμβουλές για έξυπνο πακετάρισμα

Πώς θα χωρέσεις το στιλ σου σε μία χειραποσκευή;

H Eλληνίδα travel blogger Νίνα Κομηνού (@nina.kom_) μιλάει στο LOOKMag και δίνει συμβουλές για έξυπνο και στιλάτο πακετάρισμα

Η Νίνα Κομηνού είναι από τις πιο γνωστές, ή ίσως η πιο γνωστή, travel blogger της Ελλάδας, με ένα προφίλ στο ίνσταγκραμ που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε, παρά το γεγονός ότι μας προξενεί τεράστια ζήλια. Μαζί με τον αγαπημένο της Νίκο έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να γυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο χέρι-χέρι, τραβώντας υπέροχες φωτογραφίες σε κάθε τους στάση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on

 

Εξερευνούν έτσι μαγικά μέρη, ξεκινώντας από τις πιο όμορφες γωνίες της Ελλάδας και φτάνοντας εώς την άλλη άκρη του κόσμου, με μία κάμερα στο χέρι και πάθος για εξερεύνηση στην ψυχή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on

 

Αυτό που αγαπάμε ακόμα περισσότερο στην Νίνα είναι το στιλ της, το οποίο παραμένει άριστο, παρά το γεγονός ότι συνήθως προσπαθεί να ταξιδεύει οικονομικά και έχει στην διάθεσή της μόνο μία χειραποσκευή. Πώς γίνεται αυτό το μαγικό;! Ειδικά τον χειμώνα, που ένα παλτό από μόνο του φαίνεται σαν να πιάνει όλον τον διαθέσιμο χώρο;
Την ρωτήσαμε και πήραμε ορισμένες απαντήσεις που θα βοηθήσουν!

Λοιπόν Νίνα, με ποια κριτήρια διαλέγεις την γκαρνταρόμπα σου για ένα ταξίδι;
Πρώτο μου μέλημα είναι να έχω μαζί μου άνετα και ευκολοφόρετα ρούχα τα οποία μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Πριν φτιάξω την βαλίτσα μου, έχω σκεφτεί τη χρωματική παλέτα που θα ακολουθήσω βάσει του προορισμού που θα επισκεφθούμε. Στην Ινδία, για παράδειγμα, είχα επιλέξει έντονα χρώματα και πιο αέρινες υφές. Αγαπημένη επιλογή είναι τα μονόχρωμα looks σε λευκό, μαύρο και κόκκινο.
Must have για χειμωνιάτικες εκδρομές είναι το αγαπημένο μου jean παντελόνι, λευκό T-shirt, μαύρο σακάκι, little black dress (το οποίο μπορεί να φορεθεί και σαν φούστα εάν συνδυαστεί με ένα πλεκτό πουλόβερ σε γήινους τόνους), statement παλτό και μαύρο δερμάτινο παντελόνι!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on


Πώς μπορείς να πακετάρεις αρκετά ρούχα και να τα χωρέσεις σε μία μικρή βαλίτσα;
Βασικό κόλπο είναι πως έχω βρει από πριν τα οutfits που θα χρειαστώ, τα οποία θα συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους χωρίς να φαίνεται πως φοράω το ίδιο ρούχο. Έτσι δεν παίρνω μαζί μου κάτι περιττό που δεν θα χρησιμοποιήσω! Επίσης, πακετάρω όλα μου τα ρούχα σε rolls (το ένα δίπλα στο άλλο) το οποίο εξοικονομεί πάρα πολύ χώρο! Επιπλέον με βοηθάει να βλέπω όλα τα ρούχα με μια ματιά καθώς και να τα βγάζω εύκολα! Τα καλλυντικά, σαμπουάν και λοιπά είδη μπάνιου τα βάζω σε ειδικές μίνι συσκευασίες έτσι ώστε να μην πιάνουν επιπλέον χώρο (π.χ. μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια θήκη φακών επαφής για να βάλεις μέσα το make up ή το λάδι για τα μαλλιά σου). Τέλος, πάντα φτιάχνω και τη βαλίτσα του Νίκου για να μπορέσω να βάλω και κάτι δικό μου μέσα. Χα!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on


Ψωνίζεις ποτέ ρούχα από τα μέρη στα οποία ταξιδεύεις;
Αγαπώ να επισκέπτομαι local μαγαζιά και να αγοράζω πρωτότυπα κομμάτια που θα μείνουν για πάντα στην γκαρνταρόμπα μου να μου θυμίζουν το συγκεκριμένο προορισμό.
Επιπλέον, αυτά τα κομμάτια δίνουν και έναν διαφορετικό τόνο στις φωτογραφίες μας (π.χ. το χαρακτηριστικό "nón lá" τριγωνικό καπέλο του Βιετνάμ).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on


Πώς φροντίζεις να μην τσαλακώσεις τα ρούχα στην βαλίτσα;
Με την μέθοδο πακεταρίσματος rolling που ακολουθώ, τα ρούχα δεν τσαλακώνονται και είναι έτοιμα να τα φορέσεις. Εάν χρειαστεί να φορέσω κάποιο πιο ευαίσθητο ρούχο το οποίο τσαλακώνεται εύκολα, φροντίζω να έχω μαζί μου ένα mini σίδερο- travel steamer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on


Πώς παραμένεις στιλάτη στο ταξίδι;
Πριν ξεκινήσουμε την εξόρμηση, βάζω στο backpack μου 2-3 extra outfits καθώς και διάφορα αξεσουάρ (π.χ. γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, καπέλο) τα οποία και εναλλάσσω κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίζω το μακιγιάζ μου να είναι φυσικό (αν και ένα κόκκινο κραγιόν πάντα βοηθάει σε ένα extra glam look), να έχω περιποιημένα μαλλιά (είμαι τυχερή επειδή είναι ίσια οπότε δεν απαιτούν πολλή περιποίηση - μια χτένα όμως δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου) και να έχω καλή διάθεση (το σημαντικότερο για μια καλή φωτογραφία).

Airport outfit: τι φοράς στην πτήση για να είσαι άνετη;
Εάν πηγαίνουμε κοντινό ταξίδι φοράω ένα από τα outfits που θέλω να έχω μαζί μου (συνήθως ένα jean παντελόνι με ένα πουλόβερ/t-shirt και το παλτό/δερμάτινο μπουφάν μου, αναλόγως τον καιρό).
Σε μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια φοράω πάντα φόρμα και ένα φούτερ ζακέτα (για να μπορώ να το βγάζω εύκολα αφού οι θερμοκρασίες του αεροπλάνου είναι απρόβλεπτες!).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on


Πόσα ζευγάρια παπουτσιών παίρνεις μαζί σου;
Με χτυπάς στο αδύνατο μου σημείο!Η αλήθεια είναι πως έχω έρωτα με τα παπούτσια και ένα ζευγάρι δεν είναι ποτέ αρκετό. Λευκά αθλητικά και μαύρα δερμάτινα booties (με λίγο τακούνι τα οποία μπορούν να φορεθούν από το πρωί έως το βράδυ) είναι must για ένα χειμερινό ταξίδι!
Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο απλά αφού με ένα ζευγάρι flip-flops, ένα δερμάτινο nude σανδάλι και ένα ψηλοτάκουνο πέδιλο για τα βραδινά σου looks είσαι έτοιμη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ℕ Ⅰ ℕ Å (@nina.kom_) on

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice