Η Choupette συνηθίζει τη ζωή χωρίς τον «daddy» της, Καρλ Λάγκερφελντ
Καρλ Λάγκερφελντ © Florian Seefried/Getty Images

Η Choupette συνηθίζει τη ζωή χωρίς τον «daddy» της, Καρλ Λάγκερφελντ

Η «χρυσή κληρονόμος» έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρύλου της μόδας
  • A-
  • A+
H γάτα του Λάγκερφελντ, Choupette, θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή της με πολυτέλεια, αφού αυτή ήταν η τελευταία βούλησή του.

Μετά το θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, υπήρξαν εικασίες σχετικά με το αν η περίφημη γάτα Choupette θα ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του. Τι γίνεται όμως με τη διάσημη γάτα και την κληρονομιά, έναν χρόνο αργότερα;

Ο θρύλος της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε πριν από ένα χρόνο σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας μια σημαντική περιουσία: Σύμφωνα με την εφημερίδα «Berliner Morgenpost» είχε ετήσιο εισόδημα 44 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η κληρονομιά του ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον εκτελεστή της διαθήκης, Lucien Frydlender, το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομιάς πήγε σε δύο άτομα: στον βοηθό του Λάγκερφελντ, Sébastian Jondeau και στον βαφτισιμιό του Hudson Kroenig. Ωστόσο, ο Hudson είναι μόνο δέκα χρονών, οπότε, σύμφωνα με την εφημερίδα, την κληρονομιά πρέπει να τη διαχειρίζεται ο πατέρας του, Μπραν Κένιχ.

Μεμονωμένα ακίνητα και χρηματικά ποσά προφανώς ο Λάγκερφελντ κληροδότησε σε στενούς φίλους. Ωστόσο, οι κληρονόμοι του αποθανόντος σχεδιαστή μόδας πρέπει να περιμένουν ακόμα λίγο καιρό για να περιέλθει σε αυτούς η κληρονομιά. Αιτία είναι η φημισμένη γάτα του Λάργκερφελντ, Choupette.

Και αυτό γιατί μέχρι το τέλος της ζωής της, η εννιάχρονη γάτα θα πρέπει να συνεχίσει να ζει με πολυτέλεια - αυτή είναι η τελευταία βούληση του τσάρου της μόδας. Σύμφωνα με την «Morgenpost», μπορεί λοιπόν να συνεχίσει να ζει έτσι στο εξοχικό σπίτι του Λάγκερφελντ στη νότια Γαλλία. Μία οικονόμος και ένας ιδιωτικός σεφ λέγεται ότι φροντίζουν γι 'αυτήν.

Το ζώο είναι και πάλι παρόν στα κοινωνικά δίκτυα από τον Αύγουστο του 2019 οπότε συμπλήρωσε το όγδοο έτος της ηλικίας του. Μετά το θάνατο του Λάγκερφελντ, δεν είχε ακούσει κανένας τίποτα για την τη Choupette επί μερικούς μήνες. Στη συνέχεια επέστρεψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram «Choupetteofficiel».

Την πρώτη ημέρα του θανάτου του Λάγκερφελντ, η Choupette σκέφτεται φυσικά τον «Daddy» της, όπως αποκαλείται ο Λάγκερφελντ σε ένα πρόσφατο post του Instagram. «Έμαθα να ζω με το βάρος της απουσίας σου. Δεν περνά ούτε μια μέρα που να μη σε σκέφτομαι, να σκέφτομαι εμάς και όλες τις ευτυχισμένες αναμνήσεις που έζησα κοντά σου», μπορεί αν διαβάσει κανείς κάτω από μια φωτογραφία του Λάγκερφελντ.

«Η Françoise μας με φροντίζει όπως το επιθυμούσες», συνεχίζει το post. Πρόκειται μάλλον για την Françoise Caçote, την οικονόμο που φροντίζει την Choupette. «Είμαστε καλά, το ξέρω πως όπου κι αν βρίσκεσαι, αγρυπνάς για μας.»

Λίγους μήνες μετά το θάνατο του Λάγκερφελντ λέγεται ότι ξέσπασε μια διαμάχη μεταξύ της Françoise Caçote και της Ashley Tschudin, όπως έγραψε η εφημερίδα «Die Welt. Η Αμερικανίδα φέρεται ότι ήταν υπεύθυνη για την online παρουσία του Choupette και ήθελε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της γάτας.

Σύμφωνα με τη τελευταία βούληση του Λάγκερφελντ, η Choupette έπρεπε να υιοθετηθεί από την Caçote. Το ζώο λέγεται ότι έχει εκτιμώμενη διαφημιστική αξία 30 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επίδειξη μόδας που συζητήθηκε στη Νέα Υόρκη
«Καταφανώς» ρατσιστική επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη
Μέγκαν Μαρκλ και βασίλισσα Ελισάβετ
Μέγκαν & Χάρι: Η Ελισάβετ τούς «έκοψε» το Sussex Royal
Back to top