dahtylidi.jpg
Πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα δαχτυλίδια μας πριν τα ξαναφορέσουμε;
Lifestyle

Κορωνοϊός: Πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα δαχτυλίδια μας;

Οδηγίες που προστατεύουν και εμάς και τα κοσμήματα

Κορωνοϊός: Πώς πρέπει να πλένουμε τα δαχτυλίδια για να μην εξαπλωθεί

Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για τους σωστούς τρόπους με τους οποίους πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού COVID-19, το σαπούνι που οφείλουμε να χρησιμοποιούμε, το χρονικό διάστημα που πρέπει να αφιερώσουμε στην διαδικασία. Σπανίως όμως εντοπίζει κανείς συμβουλές για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται στα κοσμήματα, τα οποία πολλοί από εμάς φοράμε καθημερινά.
Σύμφωνα με το περιοδικό Vogue και τον Aragona Giuseppe, γιατρό και ιατρική advisor του Prescription Doctor, υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα τα μικρόβια του COVID-19 να επιβιώνουν στα κοσμήματα και κυρίως στα δαχτυλίδια.

dahtylidi_2.jpg
Αναλόγως το υλικό, τα κοσμήματά σου μπορεί να μην αντέξουν την χλωρίνη και το αντισηπτικό


«Χρησιμοποιούμε τα χέρια και τα δάχτυλά μας για τις περισσότερες δραστηριότητες της ημέρας, το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα μικρόβια κάθονται πάνω στα δαχτυλίδια μας ή 'παγιδεύονται' ανάμεσά τους, κυρίως αν δεν τα πλένουμε συχνά. Δαχτυλίδια, ρολόγια, βραχιόλια και fitness trackers πρέπει να απομακρύνονται πριν αρχίσουμε να πλένουμε τα χέρια μας, έτσι ώστε να καθαριστεί προσεκτικά η κάθε 'σπιθαμή', ακόμα και οι καρποί μας. Και στην συνέχεια, καλύτερο είναι να απολυμαίνουμε και τα ίδια τα αξεσουάρ πριν τα ξαναβάλουμε.»

Σε περίπτωση που όλο αυτό σου φαίνεται  περίπλοκο, χρονοβόρο ή ακόμα και επικίνδυνο
(κανένας δεν θέλει να χάσει την βέρα ή το δαχτυλίδι αρραβώνων του στον νεροχύτη), η καλύτερη λύση σύμφωνα με τον Dr. Giuseppe είναι να αφήσεις για λίγο τα κοσμήματά σου στο κουτί τους, έτσι ώστε να μην ρισκάρεις την μόλυνση.

Παρόλα αυτά, αν ένα τέτοιο σενάριο σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα και σε γεμίζει με περιττό άγχος, τότε είναι ευκαιρία να εντάξεις μία νέα συνήθεια καθαρισμού στο πρόγραμμά σου, η οποία θα σου χρησιμεύσει και στις μέρες μετά την καραντίνα.

Cleaning Your Diamond Ring and Jewelry 💎


Η Beanie Major, επικεφαλής της υπηρεσίας In Detail η οποία σε βοηθάει να επιλέξεις το κατάλληλο δαχτυλίδι αρραβώνων, συγκέντρωσε χιλιάδες views μέσω του Instagram story που ανέβασε στο προφίλ της την προηγούμενη εβδομάδα, προβάλλοντας τον τρόπο που καθαρίζει τα δαχτυλίδια της. Εκείνη χρησιμοποιεί ένα μικρό μπολ ζεστού νερού με μερικές σταγόνες απορρυπαντικού και μία μικρή οδοντόβουρτσα.

«Είναι μία καλή μέθοδος για τα περισσότερα κοσμήματα, ακόμα και εκείνα με πολύτιμους λίθους όπως διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια. Αφού τα τρίψετε με μαλακό τρόπο, μπορείτε να τα ξεβγάλετε με ζεστό νερό και στην συνέχεια να τα αφήσετε να στεγνώσουν πάνω σε μία χαρτοπετσέτα. Το ίδιο ισχύει για ρολόγια, βραχιόλια, περιδέραια, ακόμα και σκουλαρίκια

How to Clean Silver Jewelry at Home Easily


Για πιο ευαίσθητα υλικά όπως τα σμαράγδια, τα μαργαριτάρια, το κεχριμπάρι και τα λεπτά μέταλλα, κανείς οφείλει να είναι πιο προσεκτικός αν δεν θέλει να τα χαλάσει ή να τα σπάσει. Όλα τα παραπάνω καλό είναι να καθαρίζονται μόνο με ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό.

How To Clean Your Jewelry

Η Emily Barber, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων της βρετανικής επιχείρησης δημοπρασιών Bonhams, προτείνει ένα γυαλιστικό πανί ειδικά σχεδιασμένο για κοσμήματα. Και επισημαίνει πως το αντισηπτικό χεριών και η χλωρίνη δεν είναι τα κατάλληλα εργαλεία για τον καθαρισμό των κοσμημάτων, εφόσον μπορούν να τα ξεθωριάσουν και να χάσουν την λάμψη τους.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice