bridget-jones.jpg
Aπόσπασμα από την ταινία Bridget Jones
Lifestyle

4 λόγοι που δεν πρέπει να φοράς πιτζάμες όλη μέρα

Ξύπνα! Ντύσου!

Mένουμε Σπίτι αλλά καλύτερα να μην φοράμε πιτζάμες όλη την ημέρα

Είσαι στο σπίτι. Δεν θα βγεις από το σπίτι παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Δεν πρόκειται να σε δει κανένας, εκτός και αν περνάς την καραντίνα με συγκάτοικους ή οικογένεια (στην οποία περίπτωση έχουν όλοι βαρεθεί να σε βλέπουνε).

Ποιος ο λόγος λοιπόν να φορέσεις το οτιδήποτε άλλο εκτός από τις πιτζάμες σου από την στιγμή που θα ξυπνήσεις μέχρι να ξαναπέσεις για ύπνο; Είναι άνετες, χουχουλιάρικες και μάλλον έχουν πάνω κάποιου είδους χαριτωμένου ζωακίου που σε κάνει να αισθάνεσαι τρυφερότητα.

Παρόλο που το παραπάνω σχέδιο ακούγεται αψεγάδιαστο, ίσως χρειαστεί να το ξανασκεφτείς και να δώσεις στα ρούχα του έξω κόσμου μία ακόμα ευκαιρία.

Ιδού οι λόγοι:
1. Μπορεί να υιοθετήσεις την νοοτροπία του άρρωστου
Υπό κανονικές συνθήκες, αν περνάς μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στο σπίτι φορώντας μόνο τις πιτζάμες σου, μάλλον δεν είναι καλό σημάδι. Συμβαίνει είτε επειδή είσαι σωματικά άρρωστος, είτε επειδή η ψυχολογία σου είναι τόσο πεσμένη που δεν έχεις την διάθεση ή το κουράγιο να προσπαθήσεις για κάτι παραπάνω. Aν λοιπόν επιλέξεις να περάσεις την καραντίνα σου με ανάλογη αμφίεση, διατρέχεις τον κίνδυνο να επιστρέψεις ενστικτωδώς σε μία νοοτροπία ασθενή που σου στερεί ενέργεια και αισιοδοξία. Δύο πράγματα που χρειάζεσαι για να αντεπεξέλθεις στις τωρινές συνθήκες.

virgin_suicided.jpg
Aπόσπασμα από την ταινία The Virgin Suicides

2. Χάνεις την αίσθηση του χρόνου
Είναι αλήθεια. Αν δεν έχεις αλλάξει καθόλου τα ρούχα σου από την στιγμή που ξυπνάς μέχρι την στιγμή που κοιμάσαι, τότε η μέρα περνάει μέσα στην θολούρα, χωρίς καμία δομή ή λογική συνέχεια. Συχνό αποτέλεσμα όλου αυτού είναι να έχεις την εντύπωση πως ο καιρός κυλάει βασανιστικά αργά και η υπομονή σου να εξαντλείται. Προτείνουμε λοιπόν να αλλάζεις, βάζοντας άνετα αλλά κανονικά ρούχα για τις δραστηριότητες του σπιτιού, έτσι ώστε το 24ωρο να έχει κάποιες εναλλαγές και να διαφοροποιείται από το επόμενο.

breakfast_at_tiffanys.jpg
Aπόσπασμα από την ταινία Breakfast at Tiffany's

3. Δεν έχεις επαφή με την κανονική ζωή σου
Έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε μία περίεργη, σκληρή πραγματικότητα και τα νέα δεδομένα της ρουτίνας είναι απαιτητικά. Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσουμε όσα στοιχεία μας συνδέουν ακόμα με τις συνήθειές μας Π.Κ. (Προ Κορωνοιού) για να παραμείνουμε ήρεμοι και ευδιάθετοι. Βάζοντας λοιπόν τα ρούχα που θα επέλεγες για να πας στην δουλειά σου κάθε πρωί, υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι είναι προσωρινή και σύντομα θα επιστρέψει η εκδοχή του εαυτού σου που βγαίνει έξω και απολαμβάνει την φυσιολογική καθημερινότητα.

4. Είναι αντιεπαγγελματικό
Σε περίπτωση που ανήκεις στην ομάδα του πληθυσμού που εξακολουθεί να δουλεύει από το σπίτι και τα meeting σου έχουν πάρει την μορφή βιντεοκλήσεων, τότε προφανώς δεν σε συμβουλεύουμε να εμφανιστείς μπροστά στους συναδέλφους σου με πιτζαμάκια. Όσο χαριτωμένος και να είναι ο Winnie the Pough, δεν είναι πρέπον να εμφανιστείς φορώντας T-Shirt με την φατσούλα του μπροστά στο αφεντικό σου. Keep it professional.

bridget.jpg
Aπόσπασμα από την ταινία Bridget Jones

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice