Saint Laurent, Balenciaga και Gucci θα παράγουν πλέον μάσκες
Για να καλύψουν την έλλειψη στη Γαλλία
Κορωνοϊός: Οι οίκοι μόδας Saint Laurent, Balenciaga και Gucci, του ομίλου Kering, θα παράγουν μάσκες για να καλύψουν την έλλειψη.
Με όλα τους τα όπλα έχουν πέσει οι οίκοι μόδας στην μάχη κατά του κορωνοϊού, μια πανδημία που έχει πλήξει τα ταμεία τους καθώς και την οικονομία πολλών χωρών. Ο όμιλος Kering ανακοίνωσε στις 24 Μαρτίου ότι οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga και ο ιταλικός Gucci θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας.
«Τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent ετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους συνεργάτες τους, μόλις οι διαδικασίες παραγωγής και τα υλικά θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές», έγραψε στην επίσημη ανακοίνωσή του ο όμιλος.
Επιπλέον, ο Kering θα στείλει «εντός των προσεχών ημερών» στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες που ο όμιλος θα προμηθευτεί στην Κίνα και θα φροντίσει για την μεταφορά τους στη Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο ιταλικός οίκος Gucci δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 6.000 και τα κρούσματα να φτάνουν τους 70.000.
Τέλος, ο όμιλος Kering έκανε μια «εξαιρετική» οικονομική δωρεά, χωρίς να αναφέρει το ακριβές ποσό, στο ινστιτούτο Παστέρ προκειμένου να στηρίξει την έρευνα για τον Covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι η Louis Vuitton και ο Hermes άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα να παρασκευάζουν υδροαλκοολικού τζελ για τα νοσοκομεία στα εργοστάσια που μέχρι τώρα κατασκεύαζαν αρώματα, ενώ ο όμιλος Inditex (Zara) ξεκίνησε επίσης να παράγει ιατρικό προστατευτικό εξοπλισμό.
Παράλληλα, αρκετές αμερικανικές εταιρείες μόδας και υφαντουργίας (ανάμεσά τους η Parkdale) θα αρχίσουν να παράγουν μαζικά ιατρικές μάσκες προσώπου, καθώς οι γιατροί και τα νοσοκομεία των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επίσης ελλείψεις, ενώ αυξάνεται ο αριθμός ασθενών που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό. Η παραγωγή ξεκινά στην αρχή της εβδομάδας και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ενώ υπολογίζουν ότι θα παράγουν μέχρι και 10 εκατομμύρια μάσκες προσώπου την εβδομάδα στις ΗΠΑ και στην Κεντρική Αμερική.
Στις 20 Μαρτίου, ο σχεδιαστής μόδας, Κρίστιαν Σιριάνο, δήλωσε ότι μαζί με μία σχετικά μικρή ομάδα συνεργατών του άρχισαν να κατασκευάζουν μάσκες για μη ιατρικό προσωπικό νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους υποδοχής. Η ομάδα του χρησιμοποιεί ύφασμα που πλένεται και αναμένεται να κατασκευάσει 1.000 μάσκες σε διάστημα δύο ημερών. Από την άλλη, ο συνάδελφός του, Μπράντον Μάξγουελ δήλωσε την ίδια μέρα ότι μαζί με την ομάδα του διερευνούν τη δυνατότητα παραγωγής ενδυμάτων για γιατρούς και νοσηλευτές.