Η Nga Nguyen το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη μόδα
Η 29χρονη βρέθηκε στα fashion shows των Gucci και Saint Laurent © Instagram: @1mgmkr
Lifestyle

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η «ασθενής μηδέν» της μόδας

Γνώριζε πράγματι ότι νοσεί όταν ταξίδεψε, όπως την κατηγορούν τα social media;

Η Nga Nguyen είναι το πρώτο πρόσωπο της μόδας που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, αφότου βρέθηκε στα fashion shows των οίκων Gucci και Saint Laurent

Όταν κάποιος διαγιγνώσκεται με κορωνοϊό  -ή με τον όποιο ιό-, η άμεση αντίδραση που θα περιμέναμε είναι ο υπόλοιπος κόσμος να δείξει κάποια συμπόνια και να ευχηθεί περαστικά. Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση της Nga Nguyen, που ανακάλυψε τυχαία ότι έχει προσβληθεί από τον ιό πριν μερικές μέρες.  

Τι την κάνει να ξεχωρίζει; Η 27χρονη κληρονόμος από το Βιετνάμ είναι η «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού στη βιομηχανία της μόδας. Αρκετά fashion shows ακυρώθηκαν με την έξαρση του ιού και όχι τυχαία, αφού αυτά ισοδυναμούν με αρκετά αεροπορικά ταξίδια και πολλούς ανθρώπους κλεισμένους σε μικρούς χώρους. Η περίπτωση της Nguyen αποδεικνύει ότι οι ανησυχίες δεν ήταν τελικά αβάσιμες.  

Η Nguyen, που πριν μπει στην επιχείρηση του μεγιστάνα πατέρα της εργαζόταν για την εταιρεία πολυτελείας LVMH, ταξίδεψε τον Φεβρουάριο στο Μιλάνο και το Παρίσι. Αφορμή ήταν τα fashion shows των οίκων Gucci και Saint Laurent. Εκεί, μάλιστα, υποψιάζεται ότι ήρθε σε επαφή με τον ιό η ίδια και η αδερφή της, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα και δεν είχαν διαγνωστεί πριν περάσουν σχεδόν δύο βδομάδες. Το τελευταίο αυτό στοιχείο είναι και ο λόγος που συνέχισαν να ταξιδεύουν κανονικά μεταξύ Ανόι και Λονδίνου, όπου είναι οι βάσεις τους. 

 

 

Η Nguyen συνόδευε την αδερφή της στον γιατρό, όταν ένας ελαφρύς βήχας τον έκανε να ζητήσει και από εκείνη να εξεταστεί. Με το που βγήκε θετική στον ιό, το ανάρτησε στα social media της και κάπως έτσι όλοι ξεκίνησαν να της επιτίθενται. Η influencer -αν και δεν της αρέσει αυτός ο όρος- δεν αντιμετωπίστηκε ως άλλο ένα θύμα του ιού, αλλά ως ο «υπερ-διαδωτής» του από τα βρετανικά ΜΜΕ και ως «κακομαθημένο κοριτσάκι του μπαμπά» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

«Ο κόσμος είπε ότι ταξίδεψα στο σπίτι μου, ότι ήξερα ήδη ότι νοσούσα όταν πήγα σε αυτά τα shows - τίποτα από αυτά δεν είναι αληθές - ότι είμαι κακομαθημένη, ότι επειδή φαίνεται ντεκολτέ σε μία φωτογραφία μου, γι’ αυτό ο ιός ήρθε σε εμένα, ότι είναι ώρα οι άπληστοι άνθρωποι της μόδας να σταματήσουν και σκεφτούν», ανέφερε η Nguyen σε τηλεφωνική της συνέντευξη με τους New York Times. Σε αυτό πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει πως οι υπερβολικές αντιδράσεις δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ίδια, όσο με την παγκόσμια υστερία που επικρατεί αυτή τη στιγμή, αλλά και με το γεγονός ότι οι επικριτές της δεν έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα της σειράς των γεγονότων.  

 

 

Όπως η ίδια αναφέρει, αν και χρόνια «φίλη» του Gucci, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο οίκος την προσκάλεσε σε κάποιο show και αποφάσισε να πάει μαζί με την αδερφή της. Έτσι, αρχικά βρέθηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, γεγονός για το οποίο της ασκήθηκε έντονη κριτική, μιας και η βόρεια Ιταλία αποτέλεσε γρήγορα ένα από τα επίκεντρα του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι περισσότεροι παραβλέπουν ότι το show του οίκου Gucci πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου και το πρώτο ιταλικό κρούσμα καταγράφηκε στις 20 του μήνα στη Λομβαρδία.  

Ο λόγος που δεν εξετάστηκε όταν άκουσε για την έξαρση του κορωνοϊού στην Ιταλία; Μέχρι και τις 2 Μαρτίου δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα και αισθανόταν απόλυτα υγιείς. Από τη διάγνωσή της και μετά, νοσηλεύεται σε ευρωπαϊκό νοσοκομείο, έχει περιστασιακό βήχα, ενώ η θερμοκρασία της κυμαίνεται ανάμεσα στα δέκατα και τους 39 βαθμούς. Έχει επικοινωνήσει με όλους τους φίλους της, τους συγγενείς της, τον μακιγιέρ της και τον φωτογράφο της, προκειμένου να εξεταστούν -κανένας δεν βγήκε θετικός στον ιό-, ενώ ενημέρωσε και τους οίκους Saint Laurent και Gucci, για να ειδοποιήσουν το προσωπικό και τους καλεσμένους που βρίσκονταν στα fashion shows 

Οι New York Times επικοινώνησαν με τους δύο οίκους, με τον πρώτο να αρνείται κάποια δήλωση προφασιζόμενος την προστασία προσωπικών δεδομένων, και τον δεύτερο να απαντάει μέσω email: «Αν και 21 μέρες έχουν περάσει από το show μας, μόλις ενημερωθήκαμε από την κυρία Nguyen για τη θετική διάγνωση κορωνοϊού, ενημερώσαμε όλους τους καλεσμένους που καθόντουσταν κοντά στην κυρία Nguyen στο show. Έχουν εκφράσει τις ευχαριστίες τους και ανέφεραν ότι είναι καλά».  


Η Nguyen έχει διαγράψει για την ώρα τον λογαριασμό της στο Instagram. Σκοπεύει να τον ανοίξει ξανά μόλις επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς, με την απαλλαγή της από τον ιό, που ελπίζει να διαπιστωθεί στις επόμενες εξετάσεις της την ερχόμενη Δευτέρα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice