Μαρία Κοτρώτσιου, το πρόσωπο της ομορφιάς

Άραγε πότε πρέπει να κάνουμε botox;

Ασχολείται με την αισθητική ιατρική από το 2013. Τη συναντήσαμε στο ιατρείο της, το «Regeneration Plastic Clinic» (Πλουτάρχου 18, 210 7252422), όπου γίνονται μεταξύ άλλων πολλές ενέσιμες θεραπείες ανανέωσης του προσώπου και του σώματος καθώς και botox, υαλουρονικά, θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, σύσφιξη. Τη ρωτήσαμε για πράγματα που θέλουμε να μάθουμε.

Ποια είναι η πιο συχνή αισθητική χειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα;

Για τις γυναίκες είναι η αυξητική μαστών και η λιποαναρρόφηση, ενώ για του άνδρες είναι η ρινοπλαστική.

Σε ποια ηλικία είθισται να κάνει κανείς το πρώτο του botox;

Δεν υπάρχει ηλικία για το πρώτο botox, υπάρχει ένδειξη για το πότε πρέπει να το κάνει κάποιος (έχει να κάνει με τις συσπάσεις των μυών του προσώπου, που μπορεί να είναι και από πολύ μικρή ηλικία). Είναι προληπτικό, το κάνει κάποιος για να αποφύγει τη μόνιμη ρυτίδωση στο μέτωπο.

Υπάρχει ενδεδειγμένος τρόπος αποτρίχωσης για μόνιμα αποτελέσματα;

Υπάρχουν. Όπως για παράδειγμα με τη χρήση μηχανήματος λέιζερ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη λιπογλυπτική και τη μεταφορά λίπους;

Παίρνουμε λίπος από κάποια σημεία του σώματος και τα μεταφέρουμε κάπου αλλού, όπως στο πρόσωπο, στις ρυνοπαριακές αυλακιές, στα ζυγωματικά, στην περιοχή των κροτάφων και στα χείλη. Επίσης στα χέρια, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Το λίφτινγκ χωρίς χειρουργείο τι είναι;

Λίφτινγκ χωρίς χειρουργείο (ενέσεις botox, ενέσιμες θεραπείες ενυδάτωσης με υαλουρονικό σύσφιξης, λέιζερ και ραδιοσυχνότητες) και λέιζερ FRAXEL ονομάζουμε τις μη επεμβατικές θεραπείες που παρατείνουν τη νεότητα και το χρονικό διάστημα πριν οδηγηθεί κάποιος στο χειρουργείο για μια επέμβαση αισθητικής.

Είναι γεγονός πως γίνεται αποκατάσταση μαστού μετά την μαστεκτομή;

Ναι. Οι τελευταίες τάσεις είναι να γίνεται ταυτόχρονη αποκατάσταση μετά από την μαστεκτομή. Παράλληλα γίνεται η αποκατάσταση είτε με ενθεματα σιλικόνης, είτε με αυτόλογους ιστούς που παίρνουμε από το ίδιο μας το σώμα. Ακόμη και η μεταφορά λίπους σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται για να ομαλοποιούμε και να γεμίζουμε τα διάφορα κενά που δημιουργούνται μετά από αυτές τις επεμβάσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice