Namast(ay) at home: Κάνε γιόγκα σπίτι σου

Τρία δωρεάν κανάλια στο YouTube που θα σε μυήσουν στη γιόγκα

Δωρεάν κανάλια YouTube με μαθήματα γιόγκα για να γυμνάζεσαι από το σπίτι.

Οι οδηγίες από τους φορείς υγείας είναι ξεκάθαρες: με την παραμονή μας στο σπίτι μειώνουμε τον κίνδυνο να μολυνθούμε και το σημαντικότερο όλων προφυλάσσοντας τους αλλους βοηθάμε να τελειώσει όλο αυτό πιο γρήγορα.

Είναι στην ανθρώπινη φύση η αντίδραση. Έχει αποδειχθεί ότι μέτρα καραντίνας και απομόνωσης προκαλούν και εντείνουν το άγχος και εντύνουν τις επιθυμίες απόδρασης. Πόσες φορές όμως στην δουλεία, στη σχολή δεν αναρρωτήθηκες πότε θα μπορω να είμαι σπίτι και να χαλαρώσω να βρω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου; The time has come.

Yoga σημαίνει ένωση της ψυχής και του σώματος και είναι ένα μέσο με το οποίο μπορούμε να συνδεθούμε πάλι με τον εαυτό μας. Φαινομενικά μπορεί να περνάμε περισσότερο χρόνο μόνοι. Αυτός ο χρόνος όμως δεν είναι απαραίτητα και ποιοτικός, καθώς το μυαλό μας προσηλώνεται σε αυτό που δεν έχει, στις μέρες που μπορούσες να βγεις έξω ξέγνοιαστος ή στην ανυπομονεσία του για τα σχέδια του μέλλοντος.

Τα γυμναστήρια είναι κλειστά. Όλοι έχουμε ανάγκη για σωματική άσκηση αλλά οι περισσότεροι δεν διαθέτουμε χώρο και κατάλληλο εξοπλισμό για γυμναστική. Με ένα βίντεο στο youtube και ένα στρωματάκι μπορείς να ενδυναμωθείς, να ιδρώσεις, να διαταθείς και να χαλαρώσεις.

Υπάρχει μια τεράστεια γκάμα yin-yoga (ήρεμο streching), power-yoga (ενδυνάμωση) και hatha-yoga.

©www.youtube.com/user/cexercize/featured

Η yoga έχει οφέλη για άτομα κάθε ηλικίας και για όλα τα μέλη της οικογένειας. Οι μανούλες μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους από μικρά την σημασία της υπομονής και επιμονής που προσφέρει η πρακτική αυτή, ενώ για τα ζευγάρια υπάρχει φυσικά η acro-yoga. Πολλά κανάλια στο youtube έχουν challenges τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις όσο κρατήσει το social distancing και το work from home.

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο έχεις σύνδεση στο internet και είσαι στην Ελλάδα του #μένουμε_σπίτι οπότε δεν έχεις δικαιολογία να μην αρχίσεις τώρα! Ορίστε λοιπόν τα 3 αγαπημένα μου κανάλια στο YouTube για yoga:

1. Yoga with Adriene

Με 6.2 εκατομμύρια συνδρομητές η Adriene αδιαμφισβήτητα έχει το θρόνο της βασίλισσας του YouTube-yoga. Με μια γλυκιά φωνή και ήρεμο sequence, τα βίντεο της είναι μία αγκαλία που δεν ήξερες ότι είχες ανάγκη.

2. Yoga with Tim

Αν ζητάς yoga που να επικεντρωμένα στην εκγύμναση του σώματος, το κανάλι αυτό είναι για σένα. O Tim ξεκινάει με ένα 30-day challenge για να ενσωματώσεις την yoga στην καθημερινότητά σου.

3. Boho Beautiful

Η νεράιδα του boho beautiful είναι μια vegan digital nomad. Γυρίζει τα βίντεό της στα πιο όμορφα και χαλαρωτικά μέρη του κόσμου και για 30 λεπτά μπορείς και εσύ να ταξιδέψεις μαζί της.