Καταστήματα Zara
Αλλάζουν τα Zara εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού © EPA/Mariscal

Zara, Bershka & Massimo Dutti αλλάζουν παραγωγή λόγω κορωνοϊού

Πλέον θα παράγουν μόνο υγειονομικό εξοπλισμό για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό
  • A-
  • A+
Ο όμιλος μόδας στον οποίο ανήκουν τα Zara, Breshka και Massimo Dutti θα παράγουν μόνο υγειονομικό εξοπλισμό λόγω κορωνοϊού.

Ο όμιλος Inditex, με επικεφαλής τον Αμάνσιο Ορτέγα στον οποίο ανήκουν μερικά από τα μεγαλύτερα brands της μόδας και λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο, όπως τα Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius και Massimo Dutti, μόλις ανακοίνωσε ότι αλλάζει την παραγωγή λόγω του κορωνοϊού, της πανδημίας που πλήττει με εκατοντάδες κρούσματα και πολλά θύματα την Ισπανία. Ο όμιλος διευκρίνισε ότι πλέον θα παράγει μόνο υγειονομικό εξοπλισμό σε μια ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ισπανία και σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα ένα από τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε ο ισπανικός όμιλος με αφορμή την κρίση ήταν ότι θα διαφυλαχθεί στο ακέραιο όλο το προσωπικό της εταιρείας με κάθε κόστος. Δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία απόλυση και θα εκμεταλλευτούν προς αυτόν τον στόχο όλες τις επιλογές που παρέχονται από την κυβέρνηση της Ισπανίας.

Για την ασφάλεια του προσωπικού και των καταναλωτών ανακοινώθηκε ότι θα κλείσουν 3.785 καταστήματα του ομίλου σε 39 χώρες του κόσμου.

Να σημειωθεί εδώ πως στην Ισπανία υπάρχουν πια 558 νεκροί και 13.716 κρούσματα του φονικού ιού, ενώ ανακοινώθηκε πως στην χώρα της Ιβηρικής θα φτάσει βοήθεια από την Κίνα και συγκεκριμένα μισό εκατομμύριο μάσκες, ενώ θα έρθουν και Κινέζοι γιατροί ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Forbes: Ριάνα, Μπιγιόνσε και Σουίφτ στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες της ψυχαγωγίας
Forbes: Ριάνα, Μπιγιόνσε και Σουίφτ στις 100 πιο ισχυρές γυναίκες
Back to top