parasite.jpg
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images
Lifestyle

Παράσιτα: Γνωρίστε τις γυναίκες ηθοποιούς της ταινίας

Η ταινία της χρονιάς έχει μερικές υπέροχες γυναίκες ηθοποιούς

Αυτές είναι οι γυναίκες ηθοποιοί της οσκαρικής ταινίας Παράσιτα

Η νίκη της ταινίας Παράσιτα στα φετινά Όσκαρ είναι όχι μόνο ιστορική αλλά και εξαιρετικά σημαντική για την σύγχρονη ιστορία του κινηματογράφου. Λίγες είναι άλλωστε οι φορές που ένα ξενόγλωσσο φιλμ καταφέρνει να έρθει στο προσκήνιο των βραβείων με τόσο εμφανή τρόπο, γεγονός που ελπίζουμε να αλλάξει στην από εδώ και πέρα πορεία του Χόλιγουντ.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο δημιουργός Bong Joon-ho, οι υπότιτλοι είναι ένα μικροσκοπικό εμπόδιο (κυρίως του αμερικάνικου κοινού) το οποίο αν ξεπεραστεί, ξεκλειδώνει έναν απέραντο κόσμο αξιόλογων ταινιών.

Αναμφισβήτητο στοιχείο της επιτυχίας του Parasite είναι φυσικά οι ερμηνείες ολόκληρου του cast ηθοποιών, οι οποίοι απέδωσαν μία τεράστια γκάμα συναισθημάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν μία ιστορία εξερευνά σε τέτοιο βάθος έννοιες όπως οι ανθρώπινες σχέσεις και οι κοινωνικές τάξεις, τότε χρειάζεται να βασιστείς εξολοκλήρου στις ικανότητες των ηθοποιών σου για να μεταφέρουν σωστά το μήνυμα που προσπαθείς να περάσεις. Και ο Bong Joon-ho χτύπησε διάνα.

Ας γνωρίσουμε τις γυναίκες του cast:


Cho Yeo-jeong

d294445315bd68769344bb9caef4f135.jpg


Υποδύεται την Mrs. Park, την γλυκιά και ελαφρώς αφελή μαμά της πλούσιας οικογένειας, η οποία μαγνητίζει το βλέμμα με τα υπέροχα χαρακτηριστικά της και την διακριτικότητα με την οποία παίζει. Γεννημένη στην Σεούλ το 1981, έκανε το ντεμπούτο της στην ηλικία των 16 ετών, ποζάροντας για το εφηβικό περιοδικό CeCi. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός το 1999, έχοντας μικρούς ρόλους σε δραματικές σειρές, μουσικά βίντεο και διαφημίσεις. Η μεγάλη ευκαιρία εμφανίστηκε το 2010, όταν πρωταγωνίστησε στο ερωτικό δρόμο εποχής The Servant, σε έναν ρόλο που οι περισσότερες γυναίκες ηθοποιοί είχαν απορρίψει εξαιτίας του μεγάλου αριθμού σκηνών σεξ που περιείχε το σενάριο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 조여정 (@lightyears81) on


Παρόλα αυτά, η Cho πήρε το ρίσκο και τελικά βγήκε νικήτρια. Το The Servant την μετέτρεψε στο μεγάλο όνομα στην ψυχαγωγική σκηνή της Κορέας.

Park So-Dam

parasite3.0.jpg


Παίζει την πανέξυπνη Ki-jung και κλέβει την παράσταση καθόλη την διάρκεια της ταινίας, με τις φανταστικές της εκφράσεις και τον τρόπο που ξεδιπλώνει την κάθε της ατάκα. Όταν η Park ήταν ακόμα στο Λύκειο, παρακολούθησε το μιούζικαλ Grease και (όπως οι περισσότεροι που βλέπουν το Grease για πρώτη φορά) μαγεύτηκε από τον κόσμο του θεάματος. Χρειάστηκε να την απορρίψουν από περίπου 17 ακροάσεις μέχρι να καταφέρει να βρει ρόλους σε ανεξάρτητα φιλμ, όμως η ερμηνεία της στο φιλμ Steel Cold Winter συγκέντρωσε θετικές κριτικές όταν προβλήθηκε στο Busan International Film Festival.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 박소담 (@sodam_park_0908) on

 

Η καριέρα της ξεκίνησε να παίρνει ανοδική πορεία όταν βρέθηκε στο cast mainstream ταινιών, με αποκορύφωμα τον ρόλο της στο θρίλερ The Priests, το οποίο της εξασφάλισε διεθνείς καλές κριτικές και υποψηφιότητες. Είναι σχεδόν σίγουρο πως έχει μία λαμπρή καριέρα μπροστά της.

Jung Ji-so

pst_sti-mkt-07.jpg


Η νεαρή (και ερωτεύσιμη) Park Da-hye είναι ουσιαστικά το μέλος της πλούσιας οικογένειας υπεύθυνο για την έναρξη της ιστορίας του Parasite, καθώς η ανάγκη της για ιδιαίτερα μαθήματα οδηγεί τον γιο της φτωχής οικογένειας στο πλούσιο σπίτι. Η ηθοποιός Jung Ji-so είναι μόλις δεκαεννιά ετών, και η καριέρα της μέχρι τώρα είχε μόνιμη βάση την Κορέα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 정소민 (@somin_jj) on

 

 

Πρόκειται μάλιστα να πρωταγωνιστήσει σε μία καινούρια δραματική σειρά με τίτλο The Cursed, ενώ φυσικά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο Χόλιγουντ μετά την τεράστια επιτυχία που ακόμα γεύεται.

Jang Hye-jin

parasite1.jpg


Η φτωχή οικογένεια του Parasite είναι σίγουρα μητριαρχική, γεγονός για το οποίο σε πείθει απόλυτα η ηθοποιός Jang Hye-jin με την πανέξυπνη, εθιστική ερμηνεία της. Άλλες φορές ξεκαρδιστική και άλλες τρομακτική, η Jang χρειάστηκε να κάνει εξαιρετικά βαθιά μελέτη για τον ρόλο της και να αλλάξει την εμφάνισή της ολοκληρωτικά. Ξεκίνησε να τρώει έξι γεύματα την ημέρα και να αθλείται για λιγότερα από σαράντα λεπτά προκειμένου να παχύνει στην κοιλιά, τον λαιμό και το πρόσωπο. Εντυπωσιακή αλλαγή για το κοινό που ήδη την γνώριζε σε άλλου είδους ρόλους, αλλά φυσικά άξιζε τον κόπο.

 

Lee Jung-eun

8827af1028f243ae9ec9e33d2a6dcb63.jpg


Η 49χρονη ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Bong Joon-ho άλλες δύο φορές, στις ταινίες Okja και Mother και είναι ήδη γνωστή για το υποκριτικό της ταλέντο και το ποικίλο ρεπερτόριο που μπορεί να καλύψει. Στο Parasite υποδύεται την νταντά και οικονόμο της πλούσιας οικογένειας, η οποία τελικά σκορπάει το χάος και προχωράει την ιστορία. Η Lee ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο και στην συνέχεια δέχτηκε έναν μικρό ρόλο στο ρομαντικό δράμα Wanee and Junah. Εκεί όμως ανέπτυξε μία μεγάλη φοβία απέναντι στην κάμερα, γεγονός που την εμπόδισε να επιστρέψει στον κινηματογράφο για πολλά χρόνια. Ευτυχώς κατάφερε να το ξεπεράσει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice