Mέγαρο μουσικής: «Edith» με τη Jil Aigrot

Mε αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό της

Culture

Η Jil Aigrot  – η «φωνή» της Edith Piaf στην βραβευμένη ταινία «La vie en rose» – ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τα αθάνατα τραγούδια της Πιαφ συνοδευόμενη από τέσσερις μουσικούς (πιάνο, ακορντεόν, μπάσο και κρουστά).

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό της. Η παράσταση «Edith» είναι ένας φόρος τιμής στη μοναδική ερμηνεύτρια που σφράγισε με την ανυπέρβλητη φωνή και παρουσία της το γαλλικό τραγούδι και έγινε παγκόσμιο σύμβολο.

n

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Hμερομηνίες 28, 29 και 30 Μαρτίου 2014.

Εισιτήρια εδώ

Style

Aφού κλείσαμε την έξοδο μας στο Μέγαρο θα πρέπει να σκεφτούμε και τι θα φορέσουμε. Μιας και κινούμαστε στη Γαλλία αντλούμε έμπνευση και στυλ από τη Πόλη του Φωτός συνδυάζοντας αμιγώς κομμάτια παριζιάνικου σικ και ανεπιτήδευτης γαλλικής κομψότητας. Μίνιμαλ γραμμές, βασικά χρώματα, αξεσουάρ από πολυτελή δέρματα και λιτά κοσμήματα συνθέτουν το ύφος. Οι Γαλλίδες εμφανίζονται καλοντυμένες χωρίς να φαίνεται ότι έχουν προσπαθήσει πολύ ή έχουν σπαταλήσει ώρες μπροστά από ένα καθρέφτη. Και αυτό φυσικά είναι και το μυστικό τους. «Laissez-faire» είναι ακριβώς η λέξη που περιγράφει το ελεύθερο στυλ τους σε καθημερινή βάση. 

Στο δια ταύτα, μπορείτε να συνδυάστε ένα μαύρο ίσιο παντελόνι με ένα τοπ από ιδιαίτερη υφή δημιουργώντας έτσι οπτικό ενδιαφέρον. Διαφορετικά διαλέξτε ένα μαλακό παλτό με ποιοτική υφή που όπως συμβουλεύει και η γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοντιγιάρ «Φορώντας ένα σπουδαίο παλτό, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι φοράς από μέσα..»

n

photos-credits

Edith Piath

Marion Cotillard via Vogue Turkey

Δαχτυλίδια Louis Vuitton

Mποτάκι Chanel, Linea Piu

nn