Ανοίγουν τα καταστήματα
©Unsplash/ Bacca McHaffie

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα μαγαζιά. Τι κάνουμε με τα δοκιμαστήρια;

Mάθε τα πάντα για να κινηθείς με ασφάλεια στο shopping σου
  • A-
  • A+
Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 11 Μαΐου, τι θα πρέπει να προσέχουμε, ποιες είναι οι οδηγίες για τη δοκιμή των ρούχων.

Καλό και το online shopping, αλλά σαν το να βγεις να περπατήσεις χαζεύοντας βιτρίνες και να δεις από κοντά ρούχα και παπούτσια, δεν έχει. Τις ημέρες που περάσαμε στην καραντίνα, μας έλειψαν πολλά απλά καθημερινά πράγματα. Μια αγκαλιά με τους γονείς μας, ένα γεύμα με την παρέα, ένας κρασί με την κολλητή μετά τη δουλειά, ο έρωτας με την πρώτη ματιά σε μια βιτρίνα. Ευτυχώς, αφήνουμε πίσω αυτές τις ημέρες καθώς τα καταστήματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, η καθημερινότητά μας επανέρχεται σταδιακά και ήδη ελπίζουμε σε ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Από τις 4 Μαΐου, έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία, καταστήματα με ηλεκτρικά, οπτικά και αθλητικά είδη, ΚΤΕΟ, τσαγκαράδικα και φυτώρια. Σε λίγες ημέρες, στις 11 Μαΐου, αναμένεται να ανοίξουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής, όπως μαγαζιά ρούχων, παπουτσιών, αξεσουάρ, παιχνιδιών, είδη σπιτιού, είδη δώρων και κοσμηματοπωλεία. Φυσικά, τηρώντας συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας και με προσοχή.

Η χρήση μάσκας στους υπαλλήλους είναι υποχρεωτική, ενώ για τους πελάτες υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας. Σε όλους τους χώρους θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνονται συχνά απολυμάνσεις και ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα (σύμφωνα με τα τ.μ. και τις αποστάσεις ασφαλείας) θα πρέπει να είναι αναρτημένος στην είσοδο του καταστήματος. H έναρξη λειτουργίας μεταφέρεται στις 10.00 π.μ. με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση.

Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα

Αυτή είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο τομέα της λιανικής πώλησης. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κα. Ματίνα Παγώνη, ανακοίνωσε τις παρακάτω οδηγίες και συμβουλές:

  • Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσεις
  • Πρέπει να φοράμε μάσκα κι εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν
  • Προτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας,  να αγοράσουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.
  • Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.
  • Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι, ωστόσο, αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.
  • Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε και αν είναι δυνατόν και πάνω από τα ρούχα μας.
  • Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, μας κρεμάνε ή ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο και από εκεί το παίρνουμε εμείς και το δοκιμάζουμε.

Επιπλέον, η κα. Παγώνη αναφέρει πως ό,τι περνάει από το κεφάλι καλό είναι να μην το δοκιμάζουμε και γενικά καλύτερα να αποφεύγουμε τις πολλές δοκιμές και όταν πάμε σπίτι να πλένουμε ό,τι αγοράσαμε και να κάνουμε μπάνιο.

Τον Ιούνιο τα εμπορικά κέντρα

Λίγες ημέρες ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, εκπτωτικών χωριών, outlets και πολυκαταστημάτων shops in a-shop το οποίο έχει οριστεί την 1η Ιουνίου. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική τόσο για υπαλλήλους όσο και για πελάτες, ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης εντός των εμπορικών.

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Influencers και καραντίνα
Ήταν η καραντίνα όσο ευχάριστη την παρουσίασαν οι influencers;
Zayn Malik και Gigi Hadid
Gigi και Zayn: Από τα πρώτα βήματα της σχέσης μέχρι την εγκυμοσύνη
Back to top