Μέγκαν Μαρκλ
Πώς αντιλαμβάνεται τον κορωνοϊό η Μέγκαν Μαρκλ © Max Mumby/Indigo/Getty Images/Ideal Images

Μέγκαν Μαρκλ: Ο κορωνοϊός επηρεάζει την «ψυχική υγεία» όλων μας

Η Δούκισσα του Σάσεξ σε απομόνωση μαζί με τον Χάρι στην έπαυλη στον Καναδά
  • A-
  • A+
Πώς η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αντιλαμβάνονται τον κορωνοϊό στην απομόνωσή τους στην έπαυλη του Καναδά;

Πριν από μία εβδομάδα ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ άφησαν τη νέα τους ζωή στον Καναδά και ταξίδεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την τελευταία τους υποχρέωση μαζί με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψαν στον Καναδά και έχουν ήδη μπει σε απομόνωση αυτοβούλως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μία από τις στενές φίλες της Μέγκαν Μαρκλ μίλησε στα ΜΜΕ για το πώς το ζεύγος των Σάσεξ αισθάνεται και αντιλαμβάνεται την κρίση με τον κορωνοϊό που έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε όλο τον κόσμο.

Η Δούκισσα του Σάσεξ φέρεται να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της οικογένειάς της. Συγκεκριμένα η φίλη της Δούκισσας λέει ότι «όλη η ομάδα γύρω από τους Σάσεξ, όλο το προσωπικό από τα άτομα που κάνουν τα ψώνια για το σπίτι μέχρι τα μέλη της ασφάλειας φορούν γάντια μιας χρήσης συνέχεια και ακολουθούν ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής».

Ωστόσο, τόσο ο πρίγκιπας Χάρι όσο και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ δεν είναι σίγουροι ότι ο νέος ιός επηρεάζει μόνο τη σωματική υγεία των ανθρώπων. Ανησυχούν ιδιαίτερα και μάλιστα η Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να θεωρεί ότι ο κορωνοϊός είναι και μια κρίση για την ψυχική υγεία όλων των ανθρώπων. «Αισθάνεται την ανάγκη να βοηθήσει» καθώς αντιλαμβάνεται τον κορωνοϊό και ως μια κρίση «της ψυχικής υγείας», λέει η φίλη της Μαρκλ στη βρετανική «Daily Mail».

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι © Facundo Arrizabalaga - Pool/Getty Images/Ideal Images

«Η Μέγκαν λέει ότι το γεγονός ότι βρίσκονται σε απομόνωση στον Καναδά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο», προσθέτει η στενή φίλη της Δούκισσας. Οι Σάσεξ δεν κάθονται άπραγοι στην έπαυλη. «Η Μέγκαν είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την ψυχική υγεία που έχει δημιουργήσει μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι. Σκέφτονται να δημιουργήσουν μια online υπηρεσία για την ψυχολογική υποστήριξη των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού απέναντι στον κορωνοϊό, όπως είναι οι νέες μητέρες που μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης. Η Μέγκαν πιστεύει ότι ο κόσμος χρειάζεται συμπαράσταση και να μην αισθάνεται μόνος απέναντι σε αυτήν τη νέα κρίση».

Από την άλλη η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Χάρι αισθάνεται «απομονωμένος στη μέση του πουθενά» και «ανίκανος» καθώς ανησυχεί για τη βασίλισσα της Αγγλίας και τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, ανέφερε πως ο σύζυγός της επικοινωνεί με τη 93χρονη μονάρχη και τον πρίγκιπα της Ουαλίας και τους συμβουλεύει να προσέχουν την υγεία τους. Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β, έχει ήδη φύγει από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο και καταλύει στο κάστρο του Ουίνδσορ ενώ έχει επίσης ακυρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε το Μπάκιγχαμ / © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κορωνοϊός καλπάζει με 1.950 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 71 νεκρούς την Τρίτη. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν τα κρούσματα του Covid-19 ήταν πολύ λιγότερα. 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταστήματα Zara
Zara, Bershka & Massimo Dutti αλλάζουν παραγωγή λόγω κορωνοϊού
Βασίλισσα Ελισάβετ
Κορωνοϊός: Η Ελισάβετ ακύρωσε τις δημόσιες εμφανίσεις
Back to top