20 πράγματα που καταλαβαίνεις μόνο αν είσαι αντικοινωνική

Ούτε στην καραντίνα δεν μας άφησαν ήσυχους

Είσαι ο αντικοινωνικός της παρέας; Τότε θα καταλάβεις αυτά τα 20 πράγματα

1. Ο κόσμος περνάει μία πανδημία, η χώρα κήρυξε καραντίνα για περίπου δύο μήνες, χρειάστηκε να μείνεις κλεισμένος στο σπίτι και η επαφή με πολλά άτομα ήταν απαγορευμένη. Κι όμως το lifestyle σου δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Σχεδόν καθόλου θα μπορούσαμε να πούμε.


2. Έχεις βγει για περπάτημα. Πετυχαίνεις γνωστό. Προσποιείσαι ότι δεν τον είδες και φεύγεις από το οπτικό του πεδίο μέχρι να απομακρυνθεί αρκετά και να μην χρειαστεί να μπεις στην διαδικασία του small talk. Δεν με ενδιαφέρει τι μαγείρεψες στην καραντίνα, Μαρία. Όχι δεν θα βγούμε για καφέ με την πρώτη ευκαιρία.


3. Έχεις μία λίστα με διαφορετικές δικαιολογίες για να αποφύγεις τις βιντεοκλήσεις. Από «δεν δουλεύει η κάμερά μου» μέχρι «έχει κλείσει ο λαιμός μου και δεν μπορώ να μιλάω», το οποίο μάλιστα κάνει τους περισσότερους να σε αποφεύγουν γενικότερα.

antisocial1.jpg

4. Όταν βλέπεις τον πωλητή/πωλήτρια να έρχεται κατά πάνω σου και τα χείλη του να σχηματίζουν ήδη την ερώτηση «σε τι μπορώ να βοηθήσω; » σε πιάνει ενόχληση και ελαφρύς πανικός. Άφησέ με να κοιτάξω με την ησυχία μου και αν θέλω βοήθεια θα την ζητήσω. Δύο μέτρα απόσταση είπαμε!


5. Αυτό που θέλεις να πας στην κουζίνα για να πάρεις κάποιο σνακ, αλλά για να φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει να μιλήσεις με τους γονείς/συγκάτοικους και αναρωτιέσαι αν αξίζει ο κόπος.


6. Mερικές φορές όταν χτυπάει το τηλέφωνο....το αφήνεις να χτυπάει....

antisocial2.png

7. H ιδέα των σαράντα ατόμων και βάλε να είναι στριμωγμένοι και όρθιοι σε ένα μπαρ σου φαινόταν εφιαλτική και πριν τον Covid. Τώρα απλά έρχονται στα λόγια σου και οι υπόλοιποι.


8. Μία από τις αγαπημένες σου φαντασιώσεις είναι ότι μετακομίζεις σε μία μικρή, γραφική πόλη με λίγους (αλλά αξιαγάπητους) κατοίκους και δουλεύεις σε ένα βιβλιοπωλείο ή σε έναν φούρνο ή σε ένα δισκάδικο με δύο άλλους υπαλλήλους (μάξιμουμ) και όλη την ημέρα διαβάζεις, τρως και κοιμάσαι.


9. Έχεις μία ιδιαίτερη αγάπη στην Rosa από το Brooklyn Nine Nine, πιστεύεις πως η Amy Dune στο Gone Girl δεν έκανε τίποτα λάθος και μικρός το είδωλό σου ήταν ο Scar από το Lion King. Ή ο Άδης από τον Ηρακλή. Οι και οι δύο.


10. Δεν έχεις ιδέα πώς να φερθείς όταν σου τραγουδάνε το happy birthday στα γενέθλιά σου ή πώς ακριβώς να αντιδράσεις με τα δώρα που σου φέρνουν και στην πραγματικότητα δεν σου αρέσουν καθόλου (όχι άλλα αρωματικά κεριά!!). Το ότι πρέπει να δείξεις ενθουσιασμένος και ευγνώμων είναι ένα μικρό βασανιστήριο.

antisocial3.jpg

11. Θεωρείς απόλυτα δικαιολογημένες τις δολοφονικές τάσεις που αισθάνεσαι όταν κάποιος σε βλέπει να διαβάζεις ή να στέλνεις μηνύματα και παρόλα αυτά σε διακόπτει για να σου μιλήσει.

 


12. Δεν θέλεις να μετρήσεις τις φορές που έχεις αφήσει αδιάβαστο κάποιο μήνυμα στο messenger με σκοπό να απαντήσεις αργότερα και τελικά δεν απάντησες ποτέ. Είναι πάντως τριψήφιος ο αριθμός.


13. Χαίρεσαι ιδιαίτερα που πλέον υπάρχουν επίσημες οδηγίες ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα ασανσέρ. Η ώρα που έκανε για να φτάσει από το ισόγειο στον όροφό σου τετραπλασιαζόταν όταν έμπαινε μέσα και ένας γείτονας με τον οποίο έχεις ανταλλάξει μερικές κουβέντες και δεν μπορούσες απλά να αγνοήσεις. Χίλιες φορές οι σκάλες και ας είναι και στον πέμπτο.

antisocial4.png

14. Εκείνη η τρομακτική στιγμή που μπαίνεις σε ένα ταξί και συνειδητοποιείς ότι έχεις πέσει σε οδηγό με όρεξη για κουβέντα, ο οποίος δεν πτοείται ούτε καν από την μάσκα. Και ξαφνικά αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι απλά έπρεπε να έχεις ξυπνήσει νωρίτερα και να πας στον προορισμό σου με τα πόδια.


15. Αισθάνεσαι αληθινή, σωματική εξάντληση αν μιλήσεις με πάνω από πέντε άτομα μέσα στην ίδια ημέρα.


16. Προ κορωνοϊού, η μεγαλύτερη πηγή αδρεναλίνης ήταν όταν κάποιος ακύρωνε τα σχέδια που είχατε κανονίσει και μπορούσες απλά να αράξεις στο σπίτι, παρέα με το laptop και το ψυγείο σου.

antisocial5.jpg

17. Aποφεύγεις να εκφράζεις απόψεις, παράπονα και σκέψεις σε άτομα που δεν γνωρίζεις. Δεν θέλεις να ρισκάρεις την πιθανότητα να προκύψει συζήτηση. Παρενέργεια του συγκεκριμένου είναι να μην εξωτερικεύεις όλα όσα σε ενοχλούν, μέχρι που κάποια στιγμή σκας σαν βόμβα και όποιον πάρει η μπάλα.


18. Θεωρείς πως οι πιο πολύτιμες σχέσεις είναι με άτομα που σε αφήνουν να είσαι αμίλητος όταν δεν έχεις κάτι να πεις και δεν έχουν μανία με το να γεμίζουν τα κενά σιωπής. Η σιωπή είναι χρυσός.


19. Τα ακουστικά είναι ο καλύτερος φίλος σου.


20. Θα μπορούσες να δουλεύεις από το σπίτι για πάντα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice