Αντζελίνα Τζολί
Η Angelina Jolie με τα παιδιά της © EPA/ETIENNE LAURENT
Lifestyle

Angelina Jolie: Χώρισα τον Brad για το «καλό της οικογένειάς μου»

Η σταρ και μητέρα έξι παιδιών μιλά ανοιχτά για το «ταξίδι της υιοθεσίας», το πιο όμορφο της ζωής της

Η Angelina Jolie αποκαλύπτει ότι χώρισε για τον καλό της υγείας της και αποκαλύπτει πώς επηρεάζουν τα παιδιά της τα διάφορά ψέματα που γράφονται.

Η Angelina Jolie αποκαλύπτει την πραγματική αιτία του διαζυγίου με τον Brad Pitt το 2016, δύο και κάτι παραπάνω χρόνια μετά τον περίφημο γάμο στη νότια Γαλλία. Σε συνέντευξή της στην ινδική «Vogue» η ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υποστηρίζει ότι χώρισε για το «καλό της οικογένειας» υπογραμμίζοντας πως και τα έξι παιδιά της είναι «γενναίοι και δυνατοί άνθρωποι».

«Χώρισα για το καλό της οικογένειάς μου. Ήταν η σωστή απόφαση», τόνισε η Jolie. «Από την πλευρά μου, δεν έχω σταματήσει να βρίσκομαι στο πλευρό των παιδιών και να τα βοηθώ να ξεπεράσουν το διαζύγιο. Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη σιωπή μου, την αποστασιοποίησή μου με αποτέλεσμα τα παιδιά μου να βλέπουν να γράφονται πολλά ψέματα που τα αφορούν. Τους υπενθυμίζω ότι αυτά και μόνο αυτά γνωρίζουν την αλήθειά τους».

jolie-kids.jpg
Σε ακόμα μια πρεμιέρα με τα παιδιά © EPA/ETIENNE LAURENT


Η Jolie και ο Pitt γνωρίστηκαν το 2005 όταν συμπρωταγωνιστούσαν στην κωμωδία δράσης «Mr & Mrs Smith». Παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2014 στη νότια Γαλλία, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2016 η Jolie κατέθεσε αίτηση διαζύγιο επικαλούμενη «ασυμφωνία χαρακτήρων». Από τα έξι παιδιά τους, τα τρία μεγαλύτερα σε ηλικία είναι υιοθετημένα. Στη συνέντευξή της η Angelina Jolie μίλησε για τη διαδικασία της υιοθεσίας και τις δυσκολίες στο ξεκίνημα αυτού του ταξιδιού.

jolie-thailand-.jpg
Η πρέσβειρα του ΟΗΕ Jolie στην Ταϊλάνδη © EPA/UNHCR / K. McKINSEY


Αναφέρει χαρακτηριστικά πως είχε αρχικά αμφιβολίες για την υιοθεσία των δύο γιων της, Maddox και Pax, που κατάγονται από την Καμπότζη και το Βιετνάμ. Η 45χρονη ηθοποιός εξήγησε ότι τα παιδιά κατάγονταν από δύο χώρες με «περίπλοκη ιστορία» λόγω της μεταξύ τους  εμπόλεμης κατάστασης κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και το ’80.  Ωστόσο, η Jolie επισημαίνει πως αποφάσισε να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς της και να προχωρήσει με την υιοθεσία των δύο αυτών παιδιών όταν είδε τη φωτογραφία ενός Βιετναμέζου στρατιώτη αιχμάλωτου των αμερικανικών δυνάμεων σε ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Σκέφτηκα τη δική μου χώρα και την εμπλοκή της στη νοτιοανατολική Ασία. Σκέφτηκα ένα μέλλον, στο οποίο όλοι θα μπορούσαμε  να συνυπάρχουμε σε μια οικογένεια. Αισθάνομαι ευλογημένη που μου επετράπη να γίνω η μητέρα αυτών των δύο παιδιών. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη κάθε ημέρα».

«Η Καμπότζη ήταν η χώρα που με έφερε σε επαφή με το θέμα των προσφύγων. Με έκανε να ενδιαφερθώ για τα διεθνή θέματα έτσι όπως δεν το είχα κάνει ποτέ στο παρελθόν, και να ενταχθώ στον ΟΗΕ. Πάνω απ’ όλα, με έκανε μητέρα».

Μεγάλες ήταν οι προκλήσεις, σύμφωνα με τη Jolie, η ανατροφή μιας οικογένειας με βιολογικά αλλά και υιοθετημένα παιδιά. «Το κλειδί είναι η ειλικρίνεια. Μιλάμε για όλα ανοιχτά. Στο σπίτι μας οι λέξεις υιοθεσία, ορφανοτροφείο είναι θετικές λέξεις. Με τα υιοθετημένα μου παιδιά δεν μιλάω για την εγκυμοσύνη, αλλά μιλάω με πολλές λεπτομέρειες και με αγάπη για το ταξίδι να τα βρω και για το πώς εγώ ένιωσα όταν τα κοίταξα τα μάτια τους για πρώτη φορά». Σύμφωνα με την Jolie «όλα τα υιοθετημένα παιδιά κουβαλούν ένα όμορφο μυστήριο ενός κόσμου που διψά να γνωρίσει τον δικό σου».

maddox.jpg
Ο μικρός Maddox σήμερα είναι έτοιμος για σπουδές στο πανεπιστήμιο © EPA/NABIL MOUNZER

Η εμπειρία της πρώτης συνάντησής της με τον Maddox, όπως την περιγράφει, είναι σχεδόν μεταφυσική: «Το 2001 συμμετείχα σε ένα σχολικό πρόγραμμα παίζοντας με τα τουβλάκια στο πάτωμα με ένα μικρό παιδί και εκείνη τη μέρα σκέφτηκα ξεκάθαρα: ο γιος μου είναι εδώ. Λίγους μήνες αργότερα συνάντησα τον Madd, μωρό ακόμα, σε ένα ορφανοτροφείο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε πιστεύω στα οράματα και τις προλήψεις. Αλλά το έζησα ξεκάθαρα».

Η 45χρονη σταρ δήλωσε ότι ενθαρρύνει και τα τρία υιοθετημένα παιδιά να αισθάνονται περήφανα για την καταγωγή τους και τα παροτρύνει να μην κόψουν ποτέ τους δεσμούς τους με τις ρίζες τους. «Η υιοθεσία είναι το πιο υπέροχο ταξίδι. Τα παιδιά αυτά δεν μπαίνουν στον κόσμο αλλά όλοι μαζί μπαίνουμε ο ένας στον κόσμο του άλλου».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice