Η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου σε ένα fabric workshop στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η δημιουργός του brand m.k.e., Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου, σε ένα fabric workshop στο Ίδρυμα Θεοχαράκη © Alexandra Diona
Lifestyle

Θες να μάθεις να εκτυπώνεις υφάσματα;

Η σχεδιάστρια του m.k.e., Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου, μάς δείχνει πώς σε τρία workshops

Ένα workshop από τη Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου του brand m.k.e. για την εκτύπωση υφασμάτων στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Γιατί έχουμε αγαπήσει το brand της Μαγδαληνής Κλειούς Ευταξιοπούλου, m.k.e.; Διότι οι τσάντες, τα clutches, τα φουλάρια και οι πετσέτες θαλάσσης που συναντάμε σε κάθε συλλογή είναι γεμάτα χρώματα και εντυπωσιακά μοτίβα. Δεν είναι τυχαίο ότι η περσινή συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 πήρε το όνομα «Party», αφού τα πολύχρωμα σχέδια του m.k.e. μάς ταξίδευαν απευθείας στα πάρτι των παιδικών μας χρόνων.

Η m.k.e. συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019
Κομμάτια του m.k.e. για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019

Τώρα, λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας συλλογής του m.k.e., η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου μάς δίνει την ευκαιρία να μπούμε εμείς στον κόσμο των υφασμάτων. Πώς; Με ένα workshop στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. Εκεί, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν όλη τη διαδικασία δημιουργίας υφάσματος από την πρώτη έμπνευση ενός σχεδίου, μέχρι τον σχεδιασμό του σε χαρτί από διάφορα υλικά και τελικά την ψηφιακή του εκτύπωση.

Η επιλογή της ψηφιακής εκτύπωσης από την textile designer, τόσο για τις συλλογές του m.k.e., όσο και για το workshop, δεν είναι τυχαία. Η μεταξοτυπία, η παλιά μέθοδος χειροποίητου τυπώματος, ναι μεν χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, αλλά δεν προσφέρει την ακρίβεια και τις απεριόριστες χρωματικές και σχεδιαστικές δυνατότητες της ψηφιακής εκτύπωσης.

Η m.k.e. συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017
Πετσέτες του brand m.k.e. για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017

Η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου είναι το κατάλληλο άτομο για να πραγματοποιήσει αυτό το workshop, που θα πραγματοποιηθεί τις Δευτέρες από τις 16 έως τις 30 Μαρτίου. Απόδειξη δεν είναι μόνο τα εντυπωσιακά κομμάτια που συναντάμε σε κάθε συλλογή του m.k.e., αλλά και οι σπουδές της στο Κολλέγιο Τέχνης του Εδιμβούργου που την εξειδίκευσαν ακριβώς στην Εκτύπωση Υφασμάτων.

Η m.k.e. συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018
Φουλάρι του brand m.k.e. για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018

Τι ακριβώς θα γίνει στη διάρκεια του workshop;

16 Μαρτίου 2020
Η textile designer θα παρουσιάσει την δουλειά της – έμπνευση, υλικά, τεχνικές – καθώς και τα στάδια για το πώς η ιδέα που εκφράζεται στο σχέδιο μεταφέρεται στο ύφασμα. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της σχεδιάστριας και των συμμετεχόντων, για το πώς θα ήθελε ο καθένας να αναπτύξει τις σκέψεις του – πηγές έρευνας, έμπνευσης και τρόποι σχεδίασης – για τη δημιουργία ενός φουλαριού ή παρεό.

23 Μαρτίου 2020
Με την καθοδήγηση της designer και βάσει της έρευνας που θα έχει προηγηθεί, οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν να πειραματίζονται με διάφορα υλικά στο χαρτί μέχρι να καταλήξουν στο σχέδιο που θεωρούν ότι τους αντιπροσωπεύει. Στο τέλος της συνάντησης η Μαγδαληνή θα συλλέξει το υλικό όλων.

30 Μαρτίου 2020
Η σχεδιάστρια θα παρουσιάσει παραδείγματα για το πώς έφτασαν τα αρχικά σχέδια στην τελική τους σύνθεση, καθώς και τις δημιουργικές προτάσεις για τα φουλάρια/παρεό της ομάδας.  Στο τέλος της συνάντησης θα υπάρχει η δυνατότητα αν κάποιος το επιθυμεί, να εκτυπωθεί το σχέδιο του στο ύφασμα.

Η m.k.e. συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017
Φουλάρι του brand m.k.e. για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017

Περισσότερες Πληροφορίες:
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα)
Δευτέρα 16, 23 και 30 Μαρτίου 18:00-20:30
Συνολικό κόστος: 80€
2103611206
www.thf.gr 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice