Πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας
Νοσηλεύτρια στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας © Michael Campanella/Getty Images/Ideal Images

Νοσηλεύτρια η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας λόγω κορωνοϊού

Η 35χρονη έπιασε σήμερα δουλειά μετά από εκπαίδευση τριών ημερών
  • A-
  • A+
Έπιασε από σήμερα δουλειά ως νοσηλεύτρια η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας για να βοηθήσει στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας άφησε σήμερα το Παλάτι και ξεκίνησε να εργάζεται σε νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια για να βοηθήσει τη χώρα της στον αγώνα που δίνει απέναντι στην πανδημία και τον νέο κορωνοϊό. Η 35χρονη, η οποία είναι παντρεμένη με τον 40χρονο πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο, παρακολούθησε ένα σεμινάριο τριών ημερών στο πανεπιστήμιο Sophiahemmet της Στοκχόλμης, στο οποίο είναι η ίδια επίτιμο μέλος.

Η πριγκίπισσα Σοφία άφησε την τιάρα στο παλάτι και έβαλε την μπλε ποδιά σε μια χώρα που έχει επικριθεί πολύ για τη «χαλαρή» στάση που τήρησε η κυβέρνησή της απέναντι στην κρίση. Μέχρι στιγμής η Σουηδία μετρά 11.927 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 1.203 νεκρούς.  

Η πριγκίπισσα Σοφία φωτογραφήθηκε με άλλα μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sophiahemmet για να μην έχει κανείς αμφιβολία για τη νέα της ιδιότητα ως νοσηλεύτρια. Και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες όλοι και η πριγκίπισσα τηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης εκπαιδεύει έως και 80 άτομα την εβδομάδα για να συνδράμουν στο βαρύ φορτίο που έχει πέσει πάνω στους ώμους των γιατρών και των νοσηλευτών της Σουηδίας.

Embedded rich media on Twitter

Η πριγκίπισσα Σοφία υπήρξε στο παρελθόν μοντέλο. Έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας το 2015. Ο σύζυγός της Κάρολος Φίλιππος είναι ο γιος του βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολου Γουστάβου. Ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος είναι τέταρτος στη διαδοχή του θρόνου. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη
Αποχωρεί από τη ZEUS + ΔΙΟΝΕ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη
Back to top