5 τρόποι για να μην παχύνεις όσο μένεις στο σπίτι

Μερικές ιδέες για να μείνεις μακριά από το ψυγείο

Μένουμε σπίτι: πώς δεν θα παχύνουμε όσο είμαστε σε καραντίνα

Έχεις άγχος; Τρως. Βαριέσαι; Τρως. Είσαι στεναχωρημένος; Τρως. Σε καταλαβαίνουμε. Και εμείς το ίδιο. Όσο η κατάσταση στον έξω κόσμο είναι αβέβαιη και ανησυχητική, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να μείνεις στο σπίτι και να προστατέψεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Αυτό φυσικά έχει τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του, με μία από τις πιο απαιτητικές να βρίσκεται στα ράφια της κουζίνας.

Τα νόστιμα σνακ και τα comfort ψιψιψόνια φαντάζουν σαν ένα ανακουφιστικό αντίδοτο στην αγωνία της εποχής, όμως σε περίπτωση που ανησυχείς πως θα βάλεις βάρος όσο δουλεύεις από το σπίτι, μπορεί να αποτελέσουν και έναν απαιτητικό αντίπαλο.

Ιδού ορισμένες συμβουλές για να διατηρήσεις λοιπόν την φόρμα σου όσο είμαστε σε καραντίνα:

Διατήρησε το πρόγραμμά σου

yogurt-1442034_1280.jpg


Προσπάθησε να ακολουθήσεις ένα παρόμοιο πρόγραμμα διατροφής με εκείνο που συνηθίζεις να έχεις σε φυσιολογικές συνθήκες. Είναι εξίσου σημαντικό να μην παραλείπεις κάποιο από τα τρία κύρια γεύματα, καθώς έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να καταναλώσεις υπερβολικές ποσότητες αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πίνε πολλά υγρά

tea-time-3240766_1280.jpg


Τα ροφήματα είναι φίλοι μας. Τσάι, καφές, χαμομήλι, κακάο, μολόχα, λουίζα και άλλα αρωματικά βότανα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχουν άπειρες ευεργετικές ιδιότητες και ηρεμούν το στομάχι μας από τις λιγούρες. Κάθε φορά που νιώθεις μία ανάγκη να τσακίσεις ένα κομμάτι κέικ, προσπάθησε πρώτα να πιεις μία κούπα τσάι με λίγο μέλι.

Γυμνάσου

yoga-2607012_1280.jpg


Ναι, τα γυμναστήρια έκλεισαν όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να κάψεις θερμίδες και να διατηρηθείς σε φόρμα ακόμα και όσο μένεις στο σπίτι. Σε περίπτωση που ήδη έχεις αγοράσει κάποιον εξοπλισμό (βλέπε ποδήλατο, ελλειπτικό, διάδρομο), μάλλον ήρθε ο καιρός να σταματήσεις να τον χρησιμοποιείς μόνο σαν κρεμάστρα. Αν όχι, υπάρχουν χιλιάδες κανάλια στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν έτσι ώστε να εντάξεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου, ακόμα και όσο βρίσκεσαι σε καραντίνα.

Μην επιτρέπεις σνακ μέσα στο σπίτι

legally-blonde.jpg


Ίσως θεωρείται αρκετά δραστικό μέτρο, όμως έχει τα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Εάν περιορίσεις τις λιχουδιές που υπάρχουν μέσα στο σπίτι, τότε μειώνεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις πιθανότητες να τις καταβροχθίσεις όταν σε πιάσει η πείνα. Γέμισε το ψυγείο με φρούτα και λαχανικά και φύλαξε μία πολύ μικρή ποσότητα πατατακίων και σοκολατών σε κάποιο από τα ψηλότερα ράφια για έκτακτες ανάγκες.

Επίλεξε λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερη πρωτεΐνη

salad-791643_1280.jpg


Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη (φυτική ή ζωική ανάλογα με τον τρόπο διατροφής σου) θα σε γεμίσουν ενέργεια και θα κρατήσουν τον μεταβολισμό σου σε εγρήγορση. Άρα περισσότερα μανιτάρια, κοτόπουλα, αβγά και λιγότερες μακαρονάδες! Όλα με μέτρο.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice