8 ταινίες που αξίζει να δεις για το μακιγιάζ τους

Έτσι κι αλλιώς έχεις χρόνο τώρα

Καραντίνα: 10 ταινίες που οι makeup artists λατρεύουν για το υπέροχο μακιγιάζ των πρωταγωνιστών.

Έχεις δει πολλές λίστες για ταινίες στο Netflix, για ρομαντικές ταινίες, για ισπανικές σειρές, για τριλογίες, για νέες ταινίες και πάει λέγοντας. Ευκαιρία να δεις και μια λίστα με ταινίες που αγαπήσαμε για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι και το μακιγιάζ. Αν είναι beauty lover όπως πολλές από εμάς, τότε σίγουρα θα συμφωνήσεις με την επιλογή των παρακάτω ταινιών όπως τις έχουν ξεχωρίσει οι makeup artists. Κι αν θέλεις να προσθέσεις και κάποια, σε παρακαλούμε να το κάνεις στα σχόλια.

Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's (16x9) - Trailer

Η Όντρεϊ Χέπμπορν είναι πιο κομψή από ποτέ σε αυτή την ταινία. Από κάθε άποψη. Από τα ρούχα μέχρι τα κοσμήματα και από τα νύχια μέχρι το eyeliner στα μάτια, είναι ξεκάθαρα μια γυναίκα που πολλές γενιές μεγάλωσαν θαυμάζοντας. Το μακιγιάζ της είναι τόσο προσεγμένο που μοιάζει σχεδόν φυσικό. Απαλό ρουζ στα μάγουλα, έντονες βλεφαρίδες και μια μαύρη γραμμή στο πάνω βλέφαρο που σβήνει απαλά όσο πλησιάζει στην έξω γωνία. Τι άλλο χρειάζεται ένα τόσο όμορφο πρόσωπο;

Burlesque

Burlesque Official Trailer #1 - (2010) HD

Όχι ότι δεν είναι όλα τα κορίτσια όμορφα και σέξι και ερωτεύσιμα σε αυτή την ταινία, αλλά αυτή που αξίζει την προσοχή σου -και που πραγματικά παραδίδει μαθήματα μακιγιάζ- δεν είναι άλλη από τη Cher. Η γυναίκα δεν έγινε τυχαία θρύλος.

Death becomes her (Ο θάνατος σου πάει πολύ)

Death Becomes Her (1992) Official Trailer - Meryl Streep, Goldie Hawn Movie HD

Δεν ξέρω καν πόσες φορές έχω δει αυτή την ταινία και θα την έβλεπα ακόμα τόσες. Είναι υπέροχη από πολλές απόψεις. Αλλά όσον αφορά το μακιγιάζ, στη συγκεκριμένη ταινία κρύβει μια διαφορετική φιλοσοφία, είναι ο τρόπος τους να μείνουν... ζωντανές! Επίσης, η Μέριλ Στριπ και η Γκόλντι Χον είναι απλά κούκλες, με ή χωρίς μακιγιάζ.

Mahogany

Diana Ross "Mahogany" - Extended Trailer

Είναι αναμενόμενο σε μια ταινία που αφορά τη μόδα να δεις εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχα μακιγιάζ, όμως τα look της Νταϊάνα Ρος σε αυτή την ταινία είναι τόσο υπερβολικά, τόσο δραματικά που δεν μπορείς παρά να τα λατρέψεις και να εμπνευστείς.

Κλεοπάτρα

Cleopatra (1963) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Αν μια γυναίκα διεκδικεί τα credit της καλύτερης γραμμής eyeliner αυτή είναι ξεκάθαρα η Κλεοπάτρα. Όταν την υποδύθηκε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φυσικά. Το δέρμα της είναι αλαβάστρινο, τα μάτια εκθαμβωτικά, κάθε της μακιγιάζ είναι τόσο... βασιλικό που σε μαγεύεις αμέσως.

Dark Shadows

Dark Shadows - Official Trailer #1 - Johnny Depp, Tim Burton Movie (2012) HD

Υπάρχουν φορές που το μακιγιάζ κάνει όλη τη δουλειά. Όλες οι ταινίες του Τιμ Μπάρτον έχουν κάτι το σκοτεινό κι αυτούς τους απόκοσμους χρωματικούς τόνους που σε ταξιδεύουν. Όμως η Εύα Γκριν σε αυτή την ταινία, το μακιγιάζ της, το κατάχλωμο δέρμα, τα κόκκινα χείλη, τα στιλιζαρισμένα μαλλιά, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα.

The Devil wears Prada (Ο Διάβολος φορούσε Prada)

The Devil Wears Prada (2006) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Φήμες λένε ότι καμία λίστα ταινιών δεν είναι σωστή αν δεν έχει μέσα τουλάχιστον 2 φορές τη Μέριλ Στριπ. Οπότε ερχόμαστε κάπως σε αυτήν εδώ την ταινία που αποτελεί έτσι κι αλλιώς σημείο αναφοράς για τον κόσμο της μόδας, της υψηλής ραπτικής και... της Vogue! Αν δεν ξέρουν από υπέροχο μακιγιάζ οι καλύτεροι fashion editors του κόσμου, τότε ποιος;

Marie Antoinette (Μαρία Αντουανέτα)

Marie Antoinette (2006) Official Trailer 1 - Kirsten Dunst Movie

Το βασιλικό look της διάσημης Μαρίας Αντουανέτας έρχεται να ολοκληρώσει αυτή τη λίστα. Από τα κοστούμια και τις περούκες μέχρι το μακιγιάζ, όλα ήταν... εντυπωσιακά! Χλωμό δέρμα, απαλό ρουζ, κόκκινα χείλη, τόσο απλή και τόσο όμορφη, το ιδανικό look για κάθε πριγκίπισσα -ή για όποια νιώθει πριγκίπισσα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice