elisavet_raptiki.jpg
H Ελισάβετ Χατζοπούλου κάνει online μαθήματα ραπτικής
Lifestyle

H κυρία Ελισάβετ κάνει μαθήματα ραπτικής online

Θέλεις να μάθεις να ράβεις ίσια φούστα;

ΜένουμεΣπίτι: Η Ελισάβετ Χατζοπούλου του Elisavet Fashion School Athens κάνει online μαθήματα ραπτικής

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ανθρώπων στην καραντίνα: εκείνοι που την αντιμετωπίζουν σαν ευκαιρία για να καταπιαστούν με αμέτρητα δημιουργικά projects και εκείνοι που προτιμούν να κατασκηνώσουν στον καναπέ βλέποντας Netflix. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε ούτε τους μεν ούτε τους δε, όμως σε περίπτωση που ανήκεις στους πρώτους, ίσως σιγά-σιγά ξεμένεις από ιδέες. Έχεις ψήσει ψωμιά και κέικ, έχεις κάνει σπιτικές μάσκες προσώπου, έχεις γυμναστεί και χορέψει, έχεις προσπαθήσει να πλέξεις, να κουρευτείς, να διακοσμήσεις το σπίτι και να ακούσεις καινούργιες μουσικές και πια δεν ξέρεις με τι άλλο να ασχοληθείς. Μην ανησυχείς, διότι έχουμε νέα πρόταση. Μπορείς να δοκιμάσεις ένα από τα online μαθήματα ραπτικής της κυρίας Έλισάβετ Χατζοπούλου.


Η κυρία Ελισάβετ λοιπόν είναι ιδρύτρια του EFSA Elisavet Fashion School Athens, μία σχολή ραπτικής στην περιοχή του Ψυρρή (ακριβώς απέναντι από το Juan Rodriguez, για όλους τους μπαρόβιους εκεί έξω) όπου η ίδια διδάσκει εδώ και χρόνια την τέχνη της σε νέα άτομα. Περιτριγυρισμένοι από ψαλίδια, μεζούρες, βελόνες και κλωστές, οι μαθητές της έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν παμπάλαιες και δοκιμασμένες τεχνικές, ράβοντας τα δικά τους ρούχα και κρατώντας ζωντανό ένα επάγγελμα που κινδυνεύει να εκλείψει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πώς βγάζουμε το πατρόν της ίσιας φούστας; (Μέρος 1ο).

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elisavet Fashion School Athens (@elisavet.fashion.school.athens) στις


Με την εξάπλωση του COVID-19 στην χώρα μας, δυστυχώς η σχολή EFSA χρειάστηκε να κλείσει προσωρινά τις πόρτες της και η κυρία Ελισάβετ να αποχωριστεί τους μαθητές και την διδακτέα ύλη της. Όχι όμως για πολύ. Με σκοπό να συμβάλει με τον δικό της τρόπο στην προσπάθεια του #ΜένουμεΣπίτι, ξεκίνησε να κάνει online classes για όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα βασικά της ραπτικής. Ράβε - ξήλωνε στην καραντίνα δηλαδή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πώς γαζώνουμε τις ίσιες πένσες και πώς γαζώνουμε μία ίσια ραφή.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elisavet Fashion School Athens (@elisavet.fashion.school.athens) στις


Mε βασικό θέμα της την ίσια φούστα και τρομερά κατατοπιστικά βίντεο που περιγράφουν την διαδικασία βήμα-βήμα, μας δίνει μία υπέροχη πρόταση για κάτι εναλλακτικό και πρωτότυπο.
Aπό το πώς βγάζουμε το σωστό πατρόν, μέχρι πώς ράβουμε αόρατο φερμουάρ, στρώνουμε το ύφασμα και γαζώνουμε τις πένσες, η Ελισάβετ καλύπτει όλες τις απορίες μας.

«Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο των διαδικτυακών μαθημάτων σαν το επόμενο βήμα της σχολής» δηλώνει η ίδια, «και τελικά η τωρινή κατάσταση με 'ανάγκασε' να το πάρω μία ώρα αρχύτερα. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι σίγουρα το να μιλάω μπροστά στην κάμερα, γιατί μου δημιουργεί απέραντο άγχος. Έχω γράψει και μελετήσει από πριν όλα όσα θέλω να πω για να μην χάσω τα λόγια μου. Σταδιακά βέβαια γίνεται πιο εύκολο


Όταν την ρωτήσαμε αν έχει δει ανταπόκριση από τον κόσμο, η φωνή της αμέσως πήρε μία ακόμα πιο εύθυμη χροιά. «Παραπάνω από ότι περίμενα και μάλιστα από πολύ νέες κοπέλες. Με ρωτάνε να τους λύσω απορίες και να δώσω συμβουλές πατρόν και σχεδίου ενώ εκφράζουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν και να σπουδάσουν ραπτική. Μακάρι όλο αυτό να αποτελέσει ένα βήμα ώστε το σπουδαίο αυτό επάγγελμα να περάσει στις επόμενες γενιές και να προστατευθεί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του fast fashion


Αν λοιπόν δοκίμασες να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις την δική σου φούστα και η δημιουργική διαδικασία σε γλύκανε, μπορείς να αναζητήσεις τα υπόλοιπα διαδικτυακά μαθήματα του EFSA στο instagram και το Facebook. Θα το τολμήσεις;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice