Ο γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Μακρόν, η συζυγός του Μπριζίτ, η βασίλισσα Λετίσια και ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας
Ο γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Μακρόν, η συζυγός του Μπριζίτ, η βασίλισσα Λετίσια και ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας ©Getty Images/Chesnot
Lifestyle

Ποια μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης έχουν κορωνοϊό

Προληπτικές καραντίνες, αλλαγή προγραμμάτων και ανησυχία

Κορωνοϊός: Πώς έχει επηρεάσει τις ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες.

Η ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι το βασιλικό αίμα δεν προσφέρει ανοσία σε πανδημίες. Έτσι και τώρα, με το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης έχουν επηρεαστεί το ίδιο με τους απλούς πολίτες, αν και ακόμα δεν έχουν θρηνήσει νεκρούς. Οι περισσότερες βρίσκονται πάντως σε αναστάτωση, κάποιες σε καραντίνα και κάποιοι έχουν ήδη νοσήσει.

Ο Αρχιδούκας της Αυστρίας, Karl Von Hasburg έχιε βγει ήδη θετικός στον ιό, ενώ ο Βασιλιάς Φίλιππος ο 6ος και η Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας περιμένουν τα αποτελέσματα καθώς ήλθαν σε επαφή με άτομο που είχε τον ιό.

«Είναι ενοχλητικό, αλλά είμαι καλά. Δεν είναι η πανούκλα. Νόμιζα πως ήταν μια απλή ίωση. Όταν ένας φίλος με κάλεσε και μου είπε ότι είχε ένα θετικό τεστ σε ένα συνέδριο στην Ελβετία, έκανα κι εγώ το τεστ», δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Klein Zeitung.

O Hasburg βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του και αποφεύγει τις επαφές ακόμα και με τα παιδιά του, τη κόρη του, διεθνές μοντέλο, Eleonore και το γιο του, οδηγό αγώνων, Ferdinand.

Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας συναντήθηκε την Παρασκευή με την υπουργό Ισότητας, Irene Montero. Η υπουργός στη συνέχεια βρέθηκε θετική στον COVID-19 (ο σύντροφός της Pablo Iglesias Turrion μπήκε επίσης σε καραντίνα) και έτσι αποφάσισαν να κάνουν το τεστ. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα μόλις βγουν, όμως ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκαλέσει νέο ντόμινο εξετάσεων, αφού χθες συναντήθηκαν με τον γάλλο πρωθυπουργό Emmanuel Macron και τη σύζυγό του Brigitte. Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι ενώ δεν γνώριζαν ακόμη ότι μπορεί να φέρουν τον ιό, απέφυγαν τις χειραψίες και χαιρετήθηκαν με "namaste" (ελαφριά υπόκλιση με ενωμένα χέρια).

Η βασιλική οικογένεια του Μονακό ανέβαλε την ετήσια εκδήλωσή του Rose Ball, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το γεγονός που πραγματοποίησε για πρώτη φορά η πριγκίπισσα Grace του Μονακό, προσελκύει πολλούς ανθρώπους από τον κόσμο της μόδας παγκοσμίως. Για αρκετά χρόνια μάλιστα, ο Karl Lagerfeld ήταν αυτός που το σχεδίαζε.

Στη Νορβηγία, ο βασιλιάς Χάραλντ ο 5ος και η σύζυγός του, βασίλισσα Σόνια, βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα λόγω των νέων κανονισμών αντιμετώπισης του κορωνοϊού της χώρας τους και ακύρωσαν όλα τα events μέχρι το Πάσχα.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας επέστρεψε εσπευσμένα στο σπίτι, διακόπτοντας το ταξίδι τους στην Ελβετία.

Έκλπηξη προκαλεί η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας που φαίνεται πώς συνεχίζει κανονικά το καθημερινό πρόγραμμά της με δημόσιες εμφανίσεις και ταξίδια. Το twitter πάντως εκφράζει τις ανησυχίες του για την υγεία της βασίλισσας, η οποία είναι 93 ετών και ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice