Chiara Ferragni ©EPA/ETTORE FERRARI
Chiara Ferragni ©EPA/ETTORE FERRARI
Lifestyle

Η Chiara Ferragni συγκέντρωσε 3 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία της Ιταλίας

Μέσω της πλατφόρμας "Go Fund Me"

H Chiara Ferragni δώρισε 100.000 ευρώ στα νοσοκομεία της Ιταλίας και συγκέντρωσε άλλα 3 εκατ. σε 24 ώρες μέσω crowdfunding.

Ανησυχώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία και τη σοβαρότητα της επιδημίας του κορωνοϊού, η influencer Chiara Ferragni αποφάσισε να δωρίσει 100.000€ στα νοσοκομεία της χώρας και στη συνέχεια ξεκίνησε μια καμπάνια crowdfunding για το νοσοκομείο San Raffaele.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Έχουμε πάρει κάποιες νέες αποφάσεις. Δεν υπάρχει χρόνος. Οι αριθμοί μας λένε πως έχουμε μία σημαντική αύξηση μολύνσεων. Το μέτρο που προσυπογράφουμε είναι το ‘’μένω σπίτι μου’’. Δε θα υπάρχει πια κόκκινη περιοχή, αλλά μία προστατευόμενη Ιταλία. Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες». Η Chiara αποφάσισε να ακολουθήσει αυτή την εντολή μαζί με το συζυγό της και το ανακοίνωσαν μέσω ενός κοινού post στο Instagram.

 

 

Παρόλο που βρίσκονται σε καραντίνα όμως, αποφάσισαν να μην καθίσουν άπραγοι και έτσι ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν χρήματα, τα οποία μέσα σε 24 ώρες ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ, από συνολικά 165.000 δωρεές, από 92 χώρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί ποτέ από crowdfunding στην Ευρώπη. Την κίνηση αυτή επικρότησαν celebrities και αθλητές από όλο τον κόσμο, αναπαράγοντας το post και ενθαρρύνοντας τον κόσμο να προσφέρει. Η Chiara δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τον κόσμο ανεβάζοντας σχετικά post στο λογαριασμό της στο Instagram.

 

 

Στο www.gofundme.com/f/coronavirus-terapia-intensiva μπορεί κανείς να δωρίσει το ποσό της επιλογής του ξεκινώντας από τα 5€. Υπενθυμίζουμε ότι η Ιταλία έχει περισσότερους από 600 νεκρούς και 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κλείνοντας τα σύνορά της και περιορίζοντας κάθε μετακίνηση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice