Gucci Community
Η Jane Fonda μοιράστηκε ένα πορτρέτο του εαυτού της να διαδηλώνει © 2015 Netflix
Lifestyle

Οίκος Gucci και καλλιτέχνες στη μάχη κατά του Covid-19

Καλλιτέχνες γίνονται μέρος της Gucci Community με τραγούδια, φωτογραφίες, ζωγραφιές και βίντεο από την ζωή τους στην καραντίνα

Elton John, Jane Fonda, Sienna Miller, Lil Nas X, Elle Fanning, Gia Coppola, Kelsey Lu, Dani Miller, Mick Rock, Derek Ridgers στην Gucci Community

Ο οίκος Gucci μπήκε από νωρίς στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Επιστράτευσε την κοινότητά του, Gucci Community, ώστε να ενημερώσει τους ακολούθους του στο Instagram για θέματα υγείας. Μάλιστα, πέραν των αρκετών δημοσιεύσεων του οίκου με οδηγίες για το πώς να μείνουμε ασφαλείς από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε και τη συνεργασία του με το podcast «The Sex Ed», μέσα από το οποίο ενισχύει μία πλήρη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του κοινού.  

Ο οίκος Gucci, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Κάλεσε καλλιτέχνες να ενταχθούν στην Gucci Community. Με ποιον τρόπο; Με όποιον ο καθένας προτιμάει, αφού άλλοι ανεβάζουν απλά φωτογραφίες τους, άλλοι τραγουδάνε, άλλοι ζωγραφίζουν και άλλοι ανοίγουν τα αρχεία τους. Όλοι, πάντως, φροντίζουν συγχρόνως να περάσουν το δικό τους μήνυμα για την πανδημία του κορωνοϊού και την καραντίνα.  

Σκοπός του Gucci, μέσω αυτής της κίνησης, είναι η κινητοποίηση των ακολούθων του για έμπρακτη στήριξη του αγώνα κατά του Covid-19. Στα highlights του, εκτός από γενικότερες υγειονομικές οδηγίες, έχει μοιραστεί και links που οδηγούν απευθείας σε μία σελίδα των Ηνωμένων Εθνών και σε μία της ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo. Σε αυτές όποιος θέλει μπορεί να δωρίσει ένα χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας αντίστοιχα.  

Καλλιτέχνες που έγιναν μέλη της Gucci Community  

Ο Elton John φωτογραφίζει τις σημειώσεις του για το νέο του podcast «Ακούω αρκετή καινούργια μουσική, ανακαλύπτω νέους καλλιτέχνες και προετοιμάζω τη ραδιοφωνική μου εκπομπή “Rocket Hour” για να μοιραστώ τα ευρήματά μου με τον κόσμο». 


Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Jane Fonda μοιράζεται ένα πορτρέτο του εαυτού της να διαδηλώνει, καθώς και ένα σχέδιο των Εσκιμώων Ινουίτ πάνω σε ξύλο «Ακούστε τις φωνές των ιθαγενών ανθρώπων. Είναι οι προστάτες του νερού και των δασών. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους, ώστε εκείνοι να προστατεύουν τη γη για όλους εμάς». 


Η Sienna Miller φωτογραφήθηκε μαζί με το οικογενειακό χάμστερ. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να περιορίσουμε τον ιό και να στηρίξουμε τους επιστήμονες που δουλεύουν πάνω στο εμβόλιο ή την θεραπεία. Ανυπομονώ να βρεθούμε στην άλλη πλευρά αυτής της πανδημίας και δεν θέλω ποτέ να ξεχάσω ότι μοιραστήκαμε κάτι τόσο βαθύ και επίπονο, που ίσως, στο τέλος, μάς φέρει πιο κοντά» δήλωσε. 


Ο φωτογράφος Mick Rock μοιράζεται μία φωτογραφία του David Bowie από το καλοκαίρι του 1973, καθώς εκείνος προσευχόταν δίπλα σε ένα παράθυρο. «Ζούμε μέσα σε μία βαριά καταιγίδα αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ τους θεούς της τέχνης και της ομορφιάς, για να διατηρήσουμε το πνεύμα και την αγάπη μας μέχρι να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης». 


Ο Lil Nas X μοιράζεται την αγάπη του για τη φύση με μια φωτογραφία. «Η φύση προσπαθεί να μάς πει να εκτιμήσουμε ό,τι έχουμε και να ζήσουμε τη στιγμή, να την αποδεχόμαστε, είτε είναι καλή είτε κακή, γι’ αυτό που είναι, να αγαπάμε και να μαθαίνουμε μέσα σε αυτήν, πριν περάσουμε στην επόμενη». 


Η ηθοποιός Elle Fanning τραβάει φωτογραφίες μέσα από τη «θολότητα του ζουμ». «Τα μάτια μου είναι πιο ανοιχτά και μπορώ να παρατηρώ τις λεπτομέρειες στη διάρκεια της καραντίνας. Κάνω περιπάτους στη γειτονιά μου στο Λος Άντζελες και ζουμάρω στα πράγματα που μου κινούν το ενδιαφέρον και που κανονικά δεν θα ξόδευα χρόνο ούτε για να τα κοιτάξω». 


Η σκηνοθέτης Gia Coppola, ανιψιά των Roman και Sofia Coppola, άρχισε να ζωγραφίζει με νερομπογιές. «Πάντα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το χόμπι, επειδή μοιάζει γαλήνιο και μπορείς να φτιάξεις ωραίες καρτ-ποστάλ». 


Η τραγουδίστρια Kelsey Lu τραγουδάει το νέο της κομμάτι, «Astral»> «Η μουσική αποτελεί ένα θεραπευτικό εργαλείο, φτιαγμένο από μαγεία, που μάς φέρνει όλους πιο κοντά. Νιώθω τυχερή που μπορώ να μοιράζομαι μέσω αυτού και να διασκορπίζω αυτή τη μαγική ελπίδα στον κόσμο, όταν αυτός τόσο απελπισμένα τη χρειάζεται αυτή τη στιγμή». 


Ο φωτογράφος Derek Ridgers μοιράζεται φωτογραφίες από το αρχείο του. «Σε τέτοιες στιγμές, οι σκέψεις των ανθρώπων γυρνάνε στο πώς ήταν πριν η ζωή και έχω ξοδέψει αυτό το διάστημα ξεφυλλίζοντας το φωτογραφικό μου αρχείο». 


Η περσόνα, τραγουδίστρια και μούσα της τελευταίας σειράς ομορφιάς Gucci, Dani Miller, παίζει μουσική, βγάζει φωτογραφίες και μαγειρεύει. «Νομίζω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμίσουμε στον κόσμο ότι είμαστε ένα, να βοηθάμε τον γείτονα και, το πιο σημαντικό, να φροντίσουμε τη Μητέρα Γη. Χαρείτε τη μουσική του παρελθόντος και κάντε τέχνη που είναι θεραπευτική και συναρπαστική για το παρόν». 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice