17 πράγματα που καταλαβαίνεις μόνο αν δουλεύεις σε γραφείο

17 πράγματα που καταλαβαίνεις μόνο αν δουλεύεις σε γραφείο

Καφές, πληκτρολόγια και ένας μόνιμος καβγάς αν κάνει κρύο ή ζέστη
  • A-
  • A+
Aν δουλεύεις σε γραφείο, έχεις ζήσει κάποιες από αυτές τις καταστάσεις

1. Δεν έχει σημασία αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας, η θερμοκρασία του χώρου είναι ένα μόνιμο θέμα καβγάδων και διαπραγματεύσεων. Κάποιος θα τουρτουρίζει, κάποιος θα ιδρώνει, κάποιος θα κάθεται ακριβώς κάτω από το air condition και θα τον χτυπάει στην πλάτη, κάποιος θα κάθεται μακριά και δεν θα το αισθάνεται. Δεν θα υπάρξει ούτε μία μέρα μέσα στον χρόνο που όλοι θα είναι ικανοποιημένοι.

 

 

2. Κάποιος θα φέρει γλυκά επειδή γιορτάζει και κάποιος άλλος θα σχολιάσει «μα δεν μπορούμε να κάνουμε δίαιτα εδώ μέσα! Όλη την ώρα κάτι φέρνετε!» πριν δεχτεί το κέρασμα. Σε δυο ώρες θα επιστρέψει να πάρει και δεύτερο.

 

 

 

3. Κάποια στιγμή θα πεις φωναχτά ένα αστείο και δεν θα εκλάβεις καμία αντίδραση. Ούτε γέλια, ούτε χαμόγελα, ούτε καν ενοχλημένους αναστεναγμούς. Νεκρική σιγή. Θα ορκιστείς πως δεν θα μιλήσεις ξανά σε άνθρωπο για την επόμενη δεκαετία.

 

 

4. Υπάρχει αυτός ο ένας υπάλληλος που πάει στην τουαλέτα διακόσες φορές την ημέρα και αυτός ο ένας υπάλληλος που τον κοροϊδεύει ανελέητα κάθε φορά που σηκώνεται.

 

 

 

5. Σιγά-σιγά αρχίζουν να σου ψιλοαρέσουν άτομα τα οποία δεν θα γύριζες να κοιτάξεις στην πραγματική ζωή, μόνο και μόνο επειδή τα βλέπεις συνέχεια μπροστά σου.

 

 

 

6. «Παιδιά, διάβασα στο Facebook πως ένα εργοστάσιο στην Ελβετία σε πληρώνει για να τρως σοκολάτα.»
«Ωραία, στέλνω το βιογραφικό μου.»

7. Η εποχή των ιώσεων και η ψυχραιμία στο γραφείο είναι δύο έννοιες αντίθετες. Όλοι πανικοβάλλονται με το που ακούσουν το πρώτο φτέρνισμα, ενώ αν ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να φυσήξεις την μύτη σου σε κοινή θέα, θα γίνεις το νούμερο ένα ανεπιθύμητο στοιχείο.

 

8. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα θιχτεί το ζήτημα αν ένας συγκεκριμένος celebrity είναι ωραίος ή όχι. Θα συμμετέχουν όλοι, ορισμένοι θα παθιαστούν, δεν θα υπάρξει συμπέρασμα.

 

 

9. «Έγινε σεισμός;»

10. Υπάρχει αυτός ο ένας υπάλληλος που θα ξεκινήσει να μιλάει στο τηλέφωνο μεγαλοφώνως, και για προσωπικά θέματα, ενώ οι υπόλοιποι δουλεύουν.

 

 

11. Eσύ και ο work best friend σου έχετε συνεχή καθημερινή συνομιλία με μηνύματα και θα ανταλλάξετε τουλάχιστον ένα γκιφάκι μέσα στην ημέρα από τις εξής κατηγορίες: βαρεμάρα, ύπνος, χαρακίρι, μαζικός φόνος.

12. Η αμήχανη στιγμή που εσύ και ο αντίθετου φύλου συνάδελφός σου θα πάτε ταυτόχρονα στην τουαλέτα. Και θα αναγκαστείτε να ακούσετε ολόκληρη την διαδικασία. Και μετά θα βγείτε παρέα για να πλύνετε τα χέρια σας και θα κοιταχτείτε στα μάτια.

 

 

 

13. Δεν λέμε «η κουζίνα του γραφείου», λέμε «το Βατερλώ».

14. Όταν κάποιος ξεκινάει να παραγγείλει καφέ ή φαγητό και άλλοι δεκαπέντε θυμούνται πως θέλουν κι εκείνοι κάτι απ’ έξω. Και τελικά τον βάζουν να παραγγείλει για όλους.

 

15. Αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένα passive aggressive μήνυμα κολλημένο με σελοτέιπ στον τοίχο, είναι όντως κοινόχρηστος χώρος γραφείου;

 

16. Όταν συνάδελφοι ξεκινούν να συζητάνε μέσω e-mails, δεν έχεις καμία όρεξη να συμμετέχεις και απλώς νευριάζεις με κάθε καινούργια ειδοποίηση.

 

 

 

17. Συνήθως υπάρχει ένας μοναδικός χώρος στον οποίο τρώμε, καπνίζουμε, κουτσομπολεύουμε όσο τρώμε, κάνουμε συσκέψεις, μιλάμε στο τηλέφωνο (εκτώς αν είσαι ο υπάλληλος στον αριθμό 10 της λίστας). Αυτός ο ένας χώρος θα έχει μόνιμο κρύο και θα μυρίζει τσιγαρίλα και σουβλάκια. 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο χρονών με κάνεις;
©Getty Images/ Christian Vierig
Πώς ο κορωνοϊός έγινε μόδα
Back to top