Ο σχεδιαστής Jacquemus ποζάρει αγκαλιά με έξι μοντέλα από το show του
©APE-MPE/ ETIENNE LAURENT

Jacquemus: Κάνει δωρεάν online μαθήματα μόδας σε νέους σχεδιαστές

Από το επιχειρηματικό σχέδιο ως την κουλτούρα, είναι ευκαιρία να μάθεις τα πάντα από τον καναπέ σου
  • A-
  • A+
Κορωνοϊός: Ο Jaquemus και άλλοι σχεδιαστές παραδίδουν online μαθήματα μόδας, δωρεάν μέσω της πλατφόρμας FutureLearn.

Με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να κλείνουν σε όλο τον κόσμο, η εκπαίδευση έχει στραφεί στις online πλατφόρμες -το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλική Σχολή Μόδας (Institut Français de la Mode). Ευτυχώς για εμάς και για εσάς, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πρόσβαση στις συμβουλές μερικών από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας του κόσμου.

Ο Jacquemus θα ηγείται τώρα μιας δωρεάν online τάξης με τίτλο «Κατανοώντας τη Μόδα: Από την Άσκηση Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στον Πολιτισμό», η οποία ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου.

Δεν είναι ο μόνος ωστόσο. Η online τάξη θα έχει μερικά «μεγάλα» ονόματα της μόδας επίσης. Ανάμεσά τους η Christelle Kocher, ιδρύτρια και σχεδιάστρια του γαλλικού brand Koché, ο σχεδιαστή Sir Paul Smith, η Francesca Belletini, CEO του Saint Laurent, ο Guillaume de Seynes, διευθυντής του Hermés, ο Bruno Pavovsky, Πρόεδρος των Δραστηριοτήτων Μόδας της Chanel και ο Sidney Toledano, CEO του ομίλου LVMH. 

Τα επιμέρους θέματα που θα καλυφθούν είναι η εκπροσώπηση των φύλων, κοινωνικά ζητήματα και υποκουλτούρες. Επίσης η online πρωτοβουλία θα ανιχνεύσει τη σχέση μεταξύ μόδας και Τύπου και θα εξερευνήσει τη μόδα ως πολιτιστικό φαινόμενο και δημιουργική βιομηχανία.

Τα μαθήματα «Κατανοώντας τη Μόδα: Από την Άσκηση Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στον Πολιτισμό» θα γίνονται στα αγγλικά και θα τα συντονίζει ο καθηγητής του IFM, Benjamin Simmenauer, ο οποίος πρόσφατα έγραψε το βιβλίο «Τα μεγάλα κείμενα της Μόδας». Θα υπάρχουν φυσικά διαθέσιμοι και υπότιτλοι σε άλλες γλώσσες και το μάθημα θα κρατήσει συνολικά 4 εβδομάδες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν εγγραφή μέσω του FutureLearn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mamaste
Μamaste: Πού μπορείς να κάνεις yoga με το μωράκι σου στην Αθήνα;
Back to top