reese_witherspoon.jpg
Η ηθοποιός Reese Witherspoon διαβάζει παραμύθια σε παιδιά
Lifestyle

Διάσημοι διαβάζουν παραμύθια σε παιδιά μέσω Instagram

Για να ανακουφίσουν τους γονείς και να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς

Mένουμε Σπίτι: Celebrities όπως οι Reese Witherspoon, Jennifer Garner, Amy Adams και Jimmy Fallon διαβάζουν παραμύθια

Με την εξάπλωση του COVID-19 να αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και τα σχολεία στις περισσότερες χώρες του κόσμου να παραμένουν κλειστά, εκατομμύρια γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίσως πρωτόγνωρη ευθύνη της διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας των παιδιών τους, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων και των νηπιαγωγών. Αρκετές είναι οι πηγές που έχουν προκύψει με σκοπό την ανακούφιση των γονέων στη δύσκολη αυτή κατάσταση, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Από ιστοσελίδες και άρθρα που προτείνουν δημιουργικές ιδέες για να περάσει ο χρόνος ευχάριστα, μέχρι online περιηγήσεις σε μουσεία και διαδικτυακά μαθήματα, πολλοί είναι όσοι έχουν βάλει τα δυνατά τους ώστε να προστατέψουν τα παιδιά από τα γεγονότα και να τα κρατήσουν χαρούμενα και απασχολημένα.

Δύο οργανώσεις με ανάλογο σκοπό έχουν δημιουργηθεί και στην Αμερική, με τίτλους Save the Children και No Kid Hungry, οι οποίες εργάζονται σκληρά έτσι ώστε να βοηθήσουν κάθε ανήλικο άτομο και την οικογένειά του, σε περίπτωση που οι επιπτώσεις του COVID-19 είναι ιδιαίτερα σοβαρές για εκείνους και αδυνατούν να τις αντιμετωπίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο στήθηκε και ένας καινούργιος λογαριασμός στο instagram, o savewithstories, όπου αρκετοί από τους πιο διάσημους σταρ του κόσμου επιλέγουν ένα παιδικό παραμύθι και το διαβάζουν από την αρχή ως το τέλος. Οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω από την ιδέα είναι οι υπέροχες Jennifer Garner και Amy Adams, οι οποίες πρώτες ξεκίνησαν το διάβασμα των παιδικών βιβλίων με σκοπό να προσφέρουν αισιόδοξες νότες στη ζωή της καραντίνας.

Η Jennifer διαβάζει το The Three Little Fish and the Big Bad Shark.


Η Αmy διαβάζει το Dinosaur Princess και καταφέρνει να μιμηθεί έναν δεινόσαυρο. Πού είναι το Όσκαρ της;!


Η Reese Witherspoon, γνωστή βιβλιολάτρης, διαβάζει το Uni the Unicorn και μας λέει πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου.


Ο Noah Centineo (ο καινούργιος μας έρωτας) επέλεξε το Dragons Love Tacos γιατί όλοι αγαπάνε να τρώνε tacos, ακόμα και οι δράκοι.

 


Η τραγουδίστρια Demi Lovato διάβασε σε όλους το The Gruffalo.


Η Brie Larson (και τα πολύχρωμα μαλλιά της) διηγήθηκε το παραμύθι Giraffes Can’t Dance.


Η Camila Cabello έστειλε αγάπη και διάβασε το ¿Cómo dicen te quiero los dinosaurios? στη μητρική της γλώσσα, τα ισπανικά.


Ο Jimmy Fallon διάβασε το This Is Baby, ένα βιβλίο που έχει γράψει ο ίδιος, και δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει.


Η Μargot Robbie διάλεξε το A Sick Day for Amos McGee

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice